Ideoita kesän piknik-hetkiin

*Kaupallisessa yhteistyössä Torresin kanssa

Kirjoittelin viime kuun puolella hieman kesän ihanista rosé- ja valkoviineistä Viña Esmeraldalta, ja nyt haluaisin jakaa pari hyvää ja helppoa ohjetta kesän piknikeille, jotka nämä viinit inspiroivat! Mä rakastan kesällä piknikeillä käymistä ja tykätään syödä illallista välillä kotonakin takapihalla, niin, että levitämme piknik-viltin nurmikolle ja nautimme Saaristokaupungin auringonlaskusta kaikessa rauhassa. Vauva nukkuu sisällä, itkuhälytin tiedottaa, jos siellä heräillään ja piknikistä sekä kesäilloista voi nauttia ilman sitä, että kaikki pitää kantaa mukanamme. Toki piknik luonnossa jossakin ihanassa maastossa on aina paras, mutta välillä kiireen keskellä on kiva pysähtyä nauttimaan kesästä ulkona ruokaillen ihan kotosallakin. Nämä piknik-herkut kuitenkin kulkevat yhtä helposti mukanakin, joten jos suunnitelmissa on piknik vaikkapa luonnonpuistossa, tässä muutama retkiruoka-idea! Nää on helppoja, eikä todellakaan kovin monimutkaisia toteuttaa. Valmisteluaikaa menee korkeintaan vartti, jotta aikaa nauttia kesästä jää enemmän 😉

Valkoviinin kaveriksi lounaspiknikille:

Täytetyt bagelit on mun tän hetken suurin ruokahimo. Kävin toteuttamassa sitä aika ahkerasti Arnoldsissa, mutta sittemmin olen todennut, että minähän voin tehdä tämän ihan yhtä hyvin itsekin! Parhaat ja ahkerimmat tekevät bagelinsakin itse, mutta meikäläinen turvautui tällä kertaa pakasteosastoon. Serranon kinkku, levitettävä vuohenjuusto, avocado ja tuoreet viikunat ovat täydellinen yhdistelmä valkoviinin kaveriksi! Täyttävää ja herkullista, ja sopii hyvin mukaan. Bagelit voi pakata paperipussiin tai kääriä paperiin ja roskat voi heittää biojätteeseen missä tahansa. Kotimaiset marjat sopii erinomaisen hyvin valkkarin kaveriksi kesällä ja ne on ihana raikas välipala piknikille mukaan. Halkaise kotona ananas kahtia, kaavi sieltä kaikki ananas pois ja purista siitä herkullinen mehu tai käytä smoothieen yhdessä vaikkapa mangon kanssa. Säilytä ananaksen tyhjät kuoret jääkaapissa ja ota mukaan piknikille. Ne sopivat älyttömän näteiksi piknik-kulhoiksi, ja ovat todella ekologinen valinta lounaalle luonnon keskellä 🙂

Mun ikuisia bageli-suosikkeja ovat caesar -kana ja lohta ja tuorejuustoa, mutta tällä hetkellä käytän kyllä kaikista eniten näitätäytteitä. Paksu kerros vuohenjuustoa pohjalle ja päälle joko serrano-avokado-viikuna -sekoitus tai vuorostaan tuoretta basilikaa, makeita kirsikkatomaatteja ja vuohenjuustopisaroita. Kaveriksi tuoreita viikunoita, koska ne vaan sopii kaikkeen!

Tätä Viña Esmeraldan valkkaria saa monista Alkoista, mutta kuten jo viimeksi kirjoittelin, Alkolta saa tilattua sangen helposti juuri omia lemppariviinejä lähiAlkoonsa. Tätä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tänä kesänä, nimittäin valkkari ja kesä ne yhteen sopii! 😉

Rosén kaveriksi piknikille auringonlaskuun:

Kuten taisin jo viimeksi mainita, rosé sopii erinomaisesti grilliherkkuihin, ja erityisesti hieman tulisempiin mereneläviin tai kanankin kanssa! Meidän tämän hetken suosikki on mangosalaatti tulisilla ravuilla, ja tämä sopii kuin nenä päähän tuon rosén kaveriksi.

MANGOSALAATTI & RAPUVARTAAT:
1-2 kypsää mangoa
1 paprika
limeä
versosalaatti
puolikas cantaloupe-meloni
puolikas kurkku
rapuja
mangosalsa (kotitekoinen tai valmishyllystä)

Kuori mango ja cantaloupe ja pilko ne pitkulaisiksi pieniksi paloiksi. Raasta kurkku ja suikaloi ohuesti paprika. Sekoita joukkoon versosalaattia mielesi mukaan ja mausta ripauksella kookosöljyä ja mausteilla mielesi mukaan. Purista joukkoon limeä ja sekoita. Pyörittele ravut salsassa tai mangosalsassa ja paista ne grillissä. Ravuille riittää ihan muutama minuutti, ettei niistä tule kumisia, ja sitten ei muuta kuin salaatin joukkoon! Tähän sopii muuten erinomaisen hyvin myös wasabi-ravut tällä ohjeella (tää ohje on edelleen meillä todella ahkerassa käytössä :D). Tää yhdistelmäon ihan superhelppo tehdä, kivan kesäisen värikäs ja ennen kaikkea ihan älyttömän hyvänmakuinen! Jos syyllistys samaan kuin me, eli jatkuvasti saman salaattipohjan tekoon, suosittelen lämpimästi tämän kokeilua 🙂 Rapujen ei tarvii olla lämpimiä, vaan ne voi sekoittaa salaatin joukkoon ja kuskata piknik-paikalle kylmäkassissa. Toimii sekä suoraan grillistä, että ihan kylmänäkin!

