4 x ravintolavinkki Prahaan

Prahan reissulla tuli koettua niin mahtavia ruokaelämyksiä, että pakko jakaa muutama suositus tännekin! Meillä oli toiveissa ravintolat, jonne pääsee mukavasti vauvan kanssa ja jotka ovat kävelyetäisyyden päässä keskustorista, sillä kävelimme kaikkialle Prahassa. Meidän Prahan reissun kaksi kiinnostuksen kohdetta oli arkkitehtuuri ja ruoka, joten tein ravintolavaraukset jo etukäteen. Emmekä joutuneet pettymään! Jos siis olet suuntaamassa Prahaa ja kaipaat hyvää ruokaa ja ihania ravintolakokemuksia, kokeile näitä:

V Zatisi

Michelin-ravintola, jossa oli aivan älyttömän hyvää ruokaa ja vielä parempaa palvelua! Varasin pöydän etukäteen ja ilmoitin, että tulemme pienen vauvan kanssa. He olivat varanneet meille pöydän sivusta, ja vieressä oli vielä mukavasti sellainen pieni sopukka, jonne sopi laittaa vaunut, joissa Dante nukkui. Siihen näki hyvin meidän pöydästä, eikä sinne päässyt mitenkään meidän ohi kävelemättä, joten Dante oli siellä hyvin suojassa ja piilossa ravintolan meteliltä. Otimme kolmen ruokalajin illallisen, ja kaikki oli erinomaisen hyvää!

Meillä oli ihana tarjoilija, joka osasi kertoa tosi paljon niin tshekkiläisistä viineistä kuin heidän ruoastaan, ja ylipäätään Prahan ruokakulttuurista. Kun Dante hetkeksi heräsi ja mies kävi tuudittelemassa hänet takaisin uneen, toi hän meidän pääruoat ja tarjoutui heti viemään ruoan lämpölampun alle odottamaan tai mennä tuudittelemaan vauvaa. Dante onneksi nukahti heti uudelleen, joten tuota tarjousta ei tarvinnut käyttää.

Alkuskumpat, kolmen ruokalajin illallinen ja viini pääruoan kanssa olivat tippeineen 60 euroa henkilöltä. Ravintolassa on pienenä twistinä intialainen menu, näin halutessaan, sillä paikassa on intialainen apukokki. Me tosin emme kumpikaan ole intialaisen ruoan ystäviä, joten pitäydyimme tshekkimenussa. Ja erinomaisen hyvää oli! Suosituksena pitää mainita paikallinen Frankovka-viini, erittäin hyvää!

Portfolio

Toinen kokeilemistamme Michelin-ravintoloistamme ja ehdottomasti matkan suosikkiravintolamme! Ihana ravintola, erinomainen palvelu, tietävät ja osaavat tarjoilijat ja ihan hullun hyvää ruokaa! Onneksi otimme maistelumenun, joka sisälsi viisi ruokalajia, sillä about jokaisen kohdalla teki mieli nuolla lautanen puhtaaksi. Portfolio on rankattu TripAdvisoriksi Prahan kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi ja parhaaksi fine dining-ravintolaksi, ja ymmärrän kyllä miksi.

Suosittelen ehdottomasti tuota menua, joka sisältää ravintolan signature annoksia. Alkumaljoineen ja pääruokaan mätsätyllä viinillä tämä kokemus oli tippeineen 80 euroa per henkilö. Money very well spent!

Zlata Praha 

Kaikki valitsemamme illallispaikat olivat loistavia, vaikkakin V Zatisi ja Portfolio olivat piirun verran parempia kuin tämä. Joskin, Zlata Prahan näköala oli mahdottoman kiva 🙂 Me pääsimme nauttimaan illallista auringonlaskussa Zlata Prahassa, joka sijaitsee Intercontinentalin kattoterassilla. Ruoka oli todella hyvää, palvelukin erinomaista, joskaan ei ihan edeltäjien tasoista. Tämä saattoi johtua yksinkertaisesti kielitaidon rajallisuudesta, tai siltä se ainakin tuntui. Virgin mojito oli erinomaista ja miehen tilaama pihvi suussasulavaa. Mun alkuruoka vei kielen mennessään, ainakin näin vuohenjuusto-fanaatikolta. Suosittelisin paikkaa niin illalliselle kuin drinkeillekin!

Jätimme jälkiruoat tällä kertaa väliin ja kahden ruokalajin illallinen alkudrinkillä ja viinilasilla tippeineen kustansi melkein 50 euroa henkilöltä.

               

Yami Sushi House / Hanabi Sushi House

Last, but not least. Lounas! Me kävimme sekä Yami Sushi Housessa, että Hanabi Sushi Housessa ja vasta jälkimmäiseen tullessa tajusimme, että kyseessä on saman ketjun kaksi ravintolaa. No ei se mitään, sushi oli aivan ällistyttävän hyvää, joten söimme mielellämme kahdesti. Menu on VALTAVA ja sushi ihan törkeän hyvää. Kaikki oli tuoretta, lämpimät sushit ihan tajunnanräjäyttävän hyviä ja makuyhdistelmiä rajattomasti. Paikkana ja sijaintina Hanabi oli meistä kivempi, mutta jostain syystä Yamin sushit tuntuivat vielä piirun verran paremmalta. Mene ja tiedä.

Maksoimme nämä käteisellä kortin sijaan, joten tarkkaa hintaa en muista. Sellainen mielikuva olisi, että iso sushiplatter, pari alkuruokaa ja juomat olisivat olleet n. 30 euroa henkilöltä. Hintaan vaikutti todella paljon se, mitä täytteitä sushissa oli, ja hinnat oli muistini mukaan n. 6-15 euroa per rulla. Suurina sushirakastajina nämä ravintolat nousevat kyllä TOP10 kokeilemiimme sushipaikkoihin, joten vahva suositus myös näille. Nämä ovat rentoja ja mukavia ravintoloita, joissa sisustus on taattua japanihenkistä rauhallisuutta. Lounasaikaan Dante viihtyi Hanabin ikkunalaudalla peittonsa päällä höpötellen hirveästi ja tarjoilijoita naurattaen, joten nämä edustavat ehdottomasti rennompaa kategoriaa kuin edellä mainitut fine dining ravintolat.

Toivottavasti näistä on iloa jollekin, sillä mulle nämä herättivät lähinnä hirveän nälän ja sushihimon. Ehkä pakko mennä huomenna sushille ja taidanpa hilpaista vielä jääkaapille. Ei pitäisi tehdä illalla ruokapostauksia 😀

6 thoughts on “4 x ravintolavinkki Prahaan

  1. Kiitos paljon vinkeistä! Varasin torstaina matkan Prahaan marraskuulle ja luulen että jompi kumpi ekoista ravintoloista lähtee kokeiluun. Thanks!

  2. Tämä ei nyt tähän postaukseen kuulu mutta ajattelin silti kysyä; mikä on se Danten lempparilelu, joka näkyi instastoreissa? Se leikkimaton yllä oleva, pyörivä, värikäs juttu? Ajattelin, että vois olla kans just kiva meidän kolmekuiselle

  3. Itse kävin Prahassa vuosi sitten niin nyt tulee tuskin uudestaan reissuun lähdettyä, mutta haluaisin antaa positiivista palautetta! Mielestäni postaus oli todella hyvä ja kattava! Kuvauksistasi sai selvän kuvan, että mikä paikka vaikuttaa sopivalta itse kullekin niin menun kuin budjetinkin puolesta.

    Toivoisin tällaisia postauksia lisää jos tulette reissaamaan muuallakin!

Leave a Reply