Makumatka Meksikoon

knorr (13 of 15)

Huomenta! Tuossa oltiin aikamoisella makumatkalla Kreikassa ja syötiin melkein joka aterialla kreikkalaista. Siitä piti kuitenkin hieman joustaa ja kerran syöksyä meksikolaiselle lounaalle, joka oli yksi ikimuistoisempia saarella. Siitä tuli mieleeni tämä postaus, sillä moni teistä tykkäilee mun ruokavinkeistä ja samaan aikaan moni tunnistautuu tumpeloksi keittiössä. Fret not, tämä on blogihistorian helpoin ruokaohje, mutta ihan perhanan herkullinen!

Kuten tuossa varmasti olette huomanneet, niin a) meikäläinen reissaa aika paljon ja b) se tekee elämästä varsin kiireistä välillä. Sainkin tuossa Knorrilta tervehdyksen kotiini, jossa oli paketteja kiireisen naisen arjen pelastukseen ja makumatkaan omasta kotoa 😀 Siellä on siis hyvin oltu perillä meikäläisen arjen meiningeistä. Mä en nimittäin myöskään suostu syömään valmisruokia, ja meillä ei juuri ikinä osteta eineksiä. Ollaan molemmat vahvasti sitä mieltä, että hyvä, tasapainoinen ja laadullisesti erinomainen ruoka on tärkeintä elämässä, siksi meidän ruokalaskut on aika korkeita ja hevi-osastolla viihdytään paljon, samaten lihatiskillä. Suhtauduin siis hieman skeptisesti tällaiseen “pikaruoka”pakettiin, mutta sanotaanko nyt vaikka niin, että nyt vihdoin meillä mieskin osaa tehdä meksikolaista. Tortillojen ja muiden kanssa kun on aina miljoona liikkuvaa osaa, jotka pitää muistaa, mutta Knorr Creations on pitänyt huolen, että elämä on hieman helpompaa kaikille.

Katsokaas kun Knorrin meksikolaiset Enchiladakset tulee pakattuna neljään pussiin samassa paketissa, ja lisäksi tarvitset:

Noin  250 grammaa broilerin suikaleita
1 paprikan (keltaisen tai punaisen, hällä väliä)
ranskankermaa
juustoa
vettä
öljyä

2-3 hlön enchiladasten kustannukset: n. 8 euroa

Kokkaamiseen kuluva aika: n. 20-25 min

Kahta jälkimmäistä, eli vettä ja öljyä nyt luulisi kaikilta löytyvän. Enchiladakset ei ole mahdotonta tehdä muutenkaan, mutta kun eri mausteseoksia ja purnukoita ja lättyjä pitää ostella erikseen, tulevat ne melko kalliiksi ja ylimääräisiä kastikkeita ja lättyjä ja mitävielä jää yli. Knorrin Enchilada-pakkauksessa on kuusi lättyä ja kaikki muu tarvittava paitsi jääkaapissa säilytettävät elintarvikkeet. Paketti maksaa jotain 3 ja 4 euron väliltä, ja meillä tuo olisi riittänyt kolmelle illalliseksi.

Kukaan ei voi mennä pieleen tässä hommassa. Pussit on selkeästi merkattu, ja ohjeet on sellaiset, että keittiön ninja, eli rakas poikaystävänikin, selviytyy tästä hommasta.

knorr (3 of 15)

Aloitustilanne. Mä unohdin hetkeksi ton marinadin, niin tein vähän hassussa järkässä, mut ei se mitään. Illalla kun tulet kotiin pitkän matkan päätteeksi klo 21.30, niin mieli ei ole virkeimmillään.

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Meillä on kiertoilma, niin pidin 175:lla. Suikaloi broileri ja ruskista se pannulla öljyn kanssa.

knorr (5 of 15)
knorr (4 of 15)

Leikkaa paprikat ja heitä ruskistuneen kanan joukkoon.

knorr (6 of 15)

knorr (8 of 15)

Anna hautua hetken ja lisää sitten joukkoon paprikajauhe–marinadi.

knorr (12 of 15)

Sekoita vihreä dippimauste ranskankermaan (125 gr) ja lisää joukkoon ruokalusikallinen vettä. Sitten jääkaappiin hetkeksi, kun ensin sekoittelet tuon todella hyvin.

knorr (7 of 15)

Sekoittele tomaattikastike ja 5 rkl kiehuvaa vettä. Raasta juustoa mielesi mukaan. 
knorr (9 of 15)

Täytä tortillojen keskiosat broileri-paprika -sekoituksella ja taita tortillat uunivuoassa vierekkäin. Mä huijasin ja käytin apuna hammastikkuja, niin sain ne pysymään kiinni.

knorr (10 of 15)
Siihen päälle sitten tomaattikastike ja juustoraasteet.

knorr (11 of 15)
Vuoka kuumaan uuniin ja paistumaan 5-10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut. Tarjoile sen vihertävän dipin kanssa. Avot!

knorr (14 of 15)

Mä leikkasin vielä rinnalle jääkaapista vähän jalapenoja ja heitin sideksi hieman rucolaa.

