Reseptikorneri – Carrot Cake

white (10 of 10)

PORKKANAKAKKU. Meillä syödään tällä hetkellä melkeinpä viikottain porkkanakakkua, se on nimittäin molempien lempiherkkua! Helppo ja nopea tehdä, ja matskut löytyy meidän jääkaapista melkein aina. Mä en tykkää ällömakeista kakuista, ja koukutuinki porkkanakakkuihin tosi pahasti Lontoossa. Pret-a-mangerin ihanat porkkanakakut pelasti mun koulupäivät monet kerrat. Nyt kun niitä ei enää saakaan joka nurkalta, pakko käydä itse leipomaan! Mulla onnistui kakku ihan heti ekalla kerrallakin, joten pahempikin rähmäkäpälä varmasti onnistuu tässä 🙂

porkkanakakku

TARVITSET:

4 kananmunaa (n. 2 € luomuna)
4 dl sokeria (n. 0,60 €) (voi laittaa myös vähän vähemmän tai enemmän oman sokerihimon mukaan)
4 dl jauhoja (n. 0,70 € luomuna)
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kanelia
5 keskikokoista porkkanaa raastettuna (n. 0,80 €)
200 g voita sulatettuna (n. 1,50 €)

VÄLINEET:

Sähkövatkain, n. 26 – 30 cm vuoka  ja 2 kpl sekoituskulhoja

white (1 of 10)

1. Laita uuni 200 asteelle. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään.

white (2 of 10)

white (3 of 10)

white (4 of 10)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

white (5 of 10)

3. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sulatettu voi ja vatkaa kaikki hyvin sekaisin.

white (6 of 10)

4. Edessäsi on esteettisin kakkupohja in the histrory of time.

5. Iske koko sotku vuokaan ja uuniin 30 minuutiksi.

6. Valmistele pohjan ollessa uunissa kuorrutus, joka ei kyllä helpompi homma voisi olla!

KUORRUTUS:

porkkanakakku2

TARVITSET:

70 gr voita sulatettuna (n. 0,50 €)
150 gr tuorejuustoa (käytän Violaa tai Philadelphiaa) (n. 2 €)
2-2,5 dl tomusokeria
Kourallinen saksanpähkinöitä (n. 1,50 €)

white (7 of 10)

7. Vatkaa tuorejuusto ja sulatettu voi sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa puoli minuuttia lisää. Kuorrutus on valmis. No kidding, näin helppoa se on. Ja parasta ever.

white (8 of 10)

8. Murjo saksanpähkinät pienemmäksi morttelissa tai käsin.

9. Kun kakku on ollut uunissa 30 min, ota se pois. Älä jätä pukkia kaalimaan vartijaksi ja laita miestä tekemään tätä osuutta huomataksesi n. 37 minuutin kohdalla, että kakku on melko hyvän rusketuksen saanut. Pari palovammaakin.

white (9 of 10)

10. Levitä kuorrutus valmiin ja jäähtyneen kakun päälle lastalla, ripottele saksanpähkinät päälle ja nauti!

white (10 of 10)

Säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja pelastaa aamukahvit, iltapäiväkahvit, lounastauot ja iltanälänkin. I loves it! Hintaa tuolle tulee n. 8-10 euroa, riippuu käytettävistä raaka-aineista, varmaan halvemmallakin pääsee, eli ei mikään suuri rahallinen sijoituskaan.

Kokeilkaa ja kertokaa, toimiko teillekin! 🙂

Toimii muuten cupcakejen muodossa myös!! Muffinsivuoissa tekee tuon “kakun” ja sitten päälle vaan tota kuorrutusta ja joidenkin juhlien yksi tarjottava on siinä! 🙂

lips

67 thoughts on “Reseptikorneri – Carrot Cake

 1. NAM, täällä ilmoittautuu porkkanakakkua rakastava naikkonen! Mähän siis olen “allerginen” porkkanalle, mutta porkkanakakkuhan ei lukeudu tähän allergiaan 😀 en kylläkään leivo kakkuja kovin usein, sillä niin kovin kun kakkuja rakastankin, niin mun takapuoli ei..

