The Bunny Cake

kakku-13

Koska mulla on ihan älytön leivonta/kokkaus-villitys menossa, ajattelin jakaa kanssanne tällä viikolla muutaman pääsiäisaiheisen reseptin 🙂 Julkaisen ohjeet macaronseihin, ja yritän tehdä vielä tällä viikolla cupcakeja, jotka sopivat hyvin pääsiäiseen. Lisäksi olisi tarkoitus tehdä lammasta keskiviikkona kun mies palaa työmatkalta, joten ehkäpä senkin ohjeen ehdin tänne laittamaan ennen pääsiäistä. Sitä ennen kuitenkin, may I present to you, epäonnen kakku lauantailta 😀

Mansikka-pätkis-juustokakku

Pohja:
1 pakkaus kaurakeksejä
n. 75 g voita

Täytteet:
200 gr maustamatonta tuorejuustoa (Viola)

150 gr suklaatuorejuustoa (Viola)
5 dl kuohukermaa
mansikkasosetta/mansikkahilloa
5 liivatetta
sokeria
pinkkiä väriainetta
1 pussi pätkiksiä
50 gr leivontamaitosuklaata

Koristelu: 
Valkoista ja vaaleanpunaista sokerimassaa
Maitosuklaata ja pääsiäismunia
Amerikan pastilleja
Ranskan pastilleja
Keksirullia
Satiininauha

Hirveä aineslista, mutta viimeiset voi kokonaan unohtaa, jos koristelu ei kiinnosta ja kakunkin voi tehdä joko mansikkajuustokakuksi tai pätkiskakuksi, minä yhdistin molemmat 🙂

kakku

Ensimmäisenä laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen n. vartiksi. Oman elämän helpottamiseksi suosittelen jakamaan nuo 3 ja 2 eri kippoihin. Sillä aikaa murskaa keksit mikrossa tai kasarissa sulatetun voin sekaan. Mä käytän leivinpaperia siirtelyn helpottamisen vuoksi, joten suosittene virittämään vuokaan pohjalle leivinpaperin. Vuokana pitää olla tuollainen pyöreä vuoka, josta saa reunan irti. Onko tuo nyt sitten irtopohjavuoka nimeltään? Taputtele keksivoiseos tasaiseksi pohjalle ja laita jääkaappiin.

Vatkaa 5 dl kuohukermaa kermavaahdoksi ja jaa kahteen astiaan.

kakku2

Tee mansikkatäyte ensin. Sekoita kermavaahdon joukkoon vatkaimella 200 gr maustamatonta tuorejuustoa ja heitä joukkoon soseutettuja mansikoita makusi mukaan. Minä käytin Bonnen mansikkasosetta, joka ajoi saman asian 🙂 Koska halusin mansikkaosasta mahdollisimman vaaleanpunaisen sävyisen, heitin joukkoon pari tippaa pinkkiä elintervikeväriä. Bonnen mansikkasose teki nimittäin tuosta hieman sellaisen tympeän likaisen roosan, ja värillä sen sai kauniin vaaleanpunaiseksi. Kiehauta hieman vettä, ja laita likoomassa olleet kolme liivatelehtä veden joukkoon. Minä käytin noin 1/3 Teema-mukillista vettä, eli noin desin verran vettä. Sekoittele liivatteet kunnolla veden joukkoon ja lisää hitaasti kermavaahto-tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sitä kunnolla sekoittaen. Itse vatkasin kevyellä teholla siinä vaiheessa. Sitten koko homma pohjan päälle ja jääkaappiin.

Pätkistäyte tulee mansikkatäytteen päälle, ja annoin mansikkatäytteen jähmettyä n. puolisen tuntia ihan rauhassa. Pätkistäytteen alku on samanlainen kuin mansikkatäytteen; suklaatuorejuusto kermavaahdon joukkoon vatkaimella ja sitten muiden makujen kimppuun. Tavallaan tuo kermavaahto-suklaatuorejuustokin riittää, mutta itse halusin tuosta hieman suklaisamman ja Pätkistäytteisen.

