Vuohenjuustoinen parsapasta

Mä rrrrakastan parsaa. Grillissä, pastassa, salaatissa, risotossa, ihan missä vaan. Parsaviikot on aina mun suosikkiaikaa ravintoloissa ja just toi loppukevät/kesän alku, jollon parsaa saa edullisesti joka paikasta on mun suosikkiaikaa. Kävin tuossa joku aika sitten Introssa lounaalla syömässä huippuhyvää parsapastaa ja päätin kokeilla samantyyppisen tekemistä kotona. Siitä on tullutkin meidän jokaviikkoinen ruoka sen jälkeen ja myös perheeni ihastui tähän. Ajattelin siis jakaa teidänkin kanssa ohjeen tähän.

Pastan voi tehdä joko kasvisversiona tai sitten halutessaan lisätä joukkoon lämminsavulohta tai pekonia. Toimii kaikkina kolmena versiona!

VALMISTUSAIKA:
15 min

TARVITSET:

Puolikas sitruuna
1 prk levitettävää vuohenjuustoa (myös palavuohenjuusto käy, suosittelen Presidentin sitä missä on kaksi “tankoa”)
1 pkt tankoparsaa 
Pastaa (mieluiten ohutta spagettia, mutta pahemman puutteessa kaikki käy, myös täysjyväpasta käy)
Pinjansiemeniä (suosittelen näitä Foodinin, ihan parhaan makuisia!)
Pekaanipähkinöitä (näitäkin suosittelen Foodinilta, todella pehmeitä maultaan)
Juustoportin vuohenjuusto-raastetta

Lisäksi jos haluat, pekonia tai lämminsavulohta.

Tän tekeminen on maailman helpointa.

1. Laita vesi pastaa varten kattilaan ja heitä pasta keittymään. Suosittelen ohutta spagettia pienempinä paloina, mutta kaikki käy. Meillä oli spagetti loppu nii käytin sitä pastaa mitä kaapista löytyi 🙂 Varaa hieman enemmän vettä ja tilaa, sillä myös parsat laitetaan myöhemmin tähän kattilaan.

2. Pese ja napsauta parsoista ylijäämä pois. Parsa napsahtaa sillai tosi hyvin poikki, eli sen voi paloitella tuollai napsautellen.

3. Sillä aikaa kun pasta keittyy, mittaa vuohenjuusto kulhoon. Huomaa, että vuohenjuusto ja vuohenmaitojuusto on eri asia. Tähän tarvitaan siis sitä vuohenjuustoa, jossa ei ole sitä “reunusta”. Helpoimmalla pääset ostamalla levitettävän vuohenjuuston, mutta käy toki sellainen paloinakin oleva. Siinä tapauksessa muussaa palat haarukalla kulhoon. Tuota menee melkein koko purkki tai yksi tanko vuohenjuustoa.

(+ Jos haluat tehdä pastan pekonilla, leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla. Mä ite rakastan parsan ja pekonin yhdistelmää, joten tää on yksi mun suosikkivaihtoehtoja!)

4. Kun pasta alkaa olla lähes valmista, lisää joukkoon n. 2 cm mittaisiksi napsutellut parsat. Keitä vielä 3-5 min.

5. Ota n. puoli desiä keitinvettä vuohenjuuston joukkoon ja purista joukkoon hieman sitruunaa (oman maun mukaan, mutta aloita kevyesti, ettei tule liian hapanta!) Mausta oman maun mukaan. Mä käytän parmesaani-basilikasuolaa ja pippuria hieman.

6. Kaada keitinvesi pois, ja sekoita parsan ja pastan joukkoon kourallinen pinjansiemeniä ja pieninä paloina pekaanipähkinöitä. Jos paistoit pekonia tai lämminsavulohta, lisää se joukkoon. Sekoita kaikki.

7. Sekoita joukkoon maustettu vuohenjuustositruunakastike, mutta jätä sitä pari ruokalusikallista.

Annostele lautasiin ja koristele!

Mä laitan vielä ruokalusikallisen tuota vuohenjuustokastiketta nokareena päälle, siitä se kivasti leviää sinne pastan joukkoon vielä. Ripottelen pinnalle hieman pähkinöitä ja vuohenjuuustoraastetta ja laitan sitruunasiivun, jos tekee mieli lisätä vielä hieman sitruunaa joukkoon.


Me ollaan koukussa! Suosittelen kokeilemaan, jos tekee mieli helppoa kesäistä pastalounasta! 

Jos ei muuta, niin tästä herkullinen lounas juhannusviikonloppuun!

9 thoughts on “Vuohenjuustoinen parsapasta

    1. Joidenkin mielestä (yleensä hlö, joka ei osaa ruokaa laittaa) kaikki ruuat joissa on enemmän kuin kaksi ainesosaa, ovat sotkuja.

  1. Oi, näyttää hyvältä! Kiitos vinkistä, tätä täytyy kokeilla, sillä juuri juustoportin tehtaanmyymällässä vierailleena ja vuohenjuustoa sieltä haalineena olisi aineksetkin lähes kasassa! 😀

  2. Rapeat siemenet ja pähkinät toimivat pastaruoissa niin hyvin. Nam! Varmasti tätä reseptiä tulee kokeiltua….(tuli ihan nälkä 😀 )

  3. Heippa, mä oon kommentoinut jo kahdesti, ekan kerran yli kuukausi sitten, ja käynyt kyttäilemässä vastausta, jota en ole ikinä saanut… Joten kysynpä vielä kerran, jos kolmas kerta toden sanoisi. Mistä siis olohuoneen taulunne on, vilkkui ainakin joogapostauksessa? 🙂

  4. Mun mielestä parsa maistuu ihan kauhealta, sellaista kitkerää 😀 haluaisin niin oppia tykkäämään siitä, mutta maku ei vaan nappaa. Luultavasti en vaan osaa valmistaa sitä oikein. Pitääpä kokeillakin sitä pastassa.

  5. Namm, kuulostaa ja näyttää ihan superhyvältä! Oon kunnon pastahiiri ja vaikka parsa ei oo kyllä mitään lempparia ni pitää varmaan kokeilla.. Vuohenjuustolla saa paljon aina pelastettua 😀

  6. Näyttää niin hyvältä, nam! Meillä on vissiin aika samanlainen ruokamaku, kun kaikki sun reseptit on musta aina niin herkullisia 😀

Leave a Reply