Mehuisaa

*Kaupallisessa yhteistyössä Mehuisa ja Wilfa Suomi

Ootteko te kuulleet mehuisasta? Mieheni bongasi ko. käyttäjän Instagramissa ja sen jälkeen meidän taloudessa onkin kokeiltu huomattavasti useampaa mehua ja smoothieta sieltä inspiroituunena. Mehuisa on kanava, jossa jaetaan mehuihin ja smoothieihin liittyviä reseptejä ja vinkkejä, jotka tehdään pohjoisista raaka-aineista inspiraationa satokauden senhetkiset herkut. Mehuisan sponsorina toimii Wilfa Suomi, jonka kanssa yhteistyössä Mehuisa järjestää mehujen ja smoothieiden SM-kilpailun ja sen tiimoilta sain haasteen kokeilla itsekin erilaisia mehuja ja smoothieita ja jakaa omat suosikkini.

Tällaiselle mehujen ystävälle haaste oli kirjaimellisesti herkullinen. Meillä on nimittäin joka päivä joko smoothieta tai tuorepuristettua mehua kotona. Molemmat tykkää erityisesti smoothieista niin paljon, että pakkanen on aina täynnä smoothieaineksia ja viikonloput on pyhitetty aamupalalle, jonka kyljessä on tuorepuristettua mehua. Meillä vaan on tapana jumittaa suosikkiohjeissamme, joten tällä kertaa päätin kokeilla jotakin uutta ja hain inspistä myös tuosta Satokauden smoothiet -kirjasta, joka on ososittautunut sangen näppäräksi ideapankiksi.

Aloitetaan kuitenkin mun ikisuosikilla, eli mehulla, jonka teen lähes aina. Tää on vaan ihan mun suosikki ollut jo vuosia ja tuntuu maistuvan melko lailla kaikille muillekin.

MUNGO-MEHU: 

Ananasta
Appelsiinia
Omenaa
Inkivääriä

Nimesin sen julkeasti Mungo-mehuksi, koska se nyt vaan on sellainen mehu, jota latkin pari kertaa viikossa. Vähintään. Ja mehupaikoissakin useimmiten tilaan tällaisen mehun tai lähes tällaisen 😀

Mä laitan aina aika lailla samassa suhteessa hedelmät. Yleensä teen ison kannullisen kerralla, ja sit sitä juodaan päivän mittaan. Siihen menee yleensä kokonainen ananas, 4-5 appelsiinia, 4-5 omenaa ja sitten sellanen reippaan kokoinen pala inkivääriä. Inkiväärin kanssa kannattaa olla aika varovainen alkuun, se tuo nimittäin aika reippaasti potkua mehuun.

Parasta mehusta tulee, jos joukkoon kaapii vielä passionhedelmän lihat ja siemenet!

Tuosta kirjasta inspiroituneena päätin hieman soveltaa pari muutakin ohjetta, ja kaksi aika kivaa tuli kokeiltua.

TROPPISEN HERUKKAINEN:

Päärynää
Mangoa
Punaherukkaa

Tää oli jotenki hassunkuulonen, eikä olis tullu mieleeni yhdistää näitä kolmea ainesosaa keskenään, mutta sitä varten tarviikin välillä hieman ulkopuolista inspiraatiota 🙂

Tän inspiraationa toimi trooppinen smoothie tuosta kirjasta, mutta korvasin karpalot punaherukalla. Meillä oli ennen muuttoa pakkasessa vielä aika paljon marjoja ja yritin käyttää niitä ahkerasti ennen muuttoa. Annettiin niitä myös ystäville, mutta mansikkamargaritojen lisäksi tuli kokeiltua paljon marjaisia mehuja. Tää oli tosi yllättävä, mutta herkullinen combo! Päärynä ja herukka toimi kivasti yhteen ja mango makeutti mehua superkivasti happaman herukan kaverina! Ei mikään kaunein väriltään, mutta superherkullinen!

No entäs smoothie-osasto?

Me jumitetaan siinäkin välillä ihan turhan paljon siinä mustikkaa-banaania-proteiinia-kookosta -yhdistelmässä ja päätin kokeilla kirjan inspiroimana jotakin muuta. Tämä oli superhyvää, vaikkakin hyvin erilainen smoothie kuin yleensä! Mä tykkään yleensä makeista smoothieista, ja vihersmoothieita teen vähemmän, mutta tässä oli vähän molempia!

VIHERTÄVÄ SMOOTHIE-BOWL

Puolikas pussi pinaattia (pari kourallista)
1 avocado
Iso kourallinen puolukkaa
4 reipasta ruokalusikallista kreikkalaista jugurttia
Vettä
Hyppysellinen mintunlehtiä
1 päärynä

KORISTELUUN:

Foodinin luomupekaanipähkinöitä
Foodinin luomukookoshiutaleita
Puolukkaa ja avocadoa

Tosi raikas ja sellainen pehmeä maku! Ruokaisammaksi tän saa lisäämällä esim. vaniljanmakuista proteiinijauhetta, mä käytän aina Foodinin heraproteiinia. Se on superhyvää ja luomua 🙂

Ja tosiaan, miksi kerron teille tästä juuri nyt? No, koska syksy on saapunut ja vitamiinipommeja ei voi olla liiaksi. Ja koska nyt teillä on mahdollisuus olla mehun ja smoothien Suomen mestari. Lokakuussa Helsingissä I Love Me -messuilla järjestetään ko. mittelön finaali, ja sitä ennen siihen voi “hakeutua” julkaisemalla oman reseptinsä Instagramissa tai Facebookissa #mehuisa -tunnisteella. Mehuisan Jasmin Helmi ja kilpailutuomaristo testaavat kilpailuun osallistuvia reseptejä, joista valitaan neljä parasta mehu- ja smoothieohjetta loppukilpailuun. Mestaruuskisa käydään lauantaina 21. päivä klo 15.00 messulavalla yleisön edessä, kun kilpailijat valmistavat ja maistattavat finaaliin tehdyt mehunsa ja smoothiensa. Palkinnot on ihan huikeita, nimittäin voittaja palkitaan 2000 €:n lahjakortilla ja Wilfan laitteilla ja myös toisiksi ja kolmanneksi sijoittuneet saavat aika mielettöiä Wilfan koneita 🙂

Kannattaa siis tutustua skabaan ja mehuisaan tarkemmin täällä

3 thoughts on “Mehuisaa

  1. Nam, pitää testata reseptejä ja laittaa mehuisa seurantaan myöskin. Uudet vinkit on aina hyväksi 🙂 ja toi kisa, ihan huippu, jos muistais vaikka osallistua 🙂

Leave a Reply