Päivän suosikkisalaatti

*Bloggaaja on Foodinin kaupallinen blogilähettiläs

Tiedättekö mitä? Mä voin taas syödä salaattia! Enkä vaan voi, vaan mun tekee ihan hirveesti mieli salaattia koko ajan! Koko raskausajan salaatti oli ehdoton no-no, siis se vihreä osa siitä salaatista, eli kaikki lehdet sun muut 😀 Mutta nyt melkein päivittäin tekee mieli syödä lounaaksi salaatti (tai parsaa, hirvee himo) ja onkin ollut erilaisia yhdistelmiä kehitteillä koko ajan, jotta mielenkiinto pysyisi yllä. Kai se on tämä kevät, että mieli tekee kaikkea terveellistä ja vihreetä, vaikka en mä vieläkään hyvästä burgerista bataattiraneilla kieltäydy. Mä en jotenkin ikinä oo osannu fiilata salaatille menemistä tai jotain salaattibaareja. Siis joo, kiva syödä lounaaksi jotain kevyttä, mutta miksi maksaisin jostain, minkä osaan tehdä kotonakin? Ja saan siihen just niin monta täytettä ku haluan, ilman lisämaksua. Tilaan aina ravintolassa jotain muuta, ja yleensä sellaista, jota en osaa itse tehdä, tai mitä en ole vielä tehnyt kotona itse. Salaatti-ideoita mulla on loputtomasti itsellänikin.

Tässä tämänhetkinen suosikkini, eli halloum-kana-aurinkokuivattu tomaatti -salaatti 🙂

TARVITSET: 
Salaattisekoitus
Paprikaa
Hunajamelonia
Avocado
Broileria tai lohta
Halloum-juustoa
Pinjansiemeniä
Paahdettu kurpitsansiemenöljy
Aurinkokuivattu tomaatti

Mun suosikkisalaatti tällä hetkellä on tämä kuvissa näkyvä epäesteettinen hirvitys, jossa vaihtuu lähinnä kana ja lämminsavulohi. Vihreä pohja on yleensä joku valmispussi (koska tuore äiti ja laiska) ja salaattipohjaan meillä kuuluu aina paprika, tomaatti, avocado ja joku hedelmä. Ympäri vuoden käytän paljon viinirypäleitä, kesällä paljon mansikoita, ja muuten jotain meloneja. Vesimelonia, hunajamelonia ja cantaloupea yleensä, ja niistä tällä hetkellä on vahva himo hunajameloniin. Näistä siis pohjalle salaatti, johon päälle täytteet. Tällä hetkellä en saa tarpeekseni halloum-juustosta, joten tähänkin sitä oli pakko saada. Voissa paistettu kana lisäämään ruokaisuutta ja näiden lisäksi kolme ihan parasta tuotetta salaatteihin!

– Pinjansiemenet on aivan mielettömän herkullinen lisä salaattien lisäksi esim. pastoihin. Tällä hetkellä suosikkini on parsapasta pinjansiemenillä (teen ohjeen tästäkin pian!) ja jokaiseen salaattiin on näitä tungettava. Pinjansiemenet on superravinteikkaita ja Foodinin pinjansiemenet on luomua.

Aurinkokuivattu tomaatti. Kyllä, mä rakastan sekä semikuivattuja tomaatteja, että ihan rutikuivia. Nää on muuten ihan mahtava suolainen välipala, jos kaipaa jotain herkullista pureskeltavaa sipsin sijaan. Luomua nämäkin 🙂

– Ja sitten yksi tuote, mitä meidän keittiössä kuluu about samaa tahtia kuin kookosmannaa. Foodinin paahdettu kurpitsansiemenöljy. Oon kokeillut kurpitsansiemenöljyä jostain marketin valikoimista, mutta tää Foodinin on ihan omassa luokassaan! Varsinkin mieheni on koukussa tähän, ja käyttää tätä jokaikisessä salaatissa. Minä saatan peräti välillä vaihtaa johonkin toiseen salaattikastikkeeseen, mutta mies pysyy tälle uskollisena. Tässä on sellainen kevyt paahdettu maku, joka tuo salaattiin ihan mielettömän hyvän lisämaun. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Tuote on tosi riittoisaa, näinkin runsaassa käytössä kestää melko pitkään yksi puteli. Ja tämäkin tuote luomu-tuote 🙂

Ei ehkä maailman kaunein salaatti, mutta aivan superherkullinen ja ruokaisa! 