Maistu ihan perhanan hyvälle ja oli niin helppo valmistaa, että varmasti tässä on monen meidän kiireisen illan pelastus!

knorr (15 of 15)

knorr (2 of 15)

Tuoteperheessä on neljä eri makumatkaa maailmalle. Intiasta Thaikkuihin ja Italiasta Meksikoon. Enchiladakset saa multa kyllä 10/10, kannattaa kokeilla 🙂 Halpaa, hyvää ja helppoa, eli kiireisten päivien pyhä kolminaisuus 🙂

*Tuotteet saatu kaupallisena yhteistyönä*

22 thoughts on “Makumatka Meksikoon

 1. Anna, varmaan herkkua. Mutta oikeasti oikolue edes joskus omat tekstisi. Jos kirjoitat ammatiksesi, tee se hyvin 🙂

  1. Tämä ei ole suomen kielen tohtorin kirjallisuusnäyte koskaan ollutkaan, niin haluaisin tiedustella, mitä tarkalleen ottaen pitäisi tuosta tekstistä korjata? Se on ihan mukava ja tavallista suomea oleva blogiteksti, jossa pilkkua ei tarvitse lähestyä seksuaalisesti hyökäten, if you catch my drift.

   Kirjoitan kiitos ammatikseni, olen niin tehnyt jo viisi vuotta ja ihan hyvin tuntuu pyyhkivän kun vuokraan riittää rahat ja ruokaakin on pöydässä. Käsittääkseni ylitäydessä blogiskenessä teen siis tän homman ihan hyvin, tai ainakin joidenkin mieleen tämä on 🙂

   Mutta, kiitos kovasti itsestäänselvästä vinkistäsi ja mukavaa kevättä!

   P.S. Jos lähdetään sen pilkun kimppuun, niin yleensä lauseessa on on verbi (ensimmäinen lauseesi). Toiseksi, lausetta ei aloiteta mutta-sanalla, eikä tuo sinun toinen lauseesi muutenkaan ehkä voita suomen kielen kirjaopin kymmentä pistettä ja papukaijamerkkiä.
   Minä syyllistyn ihan näihin samoihin, mutta en käy tuomitsemassa muiden kirjoituksia sentäs 🙂

   1. Lauseessa on aina verbi. Lisäksi lauseen voi aloittaa mutta-sanalla. “En syö lohta, mutta kuha on mielestäni hyvää.”

    1. Ihan ilman muuta meidän lukijoiden kuuluu kuitata kaikki pikkukömmähdykset pelkällä olankohauksella. Puistattaa kuitenkin nähdä, miten toisen kappaleen toisessa virkkeessä menee relatiivipronominin viittaussuhde pieleen (“Sainkin tuossa Knorrilta tervehdyksen kotiini, jossa oli paketteja kiireisen naisen arjen pelastukseen jne.”).

     1. Siis jos jotakuta tuollainan asia puistattaa, niin mahtaa olla asiat hyvin 😀 Mua puistattaa nimittäin ihan jotkut muut asiat 😀

    2. Voi luoja! En voi edes uskoa, että sorrun tähän, mutta nyt on pakko kommentoida. Anna ei kirjoita kielitoimiston bloggaajana, joten sillä ei oikeasti ole mitään väliä löytyykö lauseista pilkut, pisteet tai edes verbit. Meistä jokaikinen ymmärtää tekstin joka tapauksessa ja jos ei ymmärrä, niin syynä on oma halu olla ymmärtämättä.

   2. Huhhuh, turha kommentti Hannalta, mutta toivottavasti et ota tähän tyyliin hermoon jokaisesta kriittisestä kommentista 🙂 Ja kun kerran halusit päteä Hannalle takaisin, olisit tarkastanut lauseen ja virkkeen eron. 😉