 2. Äh pakko tehdä tätäkin joku päivä, oon kokeillut systemaattisesti kaikki sun reseptit koska on vain ollut pakko kokeilla 😀 Ja porkkanakakkuhan on parasta ikinä. Mistä toi marmorinen mortteli muuten on? Kävin kirpparit läpi jos sieltä olisi tuollainen löytynyt mutta löysin vain tuikkukuppeja 🙂

 3. Heiiii porkkanakakun kuorrutteeseen kannattaa joskus kokeilla tuorejuuston sijasta koskenlaskija-juustoa, tuo ihan mielettömän hyvän maun siihen vaikka ainakin omaan korvaan kuulosti aluksi melko oudoltakin 🙂 itsellä ei sen jälkeen ainakaan ole ollut paluuta tuorejuustoon!

     1. Se lukee Anna tuolla selaimen otsikossa, selainpalkissa siis, respetikorneri, täällä on ihan okein. 😀
      Porkkanakakku on maailman parasta, mutta sitä tulee leivottua ihan liian harvoin. Tuumasta toimeen siis, kiitos muistutuksesta!

      1. Ei siis kyllä se oli otsikossakin väärin, korjasin sen, mutta herrajumala mä tavailin sitä varmaan neljätoista kertaa ennen ku tajusin 😀

 4. Porkkanakakku on kyllä parasta! Oma suosikkireseptini on pohjaltaan melko samanlainen, mutta salaisuus on kuorrutteessa: voin ja tomusokerin lisäksi siinä käytetään tuorejuuston sijasta maustamatonta sulatejuustoa, kuten Valion Olympiaa. 😀 Kuulostaa härskiltä, mutta pliis, kokeilkaa! Mielestäni se hakkaa tuorejuustokuorrutteen ihan 6-0. Esimerkiksi Tiinan mehevä porkkanakakku -googlehaku heittää Maku-sivustolle, josta löytää sulatejuustolla kuorrutetun version reseptin. Se muuten kestää loistavasti pakastamisenkin, päällysteineen päivineen. 🙂

  1. Kiva kuulla, itsekin tykästyin kuvaan, ja ajattelin, että sitä jaksaa katella ehkä sitten taas kuukauden pari 🙂 Tai pidempäänkin 🙂

 5. Vitsit miten ihana tää blogi taas on 🙂 Jotenkin hyvällä tavalla paluu juurille, mutta aikuiseksi kasvaneena. Oon siis lukenut sun blogia varmaan vuodesta 2008 saakka. Tästä huokuu nyt onni, seesteisyys ja rauha! *sydänemojitähän*

  1. Siis mä en tajua miten ohjeissa on aina tota appelsiinimehua. Mulla kuorrutteesta on tullut joka kerta ihan vetistä ja valuvaa, juurikin tuon appelsiinimehun takia.

 6. Nam, pitääkin tehdä pitkästä aikaa ensi viikonloppuna! Itse tykkään käyttää appelsiinituorejuustoa kuorrutteeseen, ihan älyttömän hyvää!

   1. Voi ei, ei tullut hyvä 🙁 Kakku ei kypsynyt uunissa oikein: reunoista ja pinnalta tumma, mutta keskeltä raaka. Ensi kerralla miedommalla lämmöllä? 😮

    1. Joo!! Tai kiertoilmalla! Mä teen kiertoilmalla tossa lämpötilassa, mutta kai uuneissakin sitten on eroja 🙁 Laita miedommalle! :/

 7. Eilen tästä inspiroituneena päätin sitten leipoa porkkanakakkua. Maistui muuten hyvälle siinä ruotsin kokeisiin lukemisen ohessa.. 🙂

