Tortillatime

Desktop

Mä oon yksinkertaisen ruoan ystävä. Toki oon aina ihan tulessa ravintoloissa tilaamassa tryffeliperunoita ja ties mitä makean veden ankeriaita, mutta kotona hymyn huulille saa jotakuinkin simppelein mahdollinen sapuska. Lasagnet, pastat ja tortillat kuuluu mun “bravuureihin”, eli lähinnä niihin ruokiin, joita teen usein.. Innoissani olen taas pitkästä aikaa pyörinyt omassa keittiössä, ja herkutellut kotitekoisilla tortilloilla.

Toisin kuin monissa blogeissa, mulla ei ole tarjota jotain salsareseptiä, jossa mausteetkin rouhitaan itse. En harrasta. Kaiken tarvittavan löytää nimittäin texmex-hyllystä lähikaupasta. Silti välillä joku ihmettelee mun tyyliä tehdä tortilloja, niin jaanpa sen sitten täällä blogin puolellakin 🙂

IMG_8501

IMG_8503IMG_8505Ensitöikseni paistan jauhelihan pannussa ja lisään sen kypsyttyä joukkoon maissin, pilkottua chiliä, valkosipulia ja tomaatteja murskana. Sekaan vielä purkillinen taco- tai salsa-kastiketta (mild tai medium) ja vähän valkosipulisuolaa.

IMG_8512IMG_8504Jauhelihan paistuessa pilkon erillisiin kulhoihin avocadoa, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja revin salaatinlehtiä pieneksi. Rucolan pesen ja kuivaan. 

Maailman helpoin ruoka on valmista! Lämmitän lätyt uunissa ja that’s about it.

IMG_8516

Levitän lämpimille tortilla-lätyille guacamolea reippaasti, sitten päälle vaan tuo jauhelihakastike, vihannekset ja salaatinlehdet. Kruunaa komeus rucolalla ja ranskankermalla!

IMG_8533 IMG_8537

Enjoy with white wine! 😉

Mä oon sen verran laiska ja kiireinen akka, että tällainen 15 minuutin valmistelun vaativa ruoka on oikeesti se, jonka teen vähintään kerran viikossa ollessani kotona.

Jakakaa teidän tortilla-vinkit ja kuolemattomimmat lisäykset tortilloihinne!!

33 thoughts on “Tortillatime

 1. Oi nam, kotitekoiset tortillat on jotain niin ihanaa!

  Mulla ei oo mitään vinkkejä enkä tee niitä noin hienosti kun sinä, mutta yks mitä on pakko olla, on fetakuutiot. Tuntuu tosin että tungen niitä nykyään lähes jokapaikkaan, salaattikaan ei oo melkeen mitään ilman muutamia kuutioita… 😀

 2. Mä itseasias tein just tänää quesadilloja, mitkä on suht samanlaisii ku tortillat, niihin voi laittaa samoja täytteitä ja mulla tais mennä kaiken kaikkiaan joku 15 min myös niitten tekemiseen. Laitoin täytteeks cheddar-juustoa, vähän salsaa, tikka masala maustettuu kanaa, pekonia, paahdettuu sipulia ja tomaattia. Ja lisukkeeks viel normi salaattia. Quesadilloihin käytetään myös niitä normi kaupasta ostettavia tortillalettuja, lettu heitetään suht lämpimälle pannulle ja kasataan täytteet toiselle puolelle lättyä minkä jälkeen se lettu taitetaan keskeltä ja täytteet jää sinne väliin. Mä tykkään litistää sen letun lastalla niin ohueks kun saan, paahtaa sen molemmilta puolilta et pinta jää sopivan rapeeks ja juusto sulaa sinne sisälle. AH, niin hyvää! Suosittelen kokeileen! 🙂 Yks hyvä muunnelma tohon on vaihtaa tomaatin tilalle avokadon paloja! 😉

 3. Höh, alkoi tehä mieli tortilloja! Nyt kesällä ei oo tullut tehtyä kertaakaan, vaikka muuten tulee puputettua niitä vähintään sen kerran viikossa täälläkin. Tollaset simppelit ruuat on parhautta 😀 Mun vakkaritapa tehdä tortillat on voidella creme fraichella tortillalätty, sitten ladon siihen päälle texmex-mausteella ja pippurilla maustetun jauhelihan, vähän fetaa, jääsalaattia, punasipulia, paprikaa, kurkkua, avokadoa ja sitten vielä jotain guacamolea tai salsaa päälle 🙂 Seuraavana tortillapäivänä voisikin kokeilla laittaa chiliä ja maissia jauhelihan sekaan, näyttää hyvältä!