   3. Tähän postaukseen tulleet kommentit oikoluvusta ja kirjoitustyylistä ovat kyllä kaukana rakentavasta kritiikistä, vaikka kritiikki sinänsä on myös omasta mielestäni aiheellinen. Katsotaan miten itse onnistun.
    Olen lukenut tätä blogia hurjan monta vuotta, pidän vaihtelevista teemoista ja nautin suuresti kauniista kuvista. Kuitenkin itsellänikin pistää harmittavan usein silmään tekstien usein lukuisatkin kirjoitus- ja kielioppivirheet. Kieli sinällään on elävää ja viihdyttävää, mutta välillä joitakin lauseita saa tavata muutamaan otteeseen, ennen kuin virkkeen ajatus valkenee. Uskoisin, että huomattavan suuri osa näistä mokista korjautuisi tarkemmalla oikoluvulla, mutta muistaakseni olet joskus sanonut, ettei aikasi riitä sellaiseen. Ajanpuute sinällään on elämäntilanteesi huomioon ottaen ihan hyväksyttävä syy, mutta mielestäni oikolukuun käytettävät minuutit voisivat hyvinkin maksaa itsensä takaisin mm. nostamalla blogin tasoa entisestään sekä kehittämällä omaa kirjoitustaitoasi, käsittääkseni kirjoittaminen on tärkeä osa myös blogin ulkopuolisia hommiasi. Ymmärrän, että blogitekstien idea on olla enemmän tajunnanvirtaa tai päiväkirjamaista höpöttelyä, mutta esimerkiksi tällaisten kaupallisten tekstien viimeistely antaisi varmasti vielä ammattimaisemman kuvan sinusta. Eli tiivistettynä pieni kehitysehdotus, vaikka jo nykyään “teet siis tän homman ihan hyvin”, voisi oikoluku nostaa homman vielä nextille levelille, niinko nuoriso ruukaa sanoa.
    Ohje sen sijaan menee ehdottomasti testiin. Mukavaa kevättä Savoon!

    1. Heippa Kristiina! Kiitos rakentavasta palautteesta!

     Valitettavasti kyse ei niinkään ole kiireestä, vaan siitä, etten yksinkertaisesti huomaa omia virheitäni kirjoituksissa. Kun tiedän, mitä yritän itse sanoa, on vaikea olla ymmärtämättä lausetta. Oikolukutaitoni on siis ihan yhtä huono kuin kirjoittamiseni :/ Olisi hienoa kehittyä kirjoittajana, mutta tällä hetkellä siihen ei ole yhtään aikaa minulla. Olen siis ottanut päätöksekseni sen, että kirjoitan miten kirjoitan. Ne, joita lukuisat virheet ja ajatuksenjuoksumainen postaustyyli häiritsee, löytänevät parempaa luettavaa muualta. Jos taas blogini on ihmisten mielestä hyvä tai ihan hyvä jo siitäkin huolimatta, että virheitä on, niin great! Valitettavasti tällä hetkellä minulla ei ole aikaa eikä kykyjäkään pyrkiä 10/10 -suoritukseen, vaan pyrin pitämään blogini sellaisena 7/10 ja siitä ylöspäin. Tylysti sanottuna. Itselleni tämä on tärkeä sivu ja vuorovaikutus blogissa todella tärkeä henkireikä, mutta valitettavasti minunkin aikani on rajallinen ja osaamiseni myös. Toivottavasti pystyn kehittymään kirjoittajana, mutta tällä hetkellä tiedän sen olevan liian kova vaatimus itselleni 🙂

     1. Moikka, kommentoin ekaa kertaa ikinä!
      Pakko oli tulla kertomaan, että itse kärsin myös siitä, että en näe omia virheitäni. Ajatukset menevät hyvin suurella vauhdilla eteenpäin ja joskus ei vaan sormet pysy aivojen perässä. Tämä tuotti hankaluuksia esim opparin kanssa, kun joskus lauseessta oli jäänyt joku oleellinen sana pois, mutta itse en tätä vain huomannut, koska lause oli niin selkeä minulle itselleni.
      Veljeni kärsii tästä samasta. Hänen teksteistään bongaan virheet, mutta omistani en. Jätän sanoja välistä myös kun tekstailen kiihkeästi.
      Ärsyttävää, mutta nou kan duu. Muuten koen olevani ihan fiksu ja älykäs.

 2. Mä käytän aika usein valmiita tortilla yms. pakkauksia, ne on varmaan ainoat einekset. Mutta oon kyllä vähän eri mieltä hinnasta ja muutenkin, oon huomannu että jos ostan esimerkiksi Lidlistä tarvikkeet (lihan lisäksi) tulee niille hintaa silti vähemmän kuin jos ostan valmispakkauksen. Ainoa huono puoli on että kastikkeita saattaa jäädä yli (tosin kastikkeista ostan vaan salsan, ja teen jugurttikastikkeen ja guacamolen itse) vaikka yleensä yritän kyllä pistellä nekin samalla, eikä ongelmia tässä ole hirveästi ollut 😀 Esim. tortillaletut voi kuitenkin pakastaa jos ei tule kerralla syötyä kaikkia, ja välillä tuntuu, ettei pakettejen mukana tulevat kastikeket ole hirveän hyviä. Tässä kyllä näytti nää marinadit ihan lupaavilta, eikä niiltä perus mauttomilta guacamoleilta. Ehkä mun ongelma on myös se, että syön aika paljon (:D) niin v älillä tuntuu että jos jakaa pakkauksen vaikka kahden kaverin kanssa lätyt loppuu aina kesken/mitään ei jää seuraavalle päivälle herkutteluun :p

 3. Mielestäni olet yksi suomen eturivin bloggaajista, etkö asuinpaikkasi takia saa kutsuja palkintogaaloihin vai miksi et ole ehdolla/noutamassa palkintoja? En muista nähneeni sinua ehdolla nyt viime iba gaalassa?