kakku
kakku-4

Paloittelin Pätkikset melko pieniksi ja jätin odottamaan siksi aikaa, että suklaa sulaa. Mä sulata suklaan hyvin jännännäköisessä rakennelmassa. Kattilaan hieman vettä pohjalle, paksu iso siivilä siihen kattilan päälle ja kulhossa suklaat siihen. Ei muuten koskaan tule mitään ongelmia! Suklaa sulaa hissukseen vesihöyryjen vaikutteesta, ja n. 10 minuuttissa saa todella sulaa ja sulavaa suklaata 🙂 Sekoitin Pätkiksen palat tuonne joukkoon, jotta ne eivät jääneet paloiksi, vaan sulivat myös. Sitten Pätkis-suklaa kermavaahto-tuorejuuston sekaan ja sama juttu liivatelehtien kanssa kuin mansikkatäytteessä. Tätä täytettä tuli hieman vähemmän ja käytin siihen kaksi liivatelehteä. Tämän tekemisen aikana pitäisi mansikkatäytteen jo hieman jähmettyä, jolloin täytteen voi kaataa siihen päälle. Suosittelen hieman “huljuttelemaan” sitä vuokaa sivusuunnassa, jolloin pinnasta tulee tasainen ja sileä 🙂

Sitten koko komeus jääkaappiin n. neljäksi tunniksi!

Sillä aikaa voit valmistella koristeet. Olin viime vuonna nähnyt Emman blogissa ihanan jänökakun, ja se jäi ikiajoiksi mieliini. Oli pakko kokeilla itse samaa, ja sehän meni helposti! Muovailin siis valkoisesta sokerimassasta ison pallon, joka oli pupun pylly, ja sitten tein sille tassut. Niihin vaaleanpunaisesta sokerimassasta varpaat, ja valkoisesta massasta häntä. Sokerimassan saa helposti tottelemaan kun sitä pyörittelee hetken käsissä, jotta se lämpenee ja pehmenee. Sen jälkeen sen käsittely on kuin muovailuvahalla leikkimistä! Kaksi eri osaa sokerimassasta tarrautuu toisiinsa ehkä muutenkin, mutta itse painelen hieman veteen kostutetulla sormella kiinnityskohtaa, ja tassut pysyi hyvin pupun pyllyssä kiinni! Pörröhännän sain pyörittelemällä häntää kookoshiutaleissa.

kakku-2

kakku-3

Leikkasin Amerikan ja Ranskan pastilleja pieniksi paloiksi, ja väriyhtenäisyyden vuoksi söin iloisesti oranssit Amerikan pastillit 😀 Kun oikein innostuin, niin päätin samalla tehdä linnunpesänkin samaan kakkuun. Sen tein leikkaamalla ohuita ja pitkiä siivuja maitosuklaasta ja asettelin ne tuollaiseksi ympyräksi. Siihen vielä kolme pientä pääsiäismunaa, niin linnunpesä oli valmis.

Suositeltavaa on kai pitää kakkua jääkapissa niin monta tuntia kuin mitä siinä on liivatelehtiä, mutta itse noukin kakun neljän tunnin kohdalla koristeltavaksi. Reuna irti, ja tekele näytti tältä:

kakku-5

Sitten siihen koko yläosan mitalta niitä pastilleja. Mulla meni melkein kokonainen pussi molempia, eli niitä menee siihen kyllä aika paljon.

kakku-6

kakku-7

Viimeisenä silauksena Twisties keksirullia koko mitalta kakun ympärille ja koko komeus pysymään kasassa satiininauhalla. Mä puolittelen aina noi keksirullat ja yritän saada niistä epätasaisen mittaisia, niin kakusta tulee mun mielestä kivoimman näköinen niin. Juustokakku on sen verran kostea, että keksit pysyvät aitana ympärillä ilmankin, mutta itse laitoin varmuuden vuoksi vielä rusetin. Sitten vielä pupu sopivaan kohtaan sukeltamaan, ja linnunpesä myös paikalleen 🙂

Ja siinä se sitten on!

kakku-8

kakku-10

kakku-11

Kakusta tuli tosi ihanan näköinen ja kun maistelin välissä hieman vuoan reunaan jääneitä paloja, niin se oli myös tosi hyvää. Ainoa vaan, että siitä tuli niin leveä, ettei meidän kakkukupu mahtunut päälle. No mut hei, ei se mitään, matkaa on vaan kymmenisen minuuttia, kyllä se sylissä menee.

Ei mennyt.

