Anopin herkkupiiras

Instagram (1 of 1)

SIPULI-TONNIKALA-TOMAATTI -PIIRAKKA. En tiedä onko mulla ikään sopiva pesänrakennusvimma, vai muuten vaan hirveesti energiaa uusiin asioihin, mutta yksi uusia harrastuksiani muuton myötä on ollut ruoanlaitto ja varsinkin leipominen. Teen päivittäin jotain ruokaa, ja vanhat ruokaohjeet alkaa olla aika pölyyntyneitä ja ylikäytettyjä. Kävin viime viikolla viemässä Konttiin kasan vanhoja vaatteita ja samalla ostin sieltä useamman ruokaohjekirjan. Tässä on siis varmasti lähiaikoina enemmänkin materiaalia ruokapostauksiin 🙂

Lupailin eilen tehdä ohjetta mun tänhetkisestä lempiruoasta, jonka ruokaohjeen sain anoppikokelaalta 🙂 Poikaystäväni äiti tekee superherkullista ruokaa, ja kyselen jatkuvasti ohjeita. Tämän piirakan olen nyt tehnyt kahdesti kahden viikon sisään, ja meille maistuu! Ohje on helppo, valmisteluun menee aikaa n. 15 – 25 min, ja sitten vielä puolisen tuntia uunissa.

piirakka

 

Tarvitset: 

♦ Pyöreä piirakkapohja (Myllyn Paras) (n. 1,70 €)
♦ Kirsikkatomaatteja, n. 150 gr (n. 1,80 €)
♦ 1-2 prk tonnikalaa (paloina öljyssä) (n. 1,15 – 2,30 €)
(“määrä riippuu siitä, kuinka lihaisaksi piirakan haluaa”)
♦ 2 sipulia (n.0,80 €)
♦ Juustoraastetta, n. 100 gr (n. 1 €)
♦ Vuohenjuustoa, 100 gr (vuohenjuustoa, ei vuohenmaitojuustoa (n. 1,80 €)
♦ 4 kananmunaa (n. 2 €)
♦ 4 dl ruokakermaa (tai 2 dl kermaa ja 2 dl kermaviiliä) (n. 1,80 €)

♦ + mausteita oman maun mukaan
(itse käytän pippuria, valkosipulijauhetta, suolaa ja ripauksen paprikajauhetta)

Jokainen voi muokata sisältöä oman makunsa mukaan, esim. vuohenjuuston voi vaihtaa fetaan, tonnarin loheen, tomaatin paprikaan tms. Itse ajattelin tehdä ensi viikolla parsakaali-lohi-paprika -yhdistelmän. Ahkera voi myös tehdä itse piirakkapohjan; itse helppouden vuoksi käytän valmista.

piirakka2

1. Taputtele piirakka vuokaan tasaisen ohueksi pohjaksi ja työnnä sitä hieman ylöspäin reunoilta. Laita pohja 200 asteeseen n. 10 minuutiksi ilman täytteitä. Sillä aikaa valmistele täytteet.

2. Silppua sipuli hienoksi ja kuullota se pannulla (ilman öljyä!).

+ valmistele täytteet. Näiden täytteiden tapauksessa leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, valuta tonnikalasta öljyt pois, murskaa vuohenjuust pieneksi jne.

3. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat, ja lisää joukkoon mausteet oman maun mukaan.

4. Ota pohja pois uunista ja lado täytteet päälle. Itse laitan sipulit alimmaksi, sitten tonnikala ja vuohenjuusto. Päälle tomaatit ja juustoa ohut kerros. Kaiken tämän päälle sitten kananmuna-kerma -sekoitus.

Sitten piirakka uuniin n. 25 minuutiksi!

Anna piirakan jäähtyä rauhassa ennen leikkaamista, niin se ei ole tarjoillessa yhtään vettynyt. Voir koristella basilikan lehdillä tai parilla kirsikkatomatilla 🙂

Instagram (2 of 3)

Instagram (1 of 3)
Instagram (3 of 3)

Kustannus tälle on n. 12 euroa, ja siitä riittää helposti 6-8:lle hengelle 🙂

Suosittelen kokeilemaan!

lips-001

47 thoughts on “Anopin herkkupiiras

  1. Es….pirkka….kmenu….rainbow…. Lista jatkuu loputtomiin. Itse ihmettelen sipulin kalleutta. Irtotuotteena ostettaessa kaksi sipulia on n.30snt

  1. Näin mä sain neuvoksi, ja väittäisin, että on vähän rasvattomampaa silloin? Maistuu ainakin herkulliselle noin 🙂

  1. Tsekkaapa tämä 1,5 vuoden takaa: http://blogit.iltalehti.fi/mungostyle/2014/02/ <3 Pus pus 😉

   Ja mielelläni voin kertoa, että Ainon tapa tehdä ruokapostaukset on niin kaunis, että otin siitä inspiraatiota kuviin 🙂 Laitoin asiasta myös Ainolle viestiä, en siis koe mitään tarvetta nöyryydelle tai kopsaamiselle. Eikö blogit ole inspiroitumista varten? 🙂

   1. Ok, mun moka 😉
    Onhan se inspiroituminen totta ja markkinoinnissa ja netissä, mutta itse aikoinaan ison harrastenettisivun pitäjänä sain selvitellä niin paljon plagiointia ja suoranaista sisällön kopiointiaettä se aina särähtää silmään kun jossain sitä näen 😛
    Mutta hyvä näin, pahoittelen kärkästä syyllistämistäni.

