Crest

*Kaupallinen yhteistyö Solera Finlandin kanssa

Vappu on melkein täällä! Siis hurja ajatus, mihin tää vuosi on oikein mennyt, kun tätä on enää kaksi kolmannesta jäljellä kohta? Ihan hullua vauhtia menee päivät ja viikot, ja havahduin vasta tänään siihen, että vappu on tosiaan jo tällä viikolla! Sehän tarkoittaa tietenkin sitä, että vauva kuorrutetaan serpentiiniin ja vappupäivänä on pakko mennä jäädyttämään itseään jonkin sortin vapputohinoihin, jos ei muuta niin edes kotiterassilla grillaillen. Jos kuitenkin kelit sallisivat, vappupiknik olisi ehdottomasti meidän vapun kohokohta. Mä rakastan pakata eväskoreja ja lähteä jonnekin viltille makoilemaan, nauttimaan aurinkoisesta säästä ja vappu on aina ollut mulle sellainen piknik-kauden korkkaus. Tosin tänä vuonna Kuopiossa varmaan sataa lunta vappuna, että jos en nyt juhli. Vappu on aina merkki lähestyvästä kesästä, lätkän MM-kisoista ja yhdestä ylimääräisestä vapaasta. Eikä serpentiinillä leikkiminenkään mitenkään tylsää ole.

Onneksi vauva saapui maailmaan jo huhtikuun alussa, nimittäin vappu ilman juustoa ja viiniä olisi todella tylsä. Raskausaikana en natseillut viinin maistamisen suhteen, vaan jos ravintolassa mies tilasi hyvää viiniä, maistoin aina siemauksen. Kuitenkin ensimmäisen kolmanneksen jälkeen punaviini alkoi maistumaan tai oikeastaan jopa haisemaan etikkaiselle, ja loppuraskaudessa en tainnut koskea edes kielenkärjen vertaa viineihin. Ajatuksena punaviini oli kyllä houkutteleva, mutta toisaalta en voinut syödä kaikkia lempijuustojanikaan, joten maltoin mieleni. Nyt onkin ihanaa kun vauva on imetyksen lisäksi äidinmaidolla pulloruokinnassa, niin viinit kuuluvat taas mun sallitulle listalle.

Haluankin näin vappuviikon kunniaksi vinkata hyvistä vappuviineistä joka makuun. Hardy’sin tuotteita olen yhteistyömme ansiosta esitellyt jo ennenkin, mutta tämän postauksen omistaisin vain Crest-tuoteperheelle, joka on aivan loistava! Jos siis haluatte hyvää viiniä (oli se punkkua, valkkaria tai skumppaa), muistakaa vain sana Crest. Sieltä löytyy.

Oma suosikkini on vaikea valita, sillä nämä ovat kaikki luokassaan ihan mielettömän hyviä viinejä. Skumpasta olenkin kirjoitellut jo aiemmin. 12,49 € maksava Sparkling Chardonnay Pinot Noir Brut on aivan mielettömän hyvä kuiva skumppa, joka oli mm. meidän hääskumppana, ja sai läheisiltämme tosi hyvää palautetta. Tämä on tosi freesi vaikka onkin tosi kuiva, ja maku on sellainen ihanan juhlavan kesäinen, hedelmäinen ja jotenkin mutkaton. Helppo skumppa, joka menee varmaan kaikille, mutta itse tykkään tässä sellaisesta mutkattomasta pehmeydestä ja siitä, että tästä ei jää mitään sivumakua, mikä välillä vaivaa joitakin skumppia.

9,99 € maksava Shiraz Merlot on todella hyvä punkku, joka on mun mielestä helppo punkku niille, jotka eivät vielä punkkuja pahemmin ole juoneet, mutta samalla käy vähän vaativampaankin makuun. Tää on yks mun miehen lempipunkkuja, sellainen erittäin hyvä arkinen punkku illallisen kylkeen tai sitten hieman viilennettynä erittäin hyvä juustolautasen kanssa. Shiraz-pohjainen punkku on yleensä aina mun suosikki, ja tässä Shiraz ja Merlot on tosi hyvä yhdistelmä. En tätä tosiaan päässyt raskausaikana maistelemaan, koska hajukin hirvitti, mutta nyt oon parina iltana maistanut tätä ja on kyllä todella hyvää!