 8. Ihana kakkuohje !
  Muuten, tuosta uudesta aloituskuvastasi… Musta ja punainen sopii täydellisesti Mungolifen aloitukseen! Olen kuitenkin miettinyt jo aiemmin, että miksi aloituskuva ja esittelykuva ovat aina samalta kuvauspäivältä, jolloin blogisi yläreuna on toistoa kuvina. Oletko ajatellut kokeilla joskus eri kombinaatioita? Mielestäni esittelykuvaksesi sopisi tällä hetkellä erinomaisesti Happiness is -postauksesi ensimmäinen kuva. Olet niin aidon onnellisen ja kauniin hymyileväinen siinä, helposti lähestyttävä, sanoisin.
  Siitä lähtien kun olen löytänyt blogisi noin pari vuotta sitten, olet tuonut valtavasti kauneus- ja asuinspiraatiota päiviini. Ja nyt herkkuhetkiäkin :). Kiitos Anna !

  1. Kiitoksia kovasti kommentistasi 🙂 Kai mä olen jotenkin ajatellut, että ne luo sellaista harmoniaa, että on samaa fiilistä, mutta on se ehkä vähän tylsää 🙂 Tässä on muutamat asukuvat tulossa lähipäivinä, jotka kuvattiin jo, niin voipi olla, että vaihdan joksikin niistä 🙂

 9. Porkkanakakku on niiiiin hyvää, mutten jaksa yleensä kuin palan kakkua 😀 Katselin tuossa Pinterestistä kuviasi ja tajusin, kuinka paljon tyylisi on muuttunut aikuismaiseen ja klassiseen suuntaan. Olen lukenut blogiasi jo kuusi vuotta, mutta tyylin muutosta ei tajua kunnolla vasta, kun sen näkee. Ja hiuksesi.. Noh, nähän on upeat. Muistan, kuinka vannoit blondin nimeen. Pidin vaaleista hiuksistasi hurjasti, mutta nyt kun katsoo kuviasi, tajuaa, että ne olivat liian blondit 🙂 Olen seurannut intensiivisesti useaa blogia, mutta nyt koen valtavaa blogiähkyä. Tuntuu, ettei mikään blogi inspiroi tai kiinnosta, mutta sinun blogisi on ollut ja pysynyt. Pidän sinusta ja tyylistäsi 🙂 Ihanaa syksyä Kuopioon!

  1. Vois olla liian iso vaiva tehdä vaan yhden muffinivuoan verran 😀 Aivan ihanaa kuulla, kiitoksia kovasti 🙂 Ja joo, se on kyllä hauskaa kun vertaa vanhoja kuvia, niin siinä sen muutoksen eniten näkee! Mulla on itse asiassa mun jatkuvasti pitenevällä to do -listalla päivitellä Pinterestiin uudempia kuvia, uuden kansion tämän vuoden asuista, katsotaan josko sellaisen saisi aikaiseksi 🙂

 10. Porkkanakakku on munkin ehdoton suosikki!! Mä vihaan tomusokerin makua niin teen päällisen laiskuuttani sitruuna/vanilja makurahkasta ja appelsiini tuorejuustosta Pohjaan laitan aina väh 7 porkkanaa niin tulee oikein mehevä. Toi pohja! Ai hieman kypsä

 11. Mietin töissä monen kuukauden ajan, et a) ostaako joku oikeasti tämmösen morttelin ja b) mihin ne sitä käyttää. Vastaukset check ja check 😀

 12. Porkkanakakku on varmaankin yks mun suosikkikakkuja, mutta pitkään aikaan ei oo tullut sitä kyllä leivottua. Kiitos siis muistutuksesta! Oon sopivasti myös hukannu ohjeen, jolla yleensä tein, joten tää tuli kuin tilauksesta 😀 Omalla kohdallani täytyy tosin vaihtaa jauhot gluteenittomiin, mutta hyvin luulisi onnistuvan niilläkin. 🙂

 13. Kiitos ohjeesta! Teen huomenna taatusti porkkakakkua 🙂 Sun blogista kyllä hehkuu hyvinvointi ja onni. Onnellista syksyn jatkoa sulle Anna!