    1. Eipä mitään 🙂

     Kyllä munki kuvia käytetään koko ajan jossain myyntisivustoilla jne, mutten oikeen ikinä ite jaksa siitä tapella. En ole itse kovin luova tai kekseliäs aina, niin on kiva inspiroitua itseään paremmilta.

     Tosi harmi, että oot joutunu plagioinnin uhriksi, toivottavasti asia selvisi ja sait asianmukaiset korvaukset!

    2. mun mielestä kahden kirjaimen käyttämisen yhteydessä ei voi vitsilläkään puhua plagioimisesta, varsinkin kun bloggarit ja muutkin ihmiset ympäri maailman käyttävät sitä…

 1. Voi täydellistä. Eipä tainnut mennä kuin puoli tuntia miettiessä mitä laittaa, kun isovanhemmat tulevan kyläilemään. Kiitos mahtavasta ideasta!! Tämä ei olisi voinut tulla enää parempaan aikaan. 😀

 2. Nams, täytyypi kokeilla. Nyt kanttarelliaikaan on tullut liiankin kanssa tehty kanttarellipiirakkaa (kanttarelleja, sipulia, creme fraichea purkki, pari munaa, parmesaania, persiljaa, suolaa ja mustapippuria), joten vois vaihtelun vuoksi koittaa muutakin! Tuo kanttarelli-parmesaani -piirakka on kyllä to die for. Suosittelen! 🙂

 3. Ihanasti kuvitettu sekä selkeästi kirjoitettu ohje! Viikonloppuna täytyy testata tätä 🙂 Olisin vielä kysynyt, että mikä on käyttämäsi vuoan halkaisia?

  1. Öööö. oiskohan tuo 26 cm, mutta menee kyllä varmaan mihin tahansa yli 20 kevyesti, taputtelee sitten vaikka pohjaa paksummaksi tai laittaa vähän vähemmän täytettä 🙂

  1. Mä en koskaan laske kaloreita tai mieti lihottavuutta; terveellisyys ja hyvä maku on tärkeää, mutta lihottavuus ei ole ollenkaan listalla olennaisista asioista 😀

   1. En mäkään ennen, mut tänä vuonna tulee 34 vuotta mittariin, ja ntkyään kun syön esim. pitsan niin se (turvotus) näkyy kolme päivää naamassa- ei oo helppoa tää ikääntyminen… 😀

 4. Oij, kiitos tästä ohjeesta! Pitääkin laittaa muistiin ja lisää odotellen kun kaipaisin jotain uusia ohjeita ja ideoita ruoanlaittoon, kun aina tekee samoja juttuja. 🙂

 5. Oiii tätä kokkeilen kyllä tehä viikonloppuna poikaystävälle! Oon surullisen kuuluisa huonoista keittiötaioista nii jos tällä jonku vaimopisteen sais? 😀

  Ja ois mahtavaa kuulla lissää tosta sun uuesta duunista!! 🙂

  1. Kyllä niitä kuulemma saa useammanki ;D En halua sen tarkemmin kertoa uudesta työstäni blogissani, ihan vaan hullun uteliaiden sekopäiden takia 🙂

 6. Aviomies on suuuuuuuri suolaisten piirakoiden fani (tai, olenhan minäkin!), tällaista reseptiä pitääkin kokeilla! Ja ihanan paksu ja mehevän näköinen….n-ä-l-k-ä-!!!!

 7. jeee ! näitä ruokapostauksia oon sulta odotellu. Oon aina tykänny sun resepteistä. Ja tosi kiva lisä laittaa hinnat perään. Näitä lisää ehdottomasti 🙂

 8. Anteeksi, mut mua hämmentää todella paljon että mitä on sellainen vuohenjuusto mitä ei tehdä vuohenmaidosta? Ei nyt vaan mene millään järkeen 😀 vai pitäisikö ei-sanan kohdalla olla eli?

