Easy lasagne

lasagne (8 of 9)

Juhannus on ollut täynnä grilliruokaa ja herkkuja, mutta myös melko kiireinen. Saimme tietää, että pääsemmekin uuteen kotiin jo keskiviikkona ja se laittoi hippuloita hieman vinkumaan. Eilen vietimme illan vaan kotosalla Portugalin peliä katsoen, ja koska en jaksanut laittaa ruokaa pidemmän kaavan kautta, päädyimme kokeilemaan kaapista löytynyttä puolivalmista lasagnea. Kirjoittelin tuossa joku aika sitten Knorrin kanssa tekemästäni yhteistyöstä ja helpoista enchiladaksista, joihin ihastuimme. Knorrin paketissa oli muitakin näitä helppoja puolivalmiita ruokia, ja kun jääkaapissa sattui olemaan jauhelihaa, oli hyvä hetki lähteä kokeilemaan tätä.

Lasagne on itse asiassa mun ns. bravuuri, josta saan tosi paljon kehuja ja siksi olinkin kiinnostunut kokeilemaan, millainen lasagne tällä saadaan aikaiseksi. Hieman muuttelin ohjetta oman lasagneni henkiseksi, ja hyväähän siitä tuli, joten päätin jakaa tämän teidänkin kanssa!

Knorr Creationsin ohje menee näin: 

1 Knorr Creations Lasagne Al Forno
220 gr naudan jauhelihaa
1 tölkki tomaattimurskaa (400 gr)
1 dl vettä
2,5 dl maitoa
20 gr juustoa
1/2 rkl öljyä

(+ kesäkurpitsa ja n. 5 herkkusientä)

Mä tein tän tuplana, jotta olisi vielä lounaaksi hyvin jäljellä ja meillä sattui olemaan 500 gr jauhelihaa. Käytin sitten sen ja tuplasin kaiken muunkin 🙂

lasagne (2 of 9)

lasagne (3 of 9)

Paista jauheliha pannulla öljyssä, lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattitahna ja yrttiseos. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua minuutin ajan.

Lihan ollessa valmis, valmista bechamél-kastike sekoittamalla kastikejauhe ja maito. Suosittelen laittamaan hieman vähemmän maitoa kuin ohjeessa, sillä muuten siitä tulee hieman liian vetistä mun mielestä.

lasagne (4 of 9)

Mä rakastan lasagnessa herkkusieniä ja kesäkurpitsaa, joten päätin lisätä niitä tähänkin kokeiluun.

lasagne (5 of 9)

lasagne (6 of 9)

Kasaan lasagnen aina samalla tavalla. Jauhelihakastike, levyt, bechamél-kastike, kesäkurpitsat ohuina renkaina, herkkusienet ohuina viipaleina ja sitten sama setti uudelleen. Päällimmäiseksi jää lihakastike, jonka päälle laitan reippaasti juustoa.

lasagne (7 of 9)

Paista uunissa n. puoli tuntia n. 175 asteessa, ja anna vetäytyä n. 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

lasagne (9 of 9)

lasagne (1 of 9)
Arvosana? 8/10. Superhelppo tehdä, ja kätevä, kun kaikki on samassa paketissa, ja sen lisäksi tarvitsee vain asioita, joita on yleensä jääkaapissa muutenkin. Mieskin totesi, että uskaltaisi näillä ohjeilla tehdä itse lasagnea. Maun puolesta tuosta tuli mun mielestä tosi hyvää, mutta ei niin hyvää kuin mun oma lasagne 😀 Jälkimmäinen oli miehen toteamus. Oon tykästynyt ihan tosi paljon näihin Knorr Creationsin paketteihin, varsinkin ne enchiladakset oli superherkullisia, ja olemme tehneet niitä jo itse asiassa kolme vai neljä kertaa.

En valitettavasti oo curryn tai tikka masalan ystävä, muuten olisin varmaan kokeillut niitäkin. Luovutin ne eteenpäin kaverille, mutta meille jää kyllä ehdottomasti ainakin enchiladakset kiireisten päivien illallismenulle jatkossakin! Lasagnea teen varmaan ennemmin sen ihan oman reseptin mukaan jatkossakin, jos ei ole kiire, mutta kiva tietää, että kiireisten päivien pelastus löytyy Italian makumaailmastakin.

Tein viikonlopun aikana ihan superhyvän rahkakakun, jonka ohje on pakko jakaa teidän kanssa lähipäivinä! 🙂

*Lasagnepaketit saatu ilmaiseksi Knorrilta Knorr Creations-kampanjan tiimoilta. 

One thought on “Easy lasagne

  1. Vaikuttaapa hyvältä! Pitkään oon halunnut tehdä lasagnea, mutta sitten on laiskuus iskenyt, kun vaikuttaa niin suuritöiseltä 😀 Niin ja gramman lyhenne on g, ei gr 🙂

Leave a Reply