Jouluiset rocky roadsit ja piparminttusuklaat

furr2

Näin aatonaaton kunniaksi ajattelin jakaa vielä pikaisen lahja- /tarjoiluvinkin vielä ennen huomista aattoa! 🙂 Mä nimittäin rakastan tehdä jouluna varsinaisten joululahjojen lisäksi pieniä herkkupusseja kotona tehtyjä herkkuja, ja tänäkin vuonna rakkaat ja läheiset saavat herkkupaketteja. Niiden tekeminen on helppoa ja kaikkineen vie pari tuntia, joten jos joku kaipaa puuhaa huomiseksi tai miksei vielä täksikin illaksi, niin mulla olis pari ideaa 😉

***

PEPPERMINT BARK – PIPARMINTTUISET SUKLAAT

herkkui (12 of 14)

Tarvitset: 

Maitosuklaata (mulla meni kaksi levyä Fasun sinistä) 
Valkosuklaata (kolme pientä levyä leivontasuklaata) 
Piparminttukarkkeja (mulla meni varmaan tähän joku 5-7, vaikka murskasinkin näitä tarkoituksella ihan liikaa, sillä tarviin näitä tammikuussa toiseen tarkoitukseen)
Piparminttu-uutetta
Foliota
Tasainen lautanen / vuoka

herkkui (1 of 14)

Sulata maitosuklaa. Mä sulatan suklaan aina niin, että laitan kattilaan pohjalle n. 2 cm vettä, kattilan päälle lävikön ja lävikköön astian, jossa on suklaapaloja. Se sulailee siinä pikkuhiljaa ja välillä sekoittaen saa sen hieman nopeammin sulamaan. laita vaikka puoli levyä ensin, ja kun se alkaa olla sulaa, lisäile suklaata. Suklaa sulaa nopeammin kun sen laittaa jo sulaneen suklaan joukkoon 🙂 Muista olla varovainen, suklaaseen ei saa mennä yhtään vettä, ihan pari pisaraa vettä voi saada suklaan ihan koppuraiseksi. Kun suklaa sulailee, vuoraa vuoka tai lautanen/tarjoiluastia foliolla, kirkas puoli ylöspäin. Katso, että folio on tasaisesti siinä lautasella.

Kun suklaa on sulanut, nosta se pois läviköstä ja sekoita joukkoon n. teelusikallinen piparminttu-uutetta. Kaada suklaa foliolla vuoratulle alustalle, ja tasoita nuolijalla tasaiseksi. Vie jääkaappiin / parvekkeelle jähmettymään.

herkkui (3 of 14)

Sillä aikaa laita toiseen kulhoon valkosuklaat ja laita ne sulamaan samalla tavalla. Suklaan sulaessa murskaa piparminttukarkit. Vinkki vitonen: heitä ne piparminttukarkit johonkin vahvatekoiseen minigrip-pussiin, laita keittiöpyyhkeen alle leikkuulaudalle ja hakkaa niitä esim. lihavasaralla tai tavallisella vasaralla silpuksi 🙂

herkkui (4 of 14)

Kun valkosuklaa on sulanut, sekoita myös sen joukkoon teelusikallinen piparminttu-uutetta. Sitten levitä valkosuklaa maitosuklaan päälle tasaiseksi levyksi. Maitosuklaa on tässä vaiheessa jo jähmettynyt sen verran, että ne eivät mene sekaisin.

herkkui (6 of 14)

Ripottele piparmintturouhetta oman makusi mukaan pinnalle, ja painele ihan kevyesti, että se hieman uppoo suklaaseen. Sitten vaan jääkaappiin tai pihalle jähmettymään 🙂

45 minuuttia yleensä riittää siihen, että suklaa on jähmettynyttä, mutta itse odottelen yleensä reilun tunnin. Ja sitten ei muuta kuin palotteluhommiin! Suklaan voi leikata nätin tasaisiksi palasiksi, mutta itse tykkään enemmän tuollaisista vähä revityistä palasista. Kovan suklaan saa vaan painelemalla halki, ja siitä voi napsia mieluisan kokoisia palasia, jotka sitten tarjoilee niin tai paketoi lahjansaajille pieniin pusseihin / sellofaaniin.