Eräässä liikenneympyrässä oli hieman jäätä ja mies taisi hetkeksi unohtaa, että kakun kanssa olisi hyvä ajaa ihan mummotahtia. Vähän rivakan käännöksen jälkeen kakku alkoi liukumaan tarjottimelta, jolloin minä spontaanisti kiljaisin “eieieieieieiei“, joka sai miehen ensin lämäämään täysiä jarrun pohjaan ja sitten vielä kaasua, ettei jäädä muiden autoilijoiden alle. Kakku pupuineen ja linnunpesineen ja fakin rusetteineen olikin sitten turvallaan auton lattialla 😀 Oli myös rasiallinen macaronseja matkassa mukana, jotka kaasu-jarru-yhdistelmän aikana lenteli pitkin kojelautaa ja auton konsoleita.

Meinasi itku päästä. Mies tuli tutkimaan vahinkoa ja ainoa mitä pystyin sanomaan oli vaan, että “aja nyt v**** vaan sinne Lauralle“. Rytäkässä otin turvavyön pois, enkä sitten enää viitsinyt sitä takaisin laittaa, kun olin yltäpäältä siinä kakussa. Kädet ihan kakussa, mekko ihan kakussa, sukkikset ihan kakussa, pikkuChanel ihan kakussa. Hyvin meni. Insult to injury oli se, että auton turvavyötunnistin huusi ja piipitti koko loppumatkan ja mä harkitsin vaan itsemurhaa ajatukset mustana. Tultiin Lauran pihaan ja mun suusta ei kyllä lähtenyt mitään muuta ku ärräpäitä. Kävelin sisään käsissäni tarjotin, jolle oli jäänyt pari aitakeksiä ja kaksi kolauksen saanut macaronsia. “Moi-kirosana-kirosana-kirosana-liikenneympyrä-kirosana-kirosana“. Hain lautasen ja kakkulapion ja suuntasin kakunjämien perään. Kakku oli onneksi landannut melko lailla pastilliosan päälle, ja lappasin siitä lautaselle sen, mitä pelastettavissa oli, eli ne kohdat, jotka eivät olleet autoon koskeneet. Siinä vaiheessa kun nousin autosta tämä komeus sylissäni:

IMG-20160320-WA0002

… en vaan voinut olla nauramatta. Iski vaan niin totaalinen hysteriakohtaus, että itkuhuutonauroin oikeesti melkein pissat housuissa varmaan viisi minuuttia kykenemättä lopettamaan. Kävelin sisään lautasen kanssa nauraen kuin hullu ja koko porukka meinasi vaan kuolla tälle näylle 😀 Siinä sitten groteskisti riippu nauha päin sanonko mitä keskellä kakkua ja pupun perse törräsi ilman häntää ylimpänä 😀 Mies siivosi vartin verran autoa ja toi vähän väliä sisään macaronseja, jotka olivat löytyneet keskikonsolista ja oven säilytystilasta ja vaikka mistä.

Mies sanoi vielä eilen, että siinä vaiheessa kun se kakku lensi, oli hän varma, että nyt tulee muuten ero 😀 Mies myös sanoi, että siinä vaiheessa kun aloin vaan hysteerisesti nauraa, oli hän hetken varma, että nyt kävi sellainen Jokeri-mainen sekoaminen. Ei voinut edes uskoa, että tokenisin tästä menetyksestä. Kaikki muutkin ihmettelivät, että miten mä oon ihan fine asian kanssa. Mutta tiedättekö mitä? Kakkua saatiin pelastettua n. 50-60 % syötäväksi ja mulla ei ole ikinäkoskaan ollut niin hauskaa syödä kakkua 😀 Lisäksi some-addiktioni piti huolen, että kakusta on kuvia. Sain sentään näytettyä kavereille, että hei, tein mä oikeesti muutaki ku epämääräisen kasan 😀 Siinä me istuttiin kuusi ihmistä ja kaiveltiin tuosta epämääräisestä kasasta itsellemme kakkua syötäväksi 😀 Läppä lensi ja nauroimme varmaan pari tuntia ihan kyyneleet silmissä tätä kaunista jälkiruokaamme.

IMG-20160319-WA0025

Mutta, sen verran voin sanoa, että kakku maistui ihan helvetin hyvälle! Niinku Laura sanoi, että “sattuu melkeen sanoa, mut on muuten ihan parasta kakkua” 😀

Suosittelen siis kokeilemaan pääsiäiskakuksi, jos mieli halajaa, tosin suosittelen jättämään kuskailut vähemmälle. Tai edes laittakaa siihen kupu ja ajakaa varovasti!