10 thoughts on “Päivän suosikkisalaatti

 1. Nam, kuulostaapa hyvältä! Melkein kaikkia aineita on tullut salaatissa joskus käytettyä, mutta en ole ennen kokeillut juuri tätä yhdistelmää. On kyllä ihanaa, kun löytää jonkun hyvän salaattiyhdistelmän, ja sitä usein tuleekin sitten syötyä kyllästymiseen asti…

 2. Tätä pitää testata, halloumi ja mansikka kesäsin mun lemppari salaateissa. Onko teillä maustettu kana tässä?
  Ja sit siitä mangorahkakakusta, minkä kokoseen vuokaan olit tehny sen? Ja toiseksi, sen voi tehä edellisenä päivänä valmiiksi muuten, mutta kiillettä varmaan ei?

 3. Moikka Anna! 🙂 Tämä kysymys ei liity tähän postaukseen millään lailla, vaan asiani koskee siis etuhammastasi 😀 Kyselinkin tästä jo joskus viime vuoden puolella tulleessa postauksessa, että millaisista mahdollisuuksista sinulle on hammaslääkärissä kerrottu tuon etuhampaan suhteen? En nyt muista tarkalleen että häiritsikö tuo hammas edes sinua tai oletko käynyt lääkärissä ainoastaan sen takia? Minun toinen etuhampaani on tismalleen samannäköinen kuin sinulla, ja tuntuu että tuo hampaan terävä reuna menee koko ajan huonommaksi ja “lohkeama” vain pahenee ja syvenee, vaikka kyse ei olekaan kuin millin sadasosista. Oletteko keskustelleet hammaslääkärissä missään vaiheessa laminaateista? Itse olen saanut useasta paikasta vastauksen tyyliin, että annetaan asian olla ja odotellaan kunnes lohkeaa lisää, ja silloin vasta voidaan tehdä jotain…

  1. Laminaatin voi kyllä laittaa missä vaiheessa vain, ei tarvitse odottaa lohkemista. Se siten eri asia kannattaako tervettä hammasta lähteä hiomaan laminaatit varten. Yksityiselle kun marssii niin varmasti saa, halpaa lystiä se ei ole mutta ei varmaan monessa kunnallisessa edes laiteta laminaatteja ns. terveisiin hampaisiin.

 4. Näyttääpäs hyvältä! Reseptit ja ruokavinkit on aina kivoja.
  Tiedän että ootte pian muuttamassa mutta saadaankohan nähdä vielä asuntopostauksia tästä nykyisestä? 🙂 Mua kiinnostaisi kovasti ainakin!

 5. Heippis, itsellänikin on ollut salaatti superyäk koko raskauden ajan mutta ainoa joka menee aina ja jota himoitsen on seuraava:
  – tuoretta pinaattia
  – keitettyä parsaa paloissa
  – tuoreita mansikoita
  – parmesanilastuja
  Siis NAM!! Vaikka balsamicoa päälle ja savulohta kaveriksi. I dare you, kokeile ja rakastut! Kiitos ihanasta ihanasta babyblogista ja inspiraatiosta ja vinkeistä! Ja ihanaa kesää <3
  – rv 32+

 6. Ihanaaa lukea äiti-ihmisten kuulumisia minustakin tulossa pian äityli <3 koira minulla jo on ja seuraavaksi äityliksi

 7. Voisitko tehdä jutun raskausajan jälkeisestä dieetistä ja laihdutusohjelmasta? kaipaisin sellaista pian vauveli syntyy kesällä

 8. Just nimenomainen ks -öljy on jotain parasta ikinä! Eli komppaan! Ihana saldeyhdistelmä muutenkin, pitää testailla tätä!
  Ps. ooks muuten kokeillu ks -tahnaa salaatissa (“kastikkeena”).

  Ihanaa kesää <3

 9. Hei, kommentoin tohon joogapostaukseen mut sulta mennyt ehkä ohi niin kysyn nyt tässä viel uudestaan 😀 Eli “Kiva nähdä sulla tukka kiinni, sopii tosi hyvin! Ja pakko kysyä tosta taulusta joka tuolla taustalla näkyy, mistä se on?! Aivan ihana!”

Leave a Reply