 4. Ihana Anna ja ihanan näköistä herkkuu!!! Humalan siivittämin tuntein toivotan sulle mitä ihaninta LontooLauantaita. Mä aion ottaa mökkivklopusta kaiken irti gängin kans!

  Rakkaudella, Mira xxx

 5. Feta! Ei ehkä jonkun mielestä “kuulu” tortilloihin mut…nam! Ja sipuli. Mä oon aina maustanut kanan tai jauhelihan niillä kaupan taco tai fajitas maustepusseilla, en ookkaan koskaan kokeillut tolleen itse maustamista 🙂

 6. Raejuusto on yllättävän hyvää torttilassa!! En muuten hirveesti välitä rarjuustosta, mutta joskus tuli heitettyä sitä sekaan ja se tekee tortillasta vähän kevyemmän tai raikkaamman makusen, koska itellä ainaki tortillat on aina sellasta ähkyruokaa kun pakko tunkea joka kerta liian täyteen:D Suosittelen koittaan joku kerta!

 7. Mun tortillamaailma mullistu, kun kokeilin ekan kerran kana-vuohenjuusto yhdistelmää! Kanat siis vaan normisti pannulla ja sit vaan murentaa vuohenjuustoa tortillaan. Kasvikset sit tietty oman maun mukaan, mutta avocado ja korianteri on aika kovia 🙂

 8. Jamie Oliverin vinkillä lämmitän nykyään aina tortillat. Kastellaan kunnolla märäksi reilu pala leivinpaperia ja puristetaan liiat vedet pois. Kääräistään tortillaletut paperiin ja uuniin muutamaksi minuutiksi. Tulee aivan uskomattoman pehmeitä tällä tavalla!

 9. Vaikka ammatiltani olen kokki ja teen sitä työkseni, niin tortillat on niin parhaita ja mikä parasta kaiken saa juuri sieltä lähikaupasta. Mä ostan aina letut, medium salsan, jauhelihan ja ehdoton ykkönen on santamarian cheddar dippi 😀 kun paistan jauhelihaan laitan sinne sekaan santa marian taco maustepussin ja voila sekin on maustettu. Tortillan sisään raastan juustoa, leikkaan tomaatin ja kurkun sekä revin jääsalaattia. Välillä jos oon reippaalla tuulella paista sipuli-paprika paistoksen pannulla jonka mausta chilillä.. letut lämmitän mikrossa 😀 mikä sen helpomi ja etenkin parempi ruoka kuin tortillat 😀

 10. Yum yum, rakastan tortilloja ja myös tacot on hyviä. Mökillä viimeksi söin tortilloja ja mun tortillan sisältöön kuuluu yleensä: tomaattia, kurkkua, tacokastiketta paljon (medium), salaatinlehtiä, kanaa, sipulia, omenaa, joskus laitan halloumijuustoa. Herkkujen herkku valmis!:) sen kanssa joskus valkoviiniä juhlallisesti tai cokista. Hyvä viikonloppu ja perjantaipäivän ruoka.

 11. Tortillat on kyllä ihan parhaita! Meillä täytteisiin kuuluu yleensä ranskankerman ja salsa-kastikkeen lisäksi kanaa / jauhelihaa, salaattia, tomaattia, tuorekurkkua, paprikaa, ananasta, fetaa ja sipulia 🙂 NAM! <3

 12. IHAN SAIRAASTI ranskankermaa, kanaa, salaattia, kurkkua, tomaattia, kuivattua sipulimurskaa ja mandarinilohkoja (niitä “eines”)! Ei oo ton voittanutta. Tietty, eipä toi mikää hirvee hot mexico tortilla ole mut ah-niin-helvetin-hyvä! Suosittelen testaamaan vähintäänki noita mandarineja. Kaikki keitä oon usuttanu siihe on rrrrakastunu niihin tortillan välissä riippumatta siitä mitä muuta siel on ollu, namiiii!!

 13. banaania, omenaa, viinirypäleitä, fetaa, paprikaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, juustoraastetta maustettua kermaviiliä tai tuorejuustoa, punasipulia, maissia ja ananasta sen mausteisn jauhelihan lisäksi. Ei voi olla täydellisempää tortillaa kuin tuolla yhdistelmällä!

 14. Mulla on gluteenivamma enkä voi noita perus tortillalättyjä syödä, mutta oon keksiny hyvän korvikkeen! Ostan tacomössöjen kanssa aina kokonaisen kaalin, mistä revin varovasti niitä lehtiä sit mulle tortillaletuiks. Nekun vielä voitelee taco-tuorejuustolla ni on nannaa!