  1. Se tehdään siis vuohenmaidosta, mutta on eri asia vuohenmaitojuusto ja vuohenjuusto 😀 Makes no sense I know, mutta siis ensimmäisessä on sellainen “kuori” ja keskiosa, jälkimmäinen on samaa alusta loppuu 😀 Tai en edes tiedä, mikä on näiden oikea ero jne, mutta kaupoissa vuohenmaitojuusto on yleensä tämännäköistä:
   http://3.bp.blogspot.com/-LFttuTqw8U4/U_Yj57O7JpI/AAAAAAAAEd8/juAYAGbevEM/s1600/pa%CC%88hkina%CC%88-vuohenjuusto-omenapalat%2B1.png
   Ja vuohenjuusto tällaista: http://www.elisanet.fi/kokkaaja/kuvat/valkoinen_vuohenjuusto.jpg

   Vaikea selittää 😀

    1. Joo, siinä vuohenmaitojuustossa lukee välillä nykyään valkohomevuohenjuusto tms. En enää itekään oo ihan perillä 😀

 9. Mikä iloinen yllätys tämä piirakkaresepti olikaan tälle päivälle! Ratkaisi meidän huolen iltaruuan suhteen. 🙂 Enkä ole ennen kiinnittänyt huomiota, että aikaisemmin käyttämäni “vuohenjuusto” onkin vuohenmaitojuustoa, että nyt ostin sitten oikeaa vuohenjuustoa 😀 Piiras on uunissa.. 🙂

  1. Joo, niissä on ero, ja esim. piirakassa tai ruoanlaitossa mun mielestä usein vuohenjuusto on parempi, vuohenmaitojuusto käy hyvin salaatteihin jne. 🙂

 10. AH NAMS! Menee kyllä leivontalistalle, ehkä jo viikonloppuna. Oma lempparipiirakka on sipuli-feta-pinaatti (tällä piirakalla olen käännyttänyt muutamia pakastepinaattitraumaisia, mukaan lukien itseni).

  Itse koin myös valmistaikit simppeleiksi, kunnes kerran tein itse. Kokeile, mielestäni parempaa kun valmis eikä tarvitse odotella sulamista (ja tulee myös halvemmaksi). Tällä ohjeella et voi epäonnistua:
  150 g voita
  3 dl jauhoja
  3 rkl vettä
  ¼ rl suolaa
  Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään (itse pehmennän hieman mikrossa n. 10 sek kerrallaan jos en muista ottaa pöydälle seisomaan aiemmin). Lisää vesi ja suola. Sekoita ja taputtele vuokaan.

 11. Herkullinen resepti, mutta pakko avautua tuosta Lidlin Milbona-ruokakermasta! :’D Sisältää (monien muiden ällöttävyyksien lisäksi) nimittäin sellaista ainetta kuin karboksimetyyliselluloosa: (wikipediasta lainaus) “Karboksimetyyliselluloosa eli CMC on puolisynteettinen polymeerin ja selluloosan johdannainen. Rakenteeltaan se eroaa selluloosasta siten, että osa selluloosamolekyylin hydroksyyliryhmistä on korvautunut karboksimetyyliryhmillä. Tuote myydään usein natriumsuolanaan natriumkarboksimetyyliselluloosana. Karboksimetyyliselluloosaa käytetään monissa sovelluksissa stabilointi- ja täyteaineena.” ” Sitä käytetään elintarviketeollisuudessa sakeuttamisaineeena esimerkiksi jäätelöissä. Sen E-koodi on E 466. Sakeuttamiseen sitä käytetään myös hammastahnoissa ja öljyteollisuudessa. Sitä käytetään myös tapettiliistereissä(!!), lääkkeiden täyteaineena, vettä sitovana polymeerinä, tekstiiliteollisuudessa, väriaineissa ja paperiteollisuudessa sidosaineena.# Siis H-Y-I !! Suosittelen esimerkiksi luomuruokakermaa tai ihan vaan tavallista kermaa, (niinkuin ohjeessakin oli vaihtoehtona :)) vaikka rasvaista ja kaloripitoisempaa onkin niin sisältää puhtaita ainesosia ja on näin ollen loppupeleissä terveellisempää kuin säilöntä -ja lisäaineita täynnä olevat kevyttuotteet 🙂 Noh varmaan oletkin jo tietoinen näiden aineiden haitallisuudesta mutta vinkkinä esim. nuorille lukijoille!

  1. Ohoh, no eipä tarvii sitä ikinä enää hankkia 😀 Mä ostan aina vichya Lidlistä, oon ihan koukussa, ja nappasin sieltä vaan ekan kerman joka kouriin sattu. Taitaapi jatkossa tämä täti ostaa luomukermaa ainoastaan 😀

   1. Joo I get it, ostan itsekin Lidlistä niin vichyä (saskia vadelmavichy nam, ja se hinta! :D) kuin paljon muutakin mutta juuri kerran itse erehdyttyäni ostamaan kyseisen ruokakerman ja luettuani ainesosat siitä lensi se suoraan roskiin 😀

 12. Tällainen on nyt uunissa! 🙂 Ostin kauppareissulla uuden piirakkavuoankin jossa on vähän korkeammat reunat, mahtuu täytteet paremmin 😀 Kiitos ohjeesta, kerrankin tuli vastaan tällainen oikeasti ruokaisa piiras joka ei ole kinkku-aurajuustolinjaa.

Leave a Reply