Kokeilevassa keittiössä : Tonnikalapihvit

Mä ajattelin aloittaa tällaisen uuden juttusarjan, sillä moni tuntuu tykkäävän ruokapostauksita. Kokeilevassa keittiössä ajattelin kokeilla aina uusia juttuja, joita en oo itsekään ennen kokeillut. Tällä toivottavasti saan inspiroitua itseänikin kokeilemaan uusia ruokia, sillä ajattelin, että tämän juju olisi dokumentoida ensiyritykset tietyn ruoan kokkailussa. Ensimmäisenä juttusarjassa olisi tarjolla tonnikalapihvejä, joita päätin uskaltautua kokeilemaan.

En sitten tiedä mikä siinäkin on, että on niin vaikeaa kokeilla uusia ruokia. Kai tämä yleinen kiire ja aikapula vaan tekee sen, että helposti turvautuu aina samoihin ruokiin. Me syödään ihan liikaa lohta ja vaikka rakastan kaikkea muutakin kalaa, laitan sitä suhteellisen harvoin. Ravintoloissa tykkään tilata tonnikalaa, mutten oo koskaan uskaltautunut sitä kokeilemaan. Mulla kummittelee vieläkin maailman paras tonnikalapihvi mielessä parin vuoden takaa, nimittäin Kroatian reissullamme mieleenpainuvin annos oli täydellinen tonnikalapihvi rannalla nautittuna.

Kalatiskin myyjä lupasi, että tonnikalan tekeminen on superhelppoa ja päätin uskaltaa kokeilla. Tonnikala ei ole ihan halvimmasta päästä, joten tän sössiminen olisi ollut ikävää. Kaksi tonnikalapihviä kustansi 19 euroa, joten ei tätä nyt roskiinkaan viittis heittää 😀 

TARVITSET:

Tonnikalaa kaksi kpl n. puolitoistasenttiä leveää tonnikalapihviä
Kirkastettua voita
Mausteita (mä käytin valkopippuria, valkosipulia ja parmesaanisuolaa)
Lisuke mielesi mukaan, mä tein mun suosikkikesäsalaattia, eli mangosalaattia, johon jaoin ohjeen täällä

Ota tonnikala kylmästä noin parikymmentä minuuttia ennen ruoanlaittoa. Mausta pinta kevyesti mausteilla molemmin puolin. Laita pannu kuumenemaan hellalle. Ja sitten tarkkana!

Kirkastettua voita nokare pannulleja sitten pihvi sinne paistumaan. Mä tein yhden kerrallaan koska halusin kokeilla, miten se onnistuu. Pidin molempia puolia n. kaksi minuuttia, ja laitoin sen jälkeen pihvin folioon odottamaan samalla kun paistoin toisen. Pelkäsin jättää pihvilä liian raa’an näköiseksi keskeltä, missä ei sinänsä oo järkeä, koska mähän syön tonnikalaa raakana ihan mielelläni sushissa 😀 No, ensimmäisestä kerrast opetukseksi jääkööt se, että n. puolitoista minuuttia tai vähän allekin riittää per puoli, jos pihvistä haluaa maukkaan mediumia. Nyt mentiin ihan vähän liian kypsän puolelle.

Jos siis tykkää kypsästä, niin pari minuuttia per puoli on just passeli ja siihen perään ehkä kaks minuuttia foliossa. Ja sitten tarjoilet mieleisesi lisukkeen kanssa heti!

  

Oma kokeiluarvio: 9/10. Superhelppo ja nopea valmistaa (viisi minuuttia ja valmista!) ja ihan sairaan hyvää. Ainoa miinus on se, että ei kovin edullista, kun tonnikalaa saa purkista aika edulliseen hintaan 😀 Mutta onhan tää ihan eri makuistakin! 🙂 Tähän muuten sopii aivan erittäin hyvin Vina Esmeraldan tuo rose, josta kirjoittelin täällä.

5 thoughts on “Kokeilevassa keittiössä : Tonnikalapihvit

  1. Tonnikalapihvejä saa myös pakastealtaasta edullisemmalla hinnalla, mä olen niitä paistellut aina silloin tällöin. Toki tuore on aina tuoretta mutta hyviä on tullut noistakin 🙂

Leave a Reply