 15. Moikka! Ois kiva saada videopostausta.. Esimerkiksi video muodossa päivä annan kanssa 🙂 ois kiva nähä millainen sun arki on.. Oon itte Nii laiska lukemaan tekstii et selaan vaan kuvat yleensä ::):)

 16. Sulla on instagramissa blogin osoitteena “www.mungolife.com”, se linkki ei enään toimi joten mikäli tahdot että instasta pääsee tänne blogiin niin kannattaa laittaa siihen alkuun se “rantapallo” 🙂
  En tarkoita tätä pahalla mutta ootko huomannut että kehuihin vastaat “kiitoksia :)” tosi usein? ei se siis haittaa mutta ootko huomannut? Vastaatko vahingossa samallatavalla vai mitää? 😀
  vastaathan?

  1. Hahah, varmaan vahingossa tulee 🙂 Se on kai luontanen reaktio, kiittää toista 🙂 Ja kiitos tästä tiedosta, joku on nyt tehnyt virheen ja tuo osoite on vanhentunut, pitää huomenna laittaa se taas toimintaan!! 🙂

 17. Suomessa myydään semmosta tacodippijauhetta sipsiosastolla joka on tarkotettu sekotettavaks kermaviiliin, aivan sairaan hyvää! Sitä on pakko olla aina!

 18. Moi! Herkullisen näköistä 😛 Mutta ihan pakko sanoa näin pilkunviilaajana, että tortilla itsessään tarkoittaan vain tuota maissilättyä ja tortillalettu täytettynä ja rullattuna on burrito eli toisin sanoen söit burritoja 😉 Itseä aina häiritsee kun kaikki puhuu tortilloista vaikka syövät burritoja. Ei mulla muuta 😀 Ps. Sulla on kiva blogi, mut osa postauksista on hemmetin pitkiä, ei meinaa jaksaa lukea.

 19. Heippa! Osaisitko suositella jotain hyviä vintage butiikkeja Lontoosta, josta löytyisi Louis Vuittonin laukkuja? 🙂 Olen pian tulossa sinne matkalle ja olisin mielelläni hankkimassa uuden laukkuni vaikka käytettynä, joten olisi ihanaa, jos osaisit suositella jotain hyviä paikkoja!

 20. Hei, halusin kertoa omani, tai itseasiassa veljeni ja hänen aussivaimonsa, tortilla”reseptin” myös tänne, jos sitä joskus sattuisit kokeilemaan! 🙂 Siitä on ainakin tullut lähipiirissäni tosi suosittua, joten kannattaa kokeilla! Elikkäs:
  Ensin paistetaan kanaa, johon laitetaan (joskus) paprikaa ja sipulia sekaan. Lisäksi Taco Mix -mausteseosta.
  Seuraavaksi tehdään seos, jossa on punasipulia, tomaattia ja maissia. Ehkä silleen 1/3 jokaista, ja sinne sekaan puristetaan puolikkaan sitruunan mehu ja sekoitetaan.
  Sitten laitetaan perus mikrossa käytetty tortillalätty, ja sen päälle jäävuorisalaattia, juustoa, kanamössöä, tomaattihässäkkää ja kermaviiliä vielä päälle!
  Aivan ihanaa, ja sen lopun puolikkaan sitruunan voi käyttää sitten viipaileina vaikka Sol olueen, jonka kanssa me yleensä tuo tortilla vedetään haha 😀
  Haluaisin vielä kiittää tästä ihanasta blogista, joka tuo aina inspistä päiviin! 🙂

 21. Tällä ohjeella tulee ihan parhaat: Pannulle paistumaan maustamatonta kanaa ja reilusti Santa Marian BBQ Original-kastiketta. Paista toisella pannulla sipuli ja paprika. Sekoita kypsät kanat ja vihannekset yhteen. Pilko jäävuorisalaatti ja purista appelsiinin mehu salaatin päälle. Lämmitä tortillalätyt ja laita päälle Santa Marian Cheddarjuuston makuista dippikastiketta, ranskankermaa, kana-paprika-sipuli-BBQ-seosta, Coleslaw-salaattia ja jäävuorisalaattia, jossa appelsiinin mehu.

 22. Paahdettu sipulirouhe!!! Ihan superhyvää fajitaksissa ja homemade-burgereissa! Tuo vähän rouheutta mukaan 😛

Leave a Reply