Mixejä

*Kaupallisessa yhteistyössä Nutisal/Cloetta

Hellurei ihanaiset! Tänään on ihanan energinen päivä ja aloittelin jo tuossa kuvailemaan teille kosmetiikkapostausta mun lempituotteista, jonka toivottavasti saan julkaistua tässä tänään illalla. Sitä ennen halusin kuitenkin tulla kirjoittelemaan eräistä kivoista uutuustuotteista ja pyytämään teiltä pientä haastetta 🙂

Oon päässyt tässä viime aikoina kokeilemaan usein Cloettan uutuustuotteita yhteistyömme tiimoilta, ja viimeksi pähkinäasioissa pääsin oppimaan rutosti pähkinöistä pähkinäkoulun muodossa. Nyt Nutisalilta on tullut kaksi uutta pähkinäsekoitusta, joista halusin mielelläni kertoa hieman teillekin. Jo silloin pähkinäkoulun aikaan kävin läpi hieman kuivapaahtamista pähkinöiden valmistusprosessina, ja nämä Nutisalin uutuudet ovat nimenomaan näitä kuivapaahdettuja herkkuja! Kuivapaahtaminen ilman öljyä tuo enemmän makua ja rapeutta pähkinöihin, ja niiden oma luontainen maku pääsee paremmin esille. 

Kaksi uutta Nutisalin tuotetta ovatkin maustamattomien pähkinöiden ja hedelmien/vihannesten sekoituksia, joissa ei ole lisättyä suolaa tai sokeria, ja jotka on 50 % pähkinää. Usein pähkinäsekoituksissa käytetään paljon siemeniä ja pähkinöiden määrä jää oikeasti aika pieneksi. Näissä on aina vähintään 50 % pähkinää ja loput siemeniä ja kuivahedelmiä/vihanneksia.

Oma suosikki näistä oli Yogurt Mix, joka on ihan superhelppo eväspussi minne tahansa reissun päälle tai jos haluaa nopeasti aamupala-jugurttiin herkkuja.


Nutisal Yogurt Mix Red Berries sisältää manteleita, auringonkukansiemeniä, cashew-pähkinöitä, saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä ja kurpitsansiemeniä ja lisäksi siinä on kuivattua karpaloa, mustikkaa ja gojimarjoja.

Mä tykkään aamuisin syödä jugua ja omiin granoloihin tuo kivaa vaihtelua helppo pähkinäsekoitus. Okei okei, ettei mene liian terveelliseksi, niin tietty joukossa pitää olla vähän passion-kookos -hilloa. No koska se on niin hyvää. Toimii! Mulla oli pari pussia näitä mukana sairaalakassissa, ja toi jugumix toimii musta tosi hyvin ihan sellaisenaan eväspussina.

Yogurt Mixin kaverina on Nutisal Salad Mix Beetroot, joka kuulosti musta tosi jännältä ensin!

Punajuuri kuivattuna ei ehkä olisi ensimmäinen keksimäni lisä salaattiini, mutta se toimikin ihan sairaan hyvin! Varsinkin nyt kun taas voi huoletta vedellä vuohenjuustoa napaan, niin punajuuri on siinä rinnalla ihan mielettömän herkullinen lisä. Salad Mix sisältää manteleita, saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä sekä kuivattua punajuurta. Toi punajuuri on musta ihan sairaan hyvää, ja napsinki sitä tuolta pussista salaa muuten vaan 😀

Tässäkään ei tosiaan ole mitään lisättyä suolaa tai sokeria, vaan pähkinät ja siemenet on ainoastaan kuivapaahdettu ilman öljyä.

Mutta niin, mihinkäs mä kaipaankaan sitä teidän haastetta? No siihen, että keksitään näille uusia käyttötapoja! Haluttais nimittäin Nutisalin kanssa haastaa teidät haastamaan meikäläisen keittiötaidot. Salad Mixistä ja Yogurt Mixistä puhuttaessa ei ole kovin villin uusia tarjoiluehdotuksia tarjoilla näitä salaatin ja jugun kera. Käyttömahdollisuuksiahan näillä on nimittäin ihan mahdottoman paljon, ja niinpä pyydän teiltä nyt apua!

Keksikää te, mihin muuhun näitä voisi käyttää? Raakakakusta pähkinäpatukoihin tai mitä lie mieleenne tulee, ja minäpä kokeilen toteuttaa kolme hauskinta tai jännintä ohjetta! Teen niistä sitten ohjeet bloginkin puolelle ja te saatte valita, mikä oli mielestänne paras uusi tapa käyttää tällaisia mixejä! 🙂 Samalla voipi löytyä mielettömän kivoja ruokaideoita vaikkapa vappubrunssipöytään. Ja tietenkin Nutisal palkitsee isolla tuotepalkinnolla mielekkäimmän ruokaohje-ehdotuksen tekijän!

Eli, kertokaa tänne, mitä haluaisitte mun kokeilevan näistä valmistaa, ja minä laitan hihat heilumaan keittiön puolella 🙂 

28 thoughts on “Mixejä

 1. Pähkisekoitusta voisi kokeilla vaikkapa smoothie-/juustokakun pohjana murskaamalla ne ja käyttämällä rasvana vaikkapa kookosrasvaa joka sitoo pähkinät yhteen.