Jälkiruoaksi sopii erittäin hyvin kevyet vuohenjuustot tuon rosén kaveriksi, ja itse tykkään aivan kaikista eniten Chevrettestä, jota saa kaikista hyvin varustetuista Prismoista ja Cittareista ainakin. Toinen suosikki on Välimeren yrtit -gouda, joka sopii tuon rosén kanssa ihan älyttömän hyvin! Juustojen kylkeen viikunahilloa, se toimii aina!

Tätä roséta ei vielä ihan kovin moni Alko ole ehtinyt ottamaan hyllyvalikoimaan, mutta jos haluat omasi, niin sen voi tilata täältä.

Kirjoittelin näistä viineistä enemmän täällä ja myös tuosta Alkon tilauksesta. Alkon tilauspalvelusta ei siis tosiaan tule mitään lisäkustannuksia tai postikuluja, vaan viinit toimitetaan normihinnalla lähimpään tai haluamaasi Alkoon. Ei tarvitse arpoa Alkossa mitä viinejä tekee mieli, kun viinit voi helposti tilata Alkon nettivalikoimasta, josta saa selattua juuri omaan makuun ja tarpeeseen sopivia viinejä. Ja tilata voi tosiaan niin tilausvalikoiman viinejä kuin sellaisia hyllyviinejä, jotka eivät esimerkiksi ole vielä rantautuneet omaan lähiAlkoon tai jotka eivät kuulu kyseisen Alkon valikoimiin.

Toivottavasti kesä jatkuu vielä pitkään ja sisältää paljon ihania aurinkoisia piknikhetkiä!

20 thoughts on “Ideoita kesän piknik-hetkiin

 1. Tämä ei nyt liity tähän postauksen aiheeseen vierestäkään, mutta pakko oli tulla kertomaan sulle. 😀 Näin viime yönä unta, että asuitte jossain aika lähellä meitä (niin lähellä kuin Vantaa ja Kuopio onkin toisiaan) ja jostain kumman syystä ehdotin tyyliin Instagramissasi, että voisin tulla teille seuraksesi kun miehesi on töissä ja sä vielä suostuit. Siinä unessa meillä synkkasi heti tosi hyvin, juteltiin kaikesta maan ja taivaan väliltä aina matkustelusta ihmissuhteisiin. Koska tultiin niin hyvin toimeen, esittelimme meidän miehet toisillemme vielä samana iltana. 😀

  Aamulla heräsin ja totesin, että ei tässä Annan luo kyläilemään nyt olla lähdössä vaan töihin käy matka. Mistä lie tulikin tuo uni. Mutta haluan uskoa, että olet oikeassakin elämässä yhtä hyvä tyyppi kuin siinä unessa. Olen seuraillut tätä blogia jo monta monta vuotta, lähes alkuajoista saakka ja on kyllä edelleen lemppari! Meillä ei ole kuin pari vuotta ikäeroa, joten olen varmaan tietyllä tapaa pystynyt samaistumaan sinuun opiskeluiden, asunnon oston, häiden yms. suhteen ja sen takia myös löytänyt täältä aina mieleistä sisältöä.

  Ihanaa kesän jatkoa koko teidän perheelle! Eiköhän me vielä aurinkoisia kelejäkin saada. 🙂

  1. Eikä 😀 On aina hauskaa, ku lukijat näkee unia tapaamisesta, siinä on päässyt kirjoituksillaan aika syvälle lukijoiden alitajuntaan 🙂 Ja kiitoksia! 🙂

 2. Hei! Ihana tämäkim blogiteksti! Laittelin kommenttia tuonne kookospostaukseen, että mihin asti Mungolife koodi voimassa Foodinille? Kiitos!

 3. Alkaako toi cheese plate viikunoineen olla jo pikkasen kulunut juttu? Ja nää marjat on jokaisessa blogissa. Mitä te nyt sinne takapihalle menette retkeilemään. Lapsenhan ei pitänyt muuttaa mitään (haha moniko uskoi ..?)

  1. Kiitoksia huolenpidostasi, mutta kyllähän lapsi muuttaa elämää ihanalla tavalla. Se ei vaan muuta sitä huonommaksi 🙂 Lapsi ei kuitenkaan muuta esimerkiksi halua nauttia elämästä ja sen kauniista yksityiskohdista. Ja kiitos vaan, ollaan piknikkeilty omalla pihalla jo kauan ennen lapsen syntymää, joten sitä se ei ainakaan ole muuttanut. Ja taidan jatkossakin syödä kotimaisia marjoja koko kesän, riippumatta siitä monessako blogissa niitän näkyy. Näin juustofanina cheese plate ei tule ikinä olemaan kulunut juttu myöskään. Ainoastaan kaltaisesi kommentoijat alkavat olemaan kulunut juttu. Vilpittömästi kaikkea hyvää jatkoon, tunnut tarvitsevan sitä! 🙂

 4. Sulla on kyllä kaikki kattaukset ja esillepanot aina niin kauniita! Tulee hyvä mieli näitä katsoessa ja saa itsekin inspiraatiota tehdä vaikka omasta aamupuurosta vähän sievemmän 🙂

  1. On 🙂 En kirjoittele monestakaan asiasta, mitkä elämässäni ovat, muuten pitäisi päivitellä blogia varmaan viisi kertaa päivässä 🙂

  1. Benjille kuuluu oikein hyvää. Tuhisee tässä mun kainalossa juuri ja kuolaa Danten lelua, joka on juuri pienten tassujen ulottumattomissa 🙂

Leave a Reply