boost & focus

*Kaupallinen yhteistyö Cloettan kanssa 

Mä en oo koskaan ollut mikään purkan suursyöjä, vaan ennemmin syön purkkaa hampaiden terveyden ja maun vuoksi. Ruoan jälkeen kiva putsaa hampaat nopeasti ja samalla saada mahdollinen ruoan maku pois suusta. Huomaan olevani aikamoinen tapojeni orja purkan suhteen. Yleensä aina Jenkki Spearmintiä, sitä vihreää perusJenkkiä ja otan purkan silloin kun lähden ovesta ulos tai ruoan jälkeen. Olen myös huomannut kaipaavani jotakin tekemistä leuoilleni kun täytyy keskittyä, ja enenevissä määrin olen alkanut turvautumaan pähkinöiden lisäksi purkkaan.

Jenkki tekikin taannoin tutkimusta siitä, miksi ihmiset syövät purkkaa, ja sieltä löytyi selkeitä erilaisia syitä purkan syömiselle. Paljon on kaltaisiani ihmisiä, jotka tarvitsevat stressaavissa tilanteissa tai muutenkin keskittyessään jotakin tekemistä. Toiset pureskelee kynsiä ja kynänpäitä, toiseet syövät karkkia tai muuta epäterveellistä. Ksylitolipurkka on ehdottomasti paras ratkaisu tuohon tarpeeseen. Ksylitolin säännöllinen käyttö nimittäin on tärkeä osa hampaidenhoitoa. Näin äitinä se on myös erityisen tärkeää. Pusuttelen pientä ihmistä koko ajan, ja vaikka minulla olisi reikiintymistä aiheuttavaa kariesta suussani, säännöllinen ksylitolin nauttiminen ehkäisee sen tarttumista vauvaan. Tämän takia varmasti yksi osa neuvolaa on hampaidenhoidon merkityksen korostaminen niin raskaana kuin synnyttäneenäkin. Kuvitelkaa, että täysksylitolipurkkaa syöneiden äitien lapsilla oli 71-74 % vähemmän reikiä hampaissa kuin vertailuryhmällä! Eikä tuo vaadi kovin kummoisia, vaan kolme kertaa päivässä jos syö purkkaa pari tyynyä, niin suojaa sekä omat hampaat että lapsen hampaat.


Tuon äitien hampaidenhoidon tärkeyden lisäksi ksylitoli katkaisee happohyökkäyksen ja alentaa hampaiden reikiintymisen riskiä. Ksylitoli myös hidastaa plakin kasvua ja se on helpommin harjattavissa pois. Ksylitolipurkkaa suositellaankin erityisesti vauvojen ja pikkulasten vanhemmille, ja pienille lapsille ksylitolin käytön optimaalisin aloitusaika on hampaiden puhkeamisikä. Miettikää, niin aikaisin! Ensin on hyvä aloittaa ksylitolipastilleilla ja purkan pureskeluun voi alkaa tutustua jo 1,5-2 vuoden aikana. Ksylitolin käyttösuosituksiin ja ksylitolin käyttöhyötyihin sekä lisätietoihin ksylitolista voi kiinnostuneet tutustua lisää täällä.

Jokaisella meistä on varmasti omat purkkasuosikit, joissa jumitamme vuodesta toiseen? Mä en tykkää mistään superstydeistä purkista, joissa tuntuu, että minttu jäädyttää aivotkin ja mun suosikkeja viime aikoina on ollut Spearmintin lisäksi pari makua tuolta Jenkki Enjoy -valikoimasta, nimittäin Polka Mint ja Raspberry-lime. Nyt sain mahdollisuuden kokeilla Jenkin aivan uutuustuotteita, Jenkki Feel -sarjaa joissa nyt syksyllä tulee markkinoille kaksi makua, Jenkki Spicy Boost ja Jenkki Citrus Focus.

Näissä on ideana ollut kehittää purkkamakuja, jotka sopivat kahteen erityiseen tilanteeseen ja palvelevat kuluttajien toiveita uusista makuyhdistelmistä ja yllättävistä mauista. Jenkki Citrus Focus on suunniteltu selkeästi kaltaiselleni keksittyjä-purkansyöjälle. Maku on kevyen sitruunainen, mukavan sitruksinen ja todella sellainen hennon “rauhallinen”. Maku on makean sitruksinen, sillä siinä on lisättynä hieman verigreippiä ja Citrus Focus toimii superkivasti just sellaisena kevyenä suun raikastajana ruoan jälkeen tai helppona leuan aktivoijana kun haluan keskittyä vaikkapa työjuttuihin. Näistä uusista mauista kuitenkin oma suosikkini on Spicy Boost, joka on jännittävä sekoitus trooppisia hedelmiä ja chiliä. Ensisekunneilta maku on kuin millä tahansa hedelmäpurkalla, mutta jälkimakuna pintaan iskee chili, joka on hauskan kipristelevä kielellä. Idena Spicy Boostissa on toimia virkistäjänä, nopeana ja tehokkaana herättelijänä, kun iltapäiväväsymys alkaa iskemään. Kevyesti kielellä kutitteleva purkka onkin hauska tapa korvata vaikkapa kahvi tai muu piristävä juoma.


Maku näissä molemmissa säilyy kivasti ja purkkaa on tarkoituskin jauhaa vain 5-10 minuuttia kerrallaan. Citrus Focuksessa hento maku säilyy mielestäni pidempään. Spicy Boost on kuitenkin niin hauska ja erikoinen purkka, että sitä suosittelen tosi lämpimästi kokeilemaan 🙂 Hedelmien ja chilin yhdistelmä on nimittäin ihan mahtava! Mua se inspiroi tekemään kotona hedelmäsalsaa yks päivä 😀 Chiliä on ollut suklaissa jo pitkään, mutta purkassa tää on mulle ihan uus juttu ja on kyllä ihan mahtava makuelämys! Nää itse asiassa toimii kivasti niin, että ensin syön ton Spicy Boostin ja sitten perään vielä Citrus Focuksen. Räjähtävä alku ja mukavan raikastava seuraaja.

Purkat alkavat näinä päivinä pikkuhiljaa rantautumaan kauppoihin, ensimmäisenä K-kauppoihin ja syksyllä näiden ympärille on tulossa kaikkea hauskaa. Kannattaa siis tutustua, jahka nämä purkkahyllyyn saapuvat!

One thought on “boost & focus

  1. Itse valitsen purkan sen xylitolipitoisuuden mukaan. Jenkin professional täysksylitolipurukumui fresh mint sisältää sitä 68% / 90g, kun tosi moni muu vain 25-55%. Tässä citrus focuksessakin vain 36%(tosin 44g pussissa). En itse tykkää mistään muista mauista, kuin raikkaista, joten jatkossakin aion pysyä tässä tutussa ja raikkaassa fresh mintissä 🙂 ihan sen xylitolipituisuudenkin takia.

Leave a Reply