 2. Hei,

  Minä tykkäisin tosta suolasesta versiosta jossain piirakassa.
  Voisko ajatella? Joku kasvis /juurespiirakka johon tuota sekoitusta päälle. Fetaa tai mozzarellaa kaveriksi ja avot.

 3. Onpa käteviä tuommoiset pussit ja vielä ilman lisättyä sokeria ja suolaa!

  Tuli mieleen, että noita hän voi käyttää (ehkä) täytteeksi, johonkin suolaisen tai makeaan piirakkaan. Tai päälliseksi, esim suolaisen piirakkaan tai makeaan kakkuun (kuoruttee kaveriksi).

  Taikka heittää kasviskeiton päälle 🙂

 4. Kaura-omenapaistos (vai mikä apple crumble onkaan suomeks) sillai että joko korvais kaurahiutaleet tolla yogurt mixillä kokonaan tai puoliks 😀

 5. Ekana tulee mieleen jonkun suolaisen ja makean leivonnaisen tmv sekaan, esim leivän, muffinssien ja sämpylöiden sekaan, mutta jos vähän tarkemmin miettii niin etenkin jugumix vois toimia kivasti banaanileivän kanssa! Kokeilisin itse myös tehä jonkinnäköisiä välipalapatukoita, parempi tehdä itse kun ottaa niitä einesmäisiä vastaavia .:)

 6. Salad mixiä voisi käyttää vaikka kanan kanssa, ensin paahtaisi siemeniä pannulla ja sitten tekisi kanalle kuorrutuksen 🙂

 7. – Pähkinäleipä sopis tehä molemmista -pusseista.
  – Astetta terveellisempi rocky Road
  – nanaimo-leivokset, pähkinän tilalle vaan tota mixiä (kinuksikissan sivuilta ainaki löytyy)
  – pähkinä-siemen cookie
  – halloum-pähkinäpasta
  – siemennäkkäri
  Ihana haaste, pitää iteki lukee kommentit että saa inspistä omaankin keittiöön! Reseptejä odotellessa

 8. Tota yogurtmixiä vois kokeilla pikkuleipiin ja molemmista sais hyviä välipalapatukoita. Rocky roadin sekaan nuo kävis kans vallan mainiosti! Oon tehny monesti muffinsseja suolapähkinöistä ja nää seokset passais varmasti niihinkin tai johki kuivakakkuun. Ja miksei niitä vois laittaa vaikka jäätelön sekaan. 🙂

 9. Kaikessahan pitää olla purutuntumaa joten muffinseihin/pulliin ihan loistavia sattumia pikkuisen pienennettynä.

 10. Hmp, ehkä suolanen ja makia muffinssi tai jonkinnäkönen kuivakakku. 🙂 Pitääpä tsekata sitten reseptit niin vois itekki tehä joskus, kun vaa eka jostain kaupasta löytää näitä.

 11. Voisiko saladmixiä käyttää vaikka näkkileivän tekemiseen ja yogurtmixiä johonkin kakkupohjaan vaikkapa juustokakulle!

 12. Musta ois kiva saada joku hyvä, mutta terveellinen välipalapatukkaresepti! Noita vois käyttää siihen, mut patukat vois kuorruttaa raakasuklaalla. Aina kun teen raakasuklaata, käytän sitä sun reseptiä 🙂

  Noita kuivapaahdettuja pähkinöitä ja jogurttipussin sisältöä vois laittaa itsetehdyn (tai miksei valmiinkin) jätskin sekaan! Tai voiskohan noista pähkinöitä tehä jotain pähkinäjädeä?? 😀

 13. Lämmin lisäke ruuan kanssa, esim paistetun broilerin ja riisin kanssa: pannuun tilkka öljyä, perään pieneksi hakattua valkosipulia ja sipulia sekä pitkiä vihreitä papuja ja salad mixiä. Toinen vaihtoehto olisi vähän öljyä pannulle ja hieman isompia paprikan ja sipulin palasia, vähän valkosipulia ja lopuksi salad mixiä ja babypinaattia. Terveellistä ja nopeaa

 14. Hmmm mä uskon että toi yogurt mix tois ihanaa suutuntumaa ja makeutta sämpylöihin ja tekisit vielä esim vaikka tattarisämpylöitä niin erottuis kyllä normaaleista vehnäsämpylöistä 😀 täällä on heitetty jo niin hyviä ehdotuksia että ei meinaa keksiä mitään enää lisää 😀

 15. Hmm jos tekis vaikka itsetehtyä jäätelöä ja laittaisi noita sinne sekaan? Vois tulla aika herkullista – ainakin näin ajatuksen asteella! Tai sitten tekisi jtn banaanilettuja ja laittaisi noita siihen päälle?

 16. Mulla on mielessä kummitellut ihanan sitkeän suklainen brownie, johon tuo yogurtmix sopisi tuomaan herkullisia sattumia. Brownie-taikinan tekoon löytyy halutessaan myös ns. terveysversiota resepteistä, mihin tuo luonnollinen pähkinäsekoitus voisikin olla erityisen bueno!
  Saladmixin käyttöön villinä ehdotuksena: punajuuri-vuohenjuusto pizza jossa päällä rucolaa ja saladmixiä 😛

Leave a Reply