herkkui (13 of 14)

herkkui (14 of 14)

Slurps! Vähän kuin Kinderiä piparmintuilla 🙂

***

JOULUISET ROCKY ROADSIT

herkkui (9 of 14)

Tarvitset: 

Kokonaisia manteleita
Kuivattuja karpaloita
Paksuja pipareita (yngh, syön aina vaan ohuita pipareita, mutta tähän tarviit paksuja!)

Maitosuklaata
Valkoista suklaata
(tai tummaa suklaata, jos se on jonkun suosikki) 

Sulata suklaa kuten ylläolevassa ohjeessa yksi kerrallaan.

herkkui (2 of 14)

Hajota piparit käsin tuollaisiksi sentin-kahden kokoiseksi. Leikkaa osa manteleista puolikkaiksi/pienemmiksi, ja käytä osa sellaisenaan kokonaisina. Sekoita mantelit, piparit ja karpalot keskenään astiassa, ja jos teet kahta eri rockyroadia, jaa ne kahteen astiaan.

Kaada seoksen päälle sulatettu suklaa, ja sekoita kunnolla.

herkkui (7 of 14)

Vuoraa jälleen astiat foliolla kirkas puoli ylöspäin ja levitä rocky road-ainekset neliön / suorakulmion malliseksi. Laita jääkaappiin tai vie parvekkeelle jähmettymään noin tunniksi. Kun rocky roadit on jähmettyneet, terävällä keittiöveitsellä leikkaa niistä mielesi mukaisia paloja! 🙂

Näitä voi tehdä läpi vuoden eri kausimauista, esim. kuivattu mansikka ja macadamia-pähkinät toimii ihan luvattoman hyvin! Myös jouluna näistä voi tehdä tuhansia variaatioita, käyttäen esim. kuivattua aprikoosia, luumua, viikunaa jnejne.

herkkui (10 of 14)
herkkui (11 of 14)

herkkui (8 of 14)
Siitä vaan kokeilemaan joulupyhien aikana, jos jompikumpi olisi mieleenne! 🙂 

P.S. Molemmat herkut säilyvät jääkaapissa pari viikkoa 🙂

5 thoughts on “Jouluiset rocky roadsit ja piparminttusuklaat

  1. Miks kaikilla onnistuu nää näin hienosti. Tein rocky roadseja ja oikeesti hävettää antaa niitä kenellekkään. No ajatus on tärkein. Ja joo…mun lukemisen ymmärtäminen on myös ilmeisesti näin joulunaikaa hukassa.. kirjoitit liha-vasaralla mietin et millä hiton LIHAVA-SARALLA pitää ne hakkaa :DD hyvää joulua vaan!

  2. Hei Anna! Onnea vauvasta ja tulevista häistä. En ole lukenut loppuvuoden aikana ihan kaikkia postauksia (kommenteja en ollenkaan), joten minulta on varmasti mennyt paljon asioita ohi. Jossakin postauksessa kerroit, että häänne ovat ulkomailla ja jäin siihen käsitykseen, että ne olisi Virossa. Muistelen, että kesällä kävitte Olustveren kartanossa; onko häänne siis siellä?

    Olisi kiva kuulla esimerkiksi häiden tarjoiluista ja mahdollisista häämatkasuunnitelmistanne 🙂

  3. Rocky Road on maaiman helpointa ja parasta! Ite laitan aina kaikkee makeeta plus riisimuroi ja suolapähkinöitä et saa vähä suolan puolta:)

    Tota toista en oo koskaan kokeillu mut ehdottomasti täytyy kokeilla.

  4. Näyttää superherkulta ja nättejä on! Pitää itse kokeilla vaikka ystävänpäivälahjaksi. Ihanaa joulun jatkoa sinulle ja perheellesi 🙂 <3

Leave a Reply