Cheesecake, literally

kakku (2 of 4)-2

Lupasin edellisessä pähkinäpostauksessa teille herkullista pähkinäreseptiä, ja täältä pesee. Arvatkaa muuten mitä? Tää on helpoin resepti, jonka tiedän, mitä tulee herkullisiin jälkkärikakkuihin! Ja tää on kyllä jokaisen juustoista, punkusta ja pähkinöistä tykkäävän lempijälkkäri, ainakin pitäisi olla. Ohjetta voi muokata mielensä mukaan niin paljon kuin haluaa, ja siinä ei tarvii tuskailla jauhojen mittailun ja kakun nousemisten kanssa. Lisäksi sen tekee n. vartissa. Ihan alusta loppuun 🙂 Mikä on tämä ihme?

Se on juustopähkinähunajakakku by Mungiz!

TARVITSET:

Brie-kiekon (iso tai useita pieniä), näitä saa aika lailla kaikista hyvin varustelluista supermarketeista.
Pähkinöitä oman makusi mukaan tai vaikkapa iso pussillinen Enjoy Mixiä toimii hyvin
Juoksevaa hunajaa
Viikunoita

(tai vaikka kuivatuja papaijoita, ananaksia, kuivattuja viikunoita, omenoita mitä ikinä nyt mieleen tuleekaan)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Iske leivinpaperille juustokiekko (tai -kiekot), kasaa päälle kukkurallinen pähkinöitä (mä käytin pekaaneja, parapähkinöitä ja saksanpähkinöitä) ja kaada koko komistuksen päälle reippaasti hunajaa. Iske uuniin n. seitsemäksi minuutiksi ja ota pois. Juuston pitää muuttua hieman pehmeämmäksi, mutta se ei saa olla liian kauaa uunissa, ettei siitä tule liian valuvaa. Siirrä kakkuvadille ja noh, se on siinä 🙂 Vaikeaa, eikös? No okei, mä koristelin vielä tuoreilla viikunoilla päälle. Pähkinät sopivat brie-juustoon kuin nenä päähän ja koko komeuden tekee vielä herkullisen makeaksi hyvä laadukas hunaja. Siihen vielä kahvin sijaan mieluummin punkkulasit kouraan ja well, ei siihen sanoja tarvita. Hyvää on! 

kakku (3 of 4)-2

kakku (1 of 4)-2

kakku (4 of 4)-2

Kaiken lisäksi se on pirun söpö!

Nyt voi jokainen peukalo-keskellä-kämmentä kotikokki onnistua jälkkärissä, I promise!

Hintaa tuollaiselle tulee n. 15 euroa, pähkinät on ehkä viitisen euroa moiseen, ja brie-kiekko on n. 10 euron pintaan, jos kyseessä on tuollainen isompi brie. Pienempiä, kahden hengen kakkuja, saa tästä ihan helposti, nimittäin brieta saa yleensä pieninäkin kiekkoina kaupasta helposti!

Ei muuta kuin kokeilemaan!

Psst! Kiitos paljon taiteilijoille yhteydenotoista ja vinkeistänne edelliseen postaukseen! Löysimme täydellisen tekijän meidän alkuperäiseen tauluideaan ja kaupanpäälliseksi löytyi niin kauniita tauluja, että samaan syssyyn tämän alkuperäisen ideamme kanssa tilasimme toiselta upealta taiteilijalta olkkariimme ihanan taulun. Tästä lisää vielä tässä kesän aikana jahka projektit etenee, mutta kiitos kaikille, jotka ehdotitte hienoja vaihtoehtoja! Palaan kommentteihin illemmalla, nyt on pakko syödä (lounas) ja siirtyä hommiin. Illalla saatan ehtiä vielä asukuviakin laittamaan, lukijoiden toiveita on täällä valmiina odottelemassa 🙂

5 thoughts on “Cheesecake, literally

  1. Voi nam! Kiitos ohjeesta! Tiedän täysin mitä yhdistelmää aion herkutella, kun raskauden jälkeen pääsen taas nauttimaan lempparistani briesta.

    Aiheen sivusta, luen blogiasi kännykällä, ja olen kommentoinut muutaman viikon aikana pari kertaa blogiisi, mutta kommentit odottavat edelleen hyväksyntääsi? Mistähän tämä johtuu? 🙂

    1. Hmmm, onpas outoa :/ Mä en nää ku tän kommentin sulta. Mitäköhän ihmettä, tosi harmi, jos ovat kadonneet jonnekin 🙂

  2. Moikka. Mulla on tämä resepti kirjanmerkeissä ja ajattelin tätä nyt syksyn tullen tehdä. Mutta olisi sellainen tyhmä kysymys, että minkä kanssa tätä syödään..? Siis ihan pelkkää juustoa nassuun haarukalla vai onko tarkoitus levittää keksin/patongin päälle vai mikä tässä on meininki? 😀

    1. Ihan pelkästään tai keksien/patongin kanssa! 🙂 molemmat käy! Jotai raikasta vois olla vierellä, esim rypäleitä/viikunoita 🙂

Leave a Reply