  Kiitos mielettömästä sisällöstä, you rock!

  1. No Indiedaysin kutsuihin en ole koskaan vastannut positiivisesti, enkä ole ikinä halunnut olla ehdollakaan, ne muutama kerta kun sitä on minulle tarjottu. Muissa Awardeissa olen jonkin verran ollut ehdolla, viimeksi Blog Awardseissa Lifestyle-kategoriassa 🙂

   Ihanaa, että olen mielestäsi hyvä bloggaaja 🙂 Moni ei ehkä ole vain samaa mieltä, tai sitten minut on vaikeaa sijoitta, kun en ole suoranaisesti muotiblogi, enkä lifestyle, enkä matkablogikaan. Mene ja tiedä. Hyvyyttä ei mielestäni mitata palkinnoilla vaan tällaisilla kommenteilla. Muutenhan joku olisi voinut vielä viime vuonna sanoa, että DiCaprio on paska näyttelijä.

   T: Oman elämänsä rokkitähti tai ihan vähintään DiCaprio :D:D:D

 4. Mulle sun kirjoitus on enemmän kuin fine. Uskon että asiaan mistä täällä valitetaan vaikuttaa, että olet kirjoitellut paljon englanniksi koulunkin takia. Kun oikein yritin lukea missä mättää jotkut lauseet ovat vähän kuin englannista käännettyjä. Mä teen sitä koko ajan ja usein edes en huomaa että mun puhe / kirjoitus kuullostaa oudolta. Joskus taas huomaan ja ottaa kunnolla päähän miten suomi on ruosteessa, mutta näillä mennään. Lopettakaa te tylsimykset lukeminen, jos on niin upsetting tai ehkä kannattaa etsiä elämään sisältöä ettei tällaiset ” pikku jutut” järkytä kenenkään päivää. Live and let live

 5. Hyvä postaus ja good miten hyvän näköstä safkaa, pakko kokeilla! En tiedä mistä kirjotusvirheistä porukka inisee, kun en ite oo kiinnittäny huomiota. Tykkään elävästä tekstistä ja tempperamentistä, joka blogissa näkyy 🙂

 6. Tulin lukemaan kommentteja siinä toivossa, että mulle selviäisi, että menikö ne hammastikut sinne uuniin asti vai käytitkö niitä apuna vain asetelleesasi lättyjä vuokaan, mutta huhhheijaa mitä kommentteja täältä löytyikään. Olisin hyvin kiitollinen hammastikkutiedosta (nimimerkillä en osaa kokata, mutta olisi kiva yllättää mies kokkaamalla) ja mitä noihin kommentteihin tulee, niin tää on mun lemppariblogeja, jonka aina vähintään selailen läpi ja ehdottomasti yksi suomen laadukkaimmista blogeista. Itse arvostan värikästä, monipuolista ja älykästä tekistä pienten pilkkuvirheiden korjailun ylitse ja tässä blogissa myös aitoutta ja sitä, että tää ei ole pelkkää “muotikuvaa” vaan ihan oikeita asuja ja oikeaa inspiraatiota 🙂

  1. Hahhaha, meni joo uuniin asti 🙂 Sitten kun otat valmiit enchiladakset ulos, niin sit voit nappaa irti, se juuston paino pitää ne kasassa 🙂

 7. Ja mua kiinnostaisi hammastikkujen lisäksi että onko nämä miten mausteisia mielestäsi? Kelpuuttaisiko siis tenavatkin

  1. Hmmm, voipi olla melko mausteisia lapsille 🙂 Hammastikut uuniin vaan ja pois sitten kun ottaa pois uunista, silloin juusto on sulanut “painoksi” päälle 🙂

 8. Hahah olin merkannut tän postauksen lukemattomaksi Bloglovinissa aiemmin ja tää tuli taas vastaan, ostin tällaisen paketin aiemmin ja jemmasin auton penkin alle auringolta suojaan. Tästä postauksessa muistin että pakettihan unohtui sinne penkin alle:D viime vklp tein sitten näitä

Leave a Reply