Pääsiäiskakku

Lupasin tänään aamulla, että pääsiäispyhien kunniaksi jaan tällaisen pienen kakkuohjeen blogissa, joten tälle päivälle mahtuu näköjään kaksi ruoka-aiheista postausta. Ystäväpariskuntamme oli käymässä eilen luonamme viettämässä iltaa, ja keksin tekaista illaksi kakun. Mä käytän aina kaikki tekosyyt leipomiselle, kun kahden ihmisen voimin kakun tuhoaminen on aika kova haaste. Eilen oli siis ystäväpariskunta kylässä ja tänään tuli toinen siskoni ja äitini tutustumaan pieneen, joten oli ihan selkeä aika pääsiäiskakulle.

Mitään kovin kummoista tai erityistä en lähtenyt tekemään, vaan jatkoin tutulla ja turvallisella linjalla suklaakakkubravuurini kanssa. Tajusin itse asiassa, että mähän jaoin ohjeen kakkuun jo kuukausia sitten täällä. (Ohjeesta muuten näköjään uupui lämpötila, mutta itse paistan tosiaan uunin alatasolla 175 asteessa n. 50 minuuttia.) Tällä kertaa tein kakun hieman eri tavalla, eli käytin leveämpää vuokaa niin, että kakku jäi hieman matalemmaksi. Lisäksi täytteeksi laitoin valkosuklaatäytteen todellisessa Kinder-hengessä. Valkosuklaatäytteen tein samalla tavalla kuin ohjeen ganachen, mutta tosiaan valkosuklaasta. Tummasuklaa-ganachen käytin kakun kuorruttamiseen ja koristelin pääsiäisherkuin. Kindereitä, Buenoa ja pääsiäismunia paloina ja voila!

Kokeilkaa ihmeessä nyt pääsiäisviikonlopun kunniaksi, sillä onhan pääsiäinen ihan suklaan kultakausi 🙂 Itse olen käyttänyt kaikki tekosyyt syödä Kindereitä enemmän ku tarpeeksi, ja vähän ehkä nauratti, että kahden aikuisen ja vastasyntyneen taloudessa on roskiksessa paraikaa munakenno ja Kindermunakenno. No hei, jos ulkona on öisin melkein 10 astetta pakkasta, on suklaa vähintäänkin tervetullut parannus arkeen 🙂

Ihanan suklaista pääsiäistä kaikille lukijoilleni! 🙂

2 thoughts on “Pääsiäiskakku

  1. No wow! Upeannäköinen kakku 🙂 Oon aikaisemminkin ihastellut kauniisti koristeltuja ja/tai esillepantuja leivonnaisia ja tää on ihan mahtava myös! Näistä saa kyllä omaankin leivontaan inspiraatiota. Mulla on ihan sama juttu, että käytän enemmän kuin mielelläni kaikki tekosyyt leipomiseen: harvemmin viitsin leipoa kahdelle hengelle kotona, koska miehelleni riittää esim. yksi keksi pelliltä ja mä sitten vetäisin ne loput. 😀 Ajattelinkin äitiysloman aikana leipoa pakkaseen valmiiksi tarjottavia vauvavieraita varten – pääsee leipomaan ja sitten on varauduttu vieraisiin. 🙂

Leave a Reply