Herkkuaamupalat : Proteiinipannarit

*Bloggaaja on kaupallisessa yhteistyössä Foodinin kanssa

Aloitetaanpa päivän ruokaorientoitunut sisältö hieman terveellisemmällä versiolla ennen kuin hyökätään pääsiäiskakkujen maailmaan 🙂 Viime perjantaina jäi aamupalapostaus uupumaan kun päivä meni totutellen siihen, että on pienen poikavauvan äiti. Nyt onkin hyvä palata hieman takaisin ruotuun, ja näihin herkkuaamupala-postauksiin 🙂

Mä rakastan pannareita ja viime aikoina onkin tullut kokeiltua kaikkia erilaisia proteiinipannareita. Raskaana energiaa tartti hyvinkin paljon, ja totta kai pyrki saamaan tarvittavan energian mahdollisimman turvallisista lähteistä. Usein päivääni kuuluu proteiinismoothie, mutta raskauden alkuvaiheessa tiputin sen pois. Tai no, tein smoothieita, ilman lisäproteiinia. En halunnut käyttää mitään omituista proteiinisekoitusta, jossa voisi olla jotakin haitallista. En edes jotenkin osannut ajatella, että myös terveellisiä versioita näistä löytyy, saati. Kun sitten kokeilin Foodinin vaniljanmakuista heraproteiinia, muutti se samoin tein meidän päivittäiseen käyttöön. Useimmiten heitän proteiinit smoothien joukkoon, mutta kun mieli tekee herkutella melko terveellisesti, vuorossa on protskupannarit! Nää on ihan superhyviä, terveellisiä ja ahhh, ihanantuoksuisia!

TARVITSET (n. 10 pannariin):

1 banaani
2 kananmunaa
n. 1,5-2 dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta
1 dl kauramaitoa (tai muukin maito tietty käy)
pari teelusikallista kookosmannaa
0,5 dl kaurahiutaleita

kookosöljyä paistamiseen ja kookosnektaria sekä marjoja pannareiden kylkeen
(mä vatkaan usein myös maitorahkan, jolloin tulee kuin terveellistä kermavaahtoa :D)

Tekeminen on oikeasti maailman helpointa. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja hurauta minuutin verran tasaiseksi.

Sitten vaan tulille! Kyllä, näin helppoa!

Mä paistan tosi pitkälti kaiken mahdollisen kookosöljyssä, mutta sen kanssa pitää olla varovainen. Kookosöljy ei tykkää liian kovasta lämmöstä, joten itse paistan esim. protskupannarit 6:lla, kun meidän liesi on 9-asteinen.

Pannarit tuoksuu aivan taivaalliselle kiitos vaniljan ja kookosmannan, ja ne on ihan tosi hyvänmakuisia ja täyttäviä. Loistava aamupala viikonloppuun!

Pannareiden paistamisessa menee pari minuuttia per pannari ja kymmenen pannarin annoksesta riittää kyllä kevyesti kahdelle ja jopa kolmelle. Pannarit voi tarjoilla niin suolaisen kuin makean kera, ja mä ite tykkään eniten banaani-vadelma -yhdistelmästä, jonka päälle lotraan vähän kookosnektaria. Se on meillä jo korvannut vaahterasiirapin.


Maailman helpoin resepti jokaiseen päivään, ja erityisesti ihaniin pitkiin viikonloppuaamuihin! 🙂

5 thoughts on “Herkkuaamupalat : Proteiinipannarit

  1. Herkulliselta näyttää ja kokeiluun menee! Saanko kysyä, miksi paistat kookosöljyssä/rasvassa? Se kun on rasvaprofiililtaan huonointa mahdollista (tyydyttyneiden rasvojen suhteen).

    1. Vaikka kookosöljy on tyydyttyneitä rasvahappoja, ne on hyviä tyydynneitä rasvahappoja 🙂 Kookosöljyn rasvahapot on ns. keskipitkäketjuisia, ja elimistön aineenvaihdunta käsittelee niitä eri tavoin, eli ne on hyvin erilaisia kuin lihassa tms. olevat ei-hyvälaatuiset tyydyttyneet rasvahapot, jotka on pitkäketjuisia 🙂

  2. Mä oon miettinyt, että eikö kookosrasvat oo melko epäterveellisiä ? Oon ainakin kuullu ja lukenut, että kookosrasva vastaa kovia eläinperäisiä rasvoja, vaikka kasvirasvaa onkin. Pitääköhän tuo paikkansa?

    1. Vastaan tähän saman kuin tuolle toisellekin, eli: Vaikka kookosöljy on tyydyttyneitä rasvahappoja, ne on hyviä tyydynneitä rasvahappoja 🙂 Kookosöljyn rasvahapot on ns. keskipitkäketjuisia, ja elimistön aineenvaihdunta käsittelee niitä eri tavoin, eli ne on hyvin erilaisia kuin lihassa tms. olevat ei-hyvälaatuiset tyydyttyneet rasvahapot, jotka on pitkäketjuisia 🙂

  3. Olen tehnyt pitkään vastaavia vain reseptillä banaani + 2 munaa, mutta voi apua miten paljon niidenkin maku parani, kun älysin alkaa paistamaan niitä kookosöljyssä! Se tuntuu tekevän kaikesta parempaa. Mua on pitkään houkutellut tuo mainostamasi kookosmanna, mutta en ehkä uskalla edes ostaa sitä, kuulostaa sen verran hyvälle. 😀

Leave a Reply