Kesäinen chia-herkku

Kirjoittelin vähän aikaa sitten rakkaudestani chian siemeniä ja niistä tehtäviä aamupaloja kohtaan. Nyt kesähelteille haluaisinkin jakaa kanssanne tämänhetkisen suosikkini. Tämä on maailman helpoin kaunis aamupala aurinkoisiin aamuihin.

TARVITSET:
3 rkl Chian siemeniä (mä käytän luomusiemeniä Foodinilta)
2 dl Kookosmaitoa tai mantelimaitoa
punaherukoita
mansikoita
vadelmia
(tai muita marjoja)
turkkilaista jogurttia
banaani
kookoslastuja (ihan paras ja edullinen lisä smoothieihin, pannareiden päälle ja vaikka mihin, mä käytän Foodinin luomulastuja)
1 viikuna
vaniljanmakuista heraproteiinia

Sekoita chiansiemenet ja kookosmaito tai mantelimaito keskenään. Mä lisäsin vielä joukkoon pari lusikallista jääkaapista löytynyttä mustikkasosetta tuomaan väriä. Anna seistä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

Leikkaa viikunoista ohuita renkaita ja paina ne kiinni lasin reunaan. Kippaa joukkoon turvonnut chiasekoitus.

Tee blenderissä raikas herukkainen smoothie. Mun herukkasmoothie on sekoitus mansikkaa, herukkaa, turkkilaista jogurttia, banaania ja vaniljanmakuista heraproteiinia. Tähän käy kyllä mikä tahansa lempparismoothie. Kippaa se chiasekoituksen päälle ja koristele mielesi mukaan.

Nauti aurinkoisilla kesähelteillä vaikka joka päivä!

7 thoughts on “Kesäinen chia-herkku

  1. Just tänään neuvolassa kuulin, että chian siemenet on nyt täysin kiellettyjen listalla imettäville..Niin ne suositukset muuttuu

    1. En ole löytänyt pitkällisen etsinnänkään seurauksena mitään syytä chia-siementen rajoituksille raskaana tai imettäessä. Paitsi tietty, jos niitä vetää kuivana, ja ne keräävät nestettä, mikä voi olla huono asia. Jos ne kuitenkin syö turvotettuina, en ole löytänyt mitään syytä olla syömättä niitä imetysaikana tai raskaanakaan. Kyselin tästä paljon lääkäriltä ja th:lta raskausaikana ja näköjään syy niiden “kiellolle” on se, ettei niitä tunneta Suomessa tarpeeksi hyvin. Helpompi kieltää varmuuden vuoksi, kun suurin osa th:ista ei suunnilleen edes tiedä mitä ne on.
      Sama tuntuu pätevän moneen luonnontuotteeseen Suomessa, vähän naurettavaa koko homma.

  2. Kielto perustuu siihen, että öljykasvien siemenet keräävät raskasmetalleja, kuten nikkeliä ja kadmiumia.

  3. Voi chia sentään, mä yritin opetella syömään noita mutten vaan pysty. Tein vanukasta ja smoothieta ja ties mitä, mutta ne haisee ihan sellaselle Michelinin rengashuoltamolle ja maistuukin ihan siltä 🙁

    1. Aijaa, haha, enpä oo huomannu tommosta! 😀 Onkohan sulle osunu joku huono erä? Vai ootko kokeillu useampia? Mulla noi menee parhaiten vahvaan kaakaoon sekoitettuna. Syön niitä kun ne tasapainottaa kiireestä kiukuttelevaa vatsaa niiin niiin hyvin, mut ei noi mikään ykkös pakkosaada-himo oo täälläkään. Toistaiseksi ei oo kyllä maistunu rengashuoltamolle, toivottavasti ei ala maistua nytkään 😀

Leave a Reply