Ja viimeisenä mun uusi suosikkivalkkari, eli 10,90 € maksava Chardonnay Sauvignon Blanc, kuiva valkkari. Mä tykkään Sauvignon Blancista tosi paljon, vaikka rypälelajikkeena se jakaa ehkä eniten mielipiteitä. Mun suosikkiviinit on viime vuosina olleet lähes poikkeuksetta Sauvignon Blanceja, ja tämä nousi nyt ihan ykköseksi niistä. Mä tykkään kuivista valkkareista, vaikka jälkkärin kanssa maistuu edelleen joku ihana makea Moscato. Mutta “juontiviiniksi” tai salaatin kanssa haluan ehdottomasti hyvän kuivan valkkarin, mielellään Sauvignon Blancia. Tää toimii kauniisti mausteisen ruoan kanssa, sushin kanssa tai sitten ihan vaan kylmänä kesäjuomana. Jos se kesä vaan nyt vielä tulis!

Vaikka näihin viineihin olenkin päässyt tutustumaan kaupallisen yhteistyön kautta, voin täysin rinnoin suositella niitä jokaiselle kevään ja kesän juhliin! Crestin skumppa toimii erinomaisesti niin häissä kuin valmistujaisissa ja tuoteperhe on kokonaisuutena niin erinomainen, että jos nyt järjestäisin kesäjuhlia, ottaisin varmaan suoraan kaikkia kolmea. Pullot ja etiketit on tosi arvokkaan ja tyylikkään näköisiä ja koko tuoteperhe täydentää mielestäni toisiaan todella hyvin.

Suosittelen siis niin vappurientoihin kuin muutenkin kesän menoihin! 

* Alkoholilainsäädännön takia joudun poistamaan kaikki alkoholiin liittyvät kommentit. *

Psst! Kirjoittelen Mungobabyn puolelle myöhemmin tänään ajatuksiani alkoholin käytöstä imetysaikana 🙂

9 thoughts on “Crest

 1. Ristiriitaista tehdä postaus alkoholista, kun siitä ei sitten kuitenkaan saa kommentoida 😮 😀 itse en ole ikinä juonut, ekaa kertaa maistoin miehen kanssa valkkaria alkuvuodesta ja totesin, että ei – ne ei ole mun juttu. Vichyä sen olla pitää!

  1. Sori, mut mun mielestä vähän tyhmä kommentti. Ei oo Annan oma valinta aiheen kommentoimattomuus, ja mun mielestä hyvä vaan kun postaa asioista niin vaatteista, ruoista ja juomista, mistä tietää! Tänne ainakin kelpaa suositukset, nääkin menee varmasti testiin!

 2. Varmaan tämän tiesitkin mutta imettäessä saa ottaa alkoholia: kielto perustuu vauvan käsittelyyn humalassa. Jos siis joku toinen nostaa vauvan rinnalle ja rinnalta, voi hyvin imettää. Alkoholia äidinmaidossa on enimmillään sama, kuin D-vitamiinitipoissa. Nauti siis lasillisestasi!

 3. Moikka Anna! 🙂

  Sä taisit joku kerta jossain postauksessa kehua Tallinnan ravintoloita ja juustokauppoja. Ollaan mieheni kanssa menossa vappuviikonloppuna Tallinnaan ja mielellään kuulisin suosituksia paikoista. Nyt haluttaisiin jotain rentoa gastropub tyylisiä paikkoja, eikä niinkään fine
  diningia. Että ilolla otettaisiin vastaan suosituksia, jos jotain tuon tyylisiä satut tietämään. Ja juustokaupat myös kiinnostaa! Kiitti jo etukäteen! 🙂

  1. Mä suosittelisin semmosta ku Porgu! Vetää vissiin ihan hyvin turistejakin mut mun mielestä silti tosi kiva tunnelma, laaaaaaaja olutlista ja hyvää ruokaa 🙂

  2. Moikka,

   Vaikka en ole Anna, niin suosittelen itse Tallinnassa asuneena käymään vanhassa kaupungissa Viron ensimmäisessä pubissa Hell Hunt:issa, se on paikallisten suosima ja aika usein täysi, -kannattaa varata pöytä tai mennä jo alkuillasta. Ruoka on hyvää ja tarjolla myös paikan omia oluita. Lisäksi jos tykkää irkkufiiliksestä ja livemusiikista, kannattaa suunnata Irish Pub Mad Murphys, sekin sijaitsee vanhassa kaupungissa, tunnelma on loistava ja oikea pubifiilis, ruokaelämyksiä se ei välttämättä tarjoa 🙂

Leave a Reply