Ja jos menee metsään, niin kyllä se hyvältä maistui näinkin 😀

kakku-12Hauskoja leivontahetkiä muillekin! ♥

25 thoughts on “The Bunny Cake

 1. Oi apua toi automatka, vähän ehkä nauroin. 😀 Mutta joo, kyllä siinä tilanteessa ois varmaan tulli itku ja sen jälkeen nauranu koko hommalle.
  Pitänee ottaa resepti talteen, ei tosin pääsiäiseksi, mutta synttäreiksi kesäksi niin ei tarvi aina tehdä perus mansikkakakkua. 🙂

 2. Mä en voi edes kuvitella miten suunnattomasti ärsyttäis toi tilanne :D! Sinne meni hieno kakku, onneks ehdit ottaa kuvia 😀

 3. Mä olin jo Instagramista nähnyt mitä tälle tapahtui mutta silti jännitti lukea eteenpäin 😀
  Kakku oli kyllä valtavan upea, sä olet tosi taitava 🙂 Samoin macaronit on ihan priimaa ulkonäöltään ja varmaan maultaankin. Ladureen salted caramel on mun ehdoton lempparini.
  Mulla olisi kyllä itku päässyt ja mies olisi saanut kuulla kunniansa 😀

 4. Voi apua! Voi kakkuparka, pupuparka.. Mä olisin vastaavassa tilanteessa aivan varmasti itkeny ja/tai läntänny koko kakun miehen päähän. Ja joo, ehkä sen jälkeen nauranu.
  Mutta vaikka kakulle kävikin köpelösti, saatiin hyvä tarina. Ja nähtiin sentään kuvat 😀

  Eikun taas leipomaan!

 5. Haha Voi ei 😀 tiedän kyllä tunteen..En toki noin kaunista kakkua tehnyt mutta kesällä ajeltiin kaverin kanssa illanviettoon mansikkakakku sylissäni (eikä tietenkään kupua kun ei omistettu) ja hervoton kuoppa tiessä lennätti kakun pitkin autoa ja minua :Dd ja siskon häiden jälkiä siivoillessa muutama vuosi sitten keräsin ylijääneet herkut autoon ja lähdettiin ajelemaan. ensimmäinen risteys, kuvuton suklaakakku sylissä ja liian nopea kiihdytys ja suklaakakku läsähti suoraan takille!! Ei voinut kun nauraa ja kirota epäonnea 😀 mutta siitä viisastuneena ostin kakkukuvun, jospa nyt ei kävisi enää onnettomuuksia?

 6. Voi ei!! Kakku parka 😀 olisin itsekkin niiiiin vihanen tossa tilanteessa tiedän sen. Just viime perjantaina kuljetin autossa ilman kupua kinderjuustokakkua, mutta se pääsi onneksi ehjänä perille!
  Rakastan myös itse leipomista ja ruuanlaittoa ja mulle on myös aina tärkeetä, että luomukset pääsevät kaikessa komeudessaan perille.

  Onneksi osasit kuitenkin loppujen lopuksi nauraa asialle ja että kakusta sentään jäi vielä syötäväksikin.
  Poikaystäväni heitti kerran lattialle tekemäni juustokakun ja varmaan hänkin oli varma, että nyt tulee ero, sen verran tuli ärräpäitä, mutta nykyään osaan jo minäkin nauraa tilanteelle 😀

 7. Hahahah, ai juma 😀 Kakku oli todella kaunis, sun pitäis alkaa kondiittoriksi. Mut älä IKINÄ IKINÄ enää päästä miestä lähellekkään sun luomuksia, ennenkuin muut ruokailijat on saaneet osansa 😀

 8. Hahahhaah voi mikä epäonnen autoreissu :Dd mullakin olis aivan varmasti ensin päässyt itku ja ehkä lopulta se olisi muuttunut nauruksi Onneksi sut pelasti toi sun mahtava asentees! Miehesi reaktio oli myös hulvaton xD Mutta onneksi kerkesit ottaa kuvia talteen, sillä kakku on aivan upean näköinen ja aion varmasti kokeilla reseptiä!

 9. Aivan ihana kakku! Harmi että sille kävi noin köpelösti, mä olisin samassa tilanteessa varmaan ruvennut väkivaltaiseksi tai ainakin itkenyt hysteerisesti… Mutta tää resepti menee ehdottomasti kokeiluun!

