Granola

raita (9 of 9)-2

Esittelin eilen Instagramin puolella granolan tekovaihetta ja lupailin ohjetta blogin puolelle tänään 🙂 Pitkään aikaan en ole tehnyt mitään ruokaohjeistuksia, mutta nyt oli ihan pakko jakaa tämä herkku teidän kanssa. Kiertelimme joskus maaliskuussa Perthissä katumarkkinoita, joissa oli erilaisia ruokakojuja. Sieltä löysin itselleni suurherkun, kotitekoisen granolan, joka oli nii hyvää, ettei tosikaan! Poikaystävällä oli kielto koskea pussiin, ennen kuin sain toistettua granolan kotona. Alkuperäistä ohjetta hieman muokaten teinkin eilen ensimmäisen satsin itse tätä aamupalojeni kuningasta.

raita (1 of 9)-2

raita (2 of 9)-2raita (3 of 9)-2

raita (4 of 9)-2

Tarvitset:

Kuivattuja karpaloita (omani ostin Stockan Delistä, saa myös muualta, mutta nuo on musta parhaita)
Macadamia-pähkinöitä
Kurpitsansiemeniä
Manteleita
Kuivattuja kookoshiutaleita
Pistaaseja
Paistettuja kaurahiutaleita
Hunajaa
Kookosöljyä

Alkuperäisessä granolassa oli macadamian ja pistaasin sijaan cashew-pähkinöitä, mutta tässä voi tosiaan heittäytyä niin villiksi kuin haluaa. Mä laitoin mun lempipähkinöitä tähän, mutta oman maun mukaan suosittelen valkkaamaan pähkinät. Ostin kaikki muut ainekset Punnitse & Säästästä, karpalot on Stockalta. Mä ostin vaniljamaustettuja kurpitsansiemeniä, ja kaneli-omena kaurahiutaleita, mutta nämä toimivat myös ihan maustamattomanakin. Alkuperäisessä Ausseists tuomassani granolassa ei kaurahiutaleita ollut, mutta itse halusin lisätä vähän niitä joukkoon.

Valmistus on helppoa kuin heinänteko. Veitsellä vaan paloittelee pähkinät ja karpalot pieneksi, kurpitsansiement toiii ihan kokonaisena. Ei liian muussiksi, vaan sellaisia sopivan kokoisia paloja, esim. karpalot leikkaan n. 4-6 osaan. Sitten koko setti sekaisin kulhossa.

Pannulle n. 2 rkl kookosöljyä (mä käytin puhdistamon limen makuista kookosöljyä, joka toimi tässä törkeän hyvin, toi kivaa raikkautta!! tosin ihan tavallinenkin kookosöljy riittää 🙂 ja saman verran hunajaa. Anna lämmetä ja kippaa toi pähkinäseos pannulle.

raita (5 of 9)-2

Pannulla sitten pyöritellään pähkinäsekoitusta n. 5-8 minuuttia niin, että hunajakookosöljy pääsee kaikkialle. Sitten vaan jäähtymään ja nättiin purkkiin aamuja pelastamaan!! 🙂

raita (6 of 9)-2

raita (7 of 9)-2

raita (8 of 9)-2

Mun suosikki tän kanssa on ehdottomasti Stockan delistä saatava mansikka-mascarpone rahkavaahto, mutta toimii kyllä minkä tahansa jugun ja rahkan kanssa. Tuollaisen kokonaisen Iittalan Jarin saa riittämään kahdelle hyvin n. pariksi viikoksi, ja hintaa tuolle tuli n. 14 euroa. En nyt osaa sanoa grammamäärää, mitä tuosta tulee, eikä tuo tietenkään sieltä halvimmasta päästä ole, mutta voi jeesus miten hyvää. Ja terveellistä!

Suosittelen kokeilemaan, minä ainakin jäin ihan koukkuun!! 🙂

27 thoughts on “Granola

 1. Näyttääpäs herkulle! Tossahan voi heittäytyä vaikka kuinka villiksi ja kehitellä omia reseptejä 🙂 täytyykin kokeilla tuota granola versiota. Kuulostaa ja näyttää nimittäin herkulta. Pientä luksusta aamuun.

 2. Kuulostaapas hyvältä! Täytyy heti laittaa kokeiluun 🙂 granolan suurkuluttaja kun oon, mutta eipä oo ennen tullut mieleen sitä itse tehdä 😀

 3. Hetken aikaa piti miettiä, et on siinä jännä nimi annettu astialle, Iittalan Jari 😀 Mut kiitti ohjeesta!

 4. Tuli ihan hillitön pähkinähimotus. Pistaasia, cashewpähkinöitä.. Aah ja nam! Taitaa tulla huomenna mutka punnitse&säästä-kauppaan 🙂

 5. Näyttää muuten erittäin hyvältä, mutta kannattaisi vaihtaa tuo öljy.. Kookosöljy on kasvipohjaisista öljyistä kaikista epäterveellisin, se sisältää lähes pelkästään kovaa rasvaa. Tästä oli vähän aikaa sitten juttukin jossain lehdessä, kun kookosöljy on nyt joku muotijuttu.

  1. Mun mielestä tää “ei tarpeeksi terveellistä” on pahin muotijuttu ja villitys. Kookosöljyssä ei ole mitään vikaa, se, että joku saukon sperma on mahdollisesti terveellisempää, ei mun mielestä tee kookoöljystä epäterveellistä. Ärsyttää tää jatkuva superterveellisyys-bullshit. Meidän mummot on eläny 90-vuotiaiks vetämällä täysmaitoa ja voita, joka on ihan oikeeta rasvaa 😀

 6. Oi nam! Itekin on pitänyt ostaa ainekset omaan granolaan! Tosiaan irtona ostetut pähkinät ja muut herkut on aika kalliita. Viimeks myslinhimooni ostin kaupasta Sysmän luomu-omenakarpalomysliä, joka on ihanaa. Pähkinät siitä puuttuu, joten ehkäpä kipasen ostaan siihen tuunausherkkuja joku päivä…

 7. Blogilista lopettaa! Vinkkaan blogipolkua korvaajaksi. Yritin jo etsiä sua sieltä mutta ei ainakaan löytyny, ootko siellä?

 8. Oon tässä viime aikoina kelaillu MBTI-tyyppejä ja bloggaajia, ja onkin ollu hauska arvaillla mikä persoonatyyppi kullakin on. Veikkaan että olet ENTP! Kerro ihmeessä osuko lähellekään oikeaa 😀

 9. Nyt tuli yhtäkkiä mieleen, kun tein tätä uudemman kerran. Niin onko toi mansikka-mascarpone rahkavaahto jossain valmiissa purkissa jugurttien yms. kanssa samassa paikassa vai onko se sieltä tiskiltä? 🙂

Leave a Reply