HeyDay*Kaupallinen yhteistyö HeyDay Organicsin kanssa

Onko lukijoideni joukossa mehufaneja? Mä oon ainakin ihan addikti mitä tulee tuorepuristettuihin mehuihin, enkä osaa kävellä jonku Juice Barin ohi. Lontoossa kävin aina hakemassa Joe and the Juicesta mehuja ja Kuopiossa jokaiseen Matkuksen reissuun kuuluu Mango Tango Jungle Juice Barista. Kotonakin meillä on mehulinko, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että harvemmin jaksan kaivaa esille ja putsata koko laitetta parin mehulasin takia. En tykkää juoda mitään sellaisia sokerimehuja, vaan mieluummin aina 100 % täysmehu ja luomuna kiitos. Kyllä mä sokereitakin vedän, mutta annostelen ne ennemmin kokiksen muodossa, sillä mehut saa myös herkullisena ja luomuna. Tästä on todisteena uusi tuttavuuteni HeyDay, jota kokeilin ensimmäistä kertaa tuossa kesän alussa.

Kaikki kylmäpuristetut HeyDay mehut ovat 100% luomua ja niiden raaka-aineet on peräisin joko luomuviljelmiltä tai ne on käsinpoimittu luonnosta. Kaikki raaka-aineet puhdistetaan ja pilkotaan huolella ennen mehujen puristamista, millä pyritään aina takaamaan raikkain mahdollinen maku. Mehuissa ei käytetä valmistiivisteitä tai s

oseita, vaan mehut puristetaan tuoreista raaka-aineista ja koko prosessin jujuna on se, että pulloon päätyy suurin mahdollinen määrä vitamiineja ja hivenaineita.
Mikä tekee näistä mehuista todella erityislaatuiset on se, että näitä ei pästoroida. Mehuja pästoroidaan säilyvyyden takaamiseksi, mutta kuumentaminen tuhoaa siinä prosessissa paljon juuri niitä mehujen terveellisimpiä osia; vitamiineja ja hivenaineita. HeyDayn mehut painekäsitellään pästoroinnin sijaan. HPP (High Pressure Processing) -menetelmä eliminoi mahdolliset bakteerit, mutta säilyttää terveelliset vitamiinit ja hivenaineet. Tämä käsittely takaa sen, että mehuilla on n. kahden kuukauden säilyvyys, toisin kuin yleensä tuoremehujen säilyvyys on pari päivää.

Mehut valmistetaan alusta loppuun Virossa ja tuodaan kylmäkuljetuksella tänne, mistä ne toimitetaan edelleen kylmäkuljetuksella kauppoihin ja ravintoloihin. Mehuja löytyy mm. Ruohonjuuren ja Anton & Antonin valikoimista ja makuja on tällä hetkellä neljä. Vihreä Evergreen on yhdistelmä omenaa, kurkkua, pinaattia, sitruunaa, inkivääriä ja persiljaa. Todellinen vitamiinipommi, joskaan ei ihan mun suosikkimakuni. Sunbeam on tuo keltainen, ja se on yhdistelmä appelsiinia, ananasta, omenaa, sitruunaa ja piparminttua. Tämä ja punainen Deep Forest (omena, ananas, appelsiini, puolukka ja punajuuri) on mun suosikkeja, joskin myös Bonfire (appelsiini, omena, porkkana, kurkuma ja tyrni) on tosi hyvää! Mä en yleensä oo mikään suuri punajuuren ystävä mehuissa, mutta tässä se toimii mun mielestä ihan älyttömän hyvin! Joku tuossa yhdistelmässä puolukan kanssa tekee mehusta raikkaan, eikä sellaisen “vihannesmehumaisen”.

Kesällä kaipaa terveellistä nesteytystä vähän joka välissä, ja jos laiskuus iskee, on hyvä tietää, että erittäin hyvää tuoremehua löytyy myös helposti saatavilla. Mehu maksaa n. kolmen euron pintaan. Tavallaan ajatuksena tuo tuntuu paljolta, mutta toisaalta sitä maksaa kokistölkistäkin helposti pari euroa ja viiden eri raaka-aineen mehun tekeminen kotona tulee kalliimmaksikin, joten sanoisin tuossa olevan hinnan hyvinkin kohdillaan. Ainakin jos on tottunut maksamaan seitsemän euroa valmismehusta ja vielä jonottamaan sitä 😀

Suosittelen kokeilemaan kesän janojuomana ja vitamiinipommina, toimii! 🙂

Tsekkaa myös mun IG, siellä on asiaan liittyen herkullinen arvonta! 🙂 (Täppää sivupalkista tai hae IG @mungoanna)

5 thoughts on “HeyDay

  1. Waude, näytät upealta! Oletko tosiaan pien lapsen äiti joka synnytti hiljattain, ei meinaan heti uskoisi, näytät tosi fressiltä ja mikä raskauden jälkeinen maha!? 😉

  2. Jes, maistoin tällaista mehua jossain hyvinvointimessuilla ja tykkäsin, mutta en ole nähnyt näitä missään kaupassa sen jälkeen. Pitää käydä Ruohonjuuressa tsekkaamassa. Toi pullo on myös mahtavan kokoinen, mahtuu pieneenkin laukkuun mukaan 🙂

  3. Ihanaa, että on mehuja / smoothieta ilman banaania! Mä kyllä tykkään syödä banaania, mut en vaan halua sitä dominoimaan maullaan mun mehuja : )

Leave a Reply