 10. Hahah mä luulen et samassa tilanteessa olis päässyt itku sekä poikaystävällä (auton puolesta) että mulla (kakun puolesta) 😀

 11. Oot niin huippu! Mies nukkui makkarissa ja mä lueskelin tätä postausta ja oli vaikea pitää nauru hiljaisena, kun efekti oli enemmän mallia naurunpyrskähdys-hihitys-itkunauru 😀 En missään nimessä nauranut vahingonilosta tai mistään sellaisesta, vaan samaistuin niin täysillä tuohon sun tilanteeseen ja eläväiseen kerrontatyyliin! Kakkuepisodi tuli vieläpä niin varoittamatta niiden täydellisten kakkukuvien jälkeen, että reaktio oli sitäkin aidompi. Kiitos, kun bloggaat myös näistä inhimillisistä puolista! Ja ihanaa kevättä sekä pääsiäistä!

 12. VOI EI!!

  Tämä on kyllä mieleenpainuvin reseptipostaus ikinä 😀 Onneksi ne juhlat siitä vielä iloksi muuttui, eikä eroakaan tullut 😀

 13. Voi apua!! vedet valuu pitkin poskia, kun nauran niin kovasti. Hulvatonta 😀 anteeks, ei sais nauraa, mut oli kyllä niin loistavasti kerrottu, ettei voi mitään. Surkuhupaisaa etten sanoisi 😀

 14. Moi Anna!
  Testasin mungoronseja hyvällä menestyksellä jo ekalla kerralla, mutta tämä kakku meni pipariksi. Kermavaahto-tuorejuustotäyteet jäuvät aivan liian lötköiksi ja vaikka annoin ekan kerroksen olla tunnin jääkaapissa, ei se juurikaan jähmettynyt. Kun kaadoin toisen kerroksen päälle, tuli keskelle kakkua vain kuoppa ja toisen kerroksen täyte karkasi ihan omille teilleen. Mietin, mitähän meni vikaan. Olisiko täytteiden pitänyt jäähtyä jossain välissä? Meinaan kerma suli ainakin täysin kun laitoin kuuman liivateveden täytteeseen ja siksikö rakenne meni pilalle? Jäi harmittamaan, mutta olen sinnikäs yrittämään uudestaan, kunhan tietäisin missä meni vikaan 🙂

  1. Hmmm, miten paljon vettä laitoit liivatelehtien joukkoon? Ja olihan liivatelehtiä tarpeeksi? Tosi outoa?

   1. Liivatelehtiä oli saman verran kuin sulla ohjeessa. Mietin et syynä oli varmasti liika neste, mansikkaosuudessa varmaan ne soseuttamani mansikat + reilu desi kuumaa nestettä jossa liivate sulaneena oli liikaa tai tarvitsee vielä lisää liivatetta. Jäädytin lopulta koko kakun ja tarjosin sen eilen ystävilleni. Jäätyteenä ja sen jälkeen sulaneena pysyi yhtenä kappaleena, joten ehkä kokeilen ensi kerralla vähemmällä nesteellä ja pakastamalla ekan kerroksen ennen toisen kerroksen lisäämistä. Maku oli siis oikein hyvä ja sai paljon kehuja 🙂 toi suklaan sulattamisvinkkikin oli hyvä, onpahan vaihtoehto mikrosulatukselle!
    Mut mungoronsit, ne onnistui täydellisesti heti 🙂 jään innolla odottelemaan muita innostavia ruokajuttuja. Oikein kivaa alkanutta viikkoa tässä upeassa keväässä!

    1. Joo, mulla oli varmaan vähemmän mansikkaa, koska käytin tota Bonnen sosetta ja sitäki maltilla. Lisäksi laitoin ehkä sit hieman alle desin. Tosin kaveri onnistu tolla ohjeella? Hmmm. Ehkä tosiaan sulla oli liikaa nestettä. Tai liotitko liivatelehtiä kunnolla, että ne ei ollu yhtää klimpissä? Mulla oli kerran tollanen ongelma eri kakussa kans vaikee sanoo miks 🙁 kokeile ens kerralla yks lehti lisää 🙂 ja pakastaa ei pitäis joutua, mulla oli ihan jo päältä hyytyny 45 minuutissa ainaski!

     Kiva, että ronsit onnistu 🙂

Leave a Reply