 14. Mä teen aina pellillisen porkkanakakkua! Ja pakastan siitä yli puolet pieniin rasioihin. Aina ku tekee mieli niin eiku pakastimesta porkkanakakkua sulatukseen! Eikä edes mene huonoksi pakastimessa 🙂

 15. Täällä juuri teen tätä porkkanakakkua mutta paisto ei onnistunut. Reunat ja pinta tummui mutta sisältä jäi raa’aksi:/ nyt se on tuolla uunissa miedolla lämmöllä jos vaikka kypsyisi loppuun asti…

  1. Kypsyikö? Mä unohdin täysin laittaa, että itse paistan kiertoilmalla, niin sitä kannattaa hieman kevyemmällä paistaa, jos paistaa normaalissa :/

   1. Hyvin onnistui kun oli vielä puoli tuntia miedossa lämmössä:D Ja tuli muuten maailman parasta porkkanakakkua! Kiitos ohjeesta!

 16. Tätä reseptiä oli pakko kokeilla, varsinkin kun hehkutit tuota kuorrutuksen teon helppoutta. Mulla yleensä on koko keittiö joko kuorrutuksen tai tomusokerin peitossa 😀 Mutta kuinkas sitten kävikään… En lukenut tuota sun ohjetta, missä järjestyksessä nuo KOLME ainetta sekoitetaan keskenään, joten lopputulos on keltainen kuorrute (eli sekoitin ensin tuorejuuston ja tomusokerin, minkä jälkeen lisäsin vasta voin). Fail. Mutta maku on kuitenkin ihan ok 🙂

 17. Mullakin jäi porkkanakakun sisus raa’aksi 200°C 30min, joten tuli mieleen, että onkos sulla Anna kiertoilmauuni käytössä? Mummon vanhassa reseptikirjassa oli lisärivi paistamisesta: (oletan mummolla olleen vanha perusuuni) paista alatasolla !

 18. Ensinnäkin kiitos tosi hyvästä reseptistä! Olen pitkän aikaa aikonut leipoa sitä ja tämän repsektikornerin heh) myötä, sain viimein inspiksen. Meidän superkranttu 12-vuotiaammekin tykkäsi kakusta – tosin ilman kuorrutetta.

  Itse tungin reseptin mukaisen taikinan liian pieneen vuokaan eli kakusta tuli liian paksu, ja varmasti siitä syystä se jäi keskeltä raa´aksi. Mutta no worries, lämpöä matalammalle, niin saatiin kakku kypsäksi.

  Seuraavalla kerralla koetan muistaa vähentää aineiden määrää kolmanneksella/neljänneksellä. Täytteeksi aion kokeilla seuraavaksi jonkun aiemmin suosittelemaa sulatejuustopohjaista kuorrutetta ja mantelirouhetta.

 19. Porkkanakakku on kyllä parasta! En ole vielä ketään tavannut joka siitä ei pitäisi.
  Itse teen yleensä pellillisen aina kerralla ;D ei me poikaystävän kanssa sitä onneksi ihan niin paljon kyllä syödä, mutta porkkanakakku on ehdottomasti sellainen jota voi pakastaa, kuten kommenteissa joku jo vinkkasi ja kannattaa kyllä kokeilla sulatejuustoa (itse käytän aina Olympiaa) tuorejuuston tilalla joskus 🙂
  Viimeksi kun leivoin pistin porkkanaraasteen sijasta kaupan porkkanasosetta (KasvisGalleria, 500g pötkö) säästyin näin porkkanoiden raastamiselta ja pohjasta tuli ihanan mehukas 🙂 Suosittelen!

  Oikein ihanaa pääsiäistä ja Japanin matkaa! 🙂

Leave a Reply