Chinatown – Four Seasons

IMG_8368

YKSI LONTOON LEMPIRAVINTOLOISTANI – FOUR SEASONS. Mun on pitkään pitänyt aloittaa pientä Lontoo -opasta postausten muodossa mun erinäisistä lempipaikoista 🙂 Saan paljon kysymyksiä hyvistä ja edullisista ruokapaikoista Lontoossa, ja ajattelinkin esitellä suosikkini! Chinatownista löytyy nimittäin pieni ja todella dodgyn näköinen ravintola nimeltä Four Seasons. Paikkana se ei todellakaan ole elämys, ainakaan positiivisessä mielessä. Kyseinen ravintola on aina ihan täynnä ihmisiä, ja palvelu on kyllä todella heikkoa. Mutta silti käyn siellä tosi usein. Sen takia, että sieltä löytyy kiistatta parasta ankkaa ikinä!! Olen vienyt kaikki täällä vierailevat ystäväni ja läheiseni sinne, ja jokainen on rakastanut paikkaa. Siskoni tullessa nykyään Lontooseen, mun ei melkeen tarvii kysyä, minne mennään syömään. Vastaus on aina sama 😀 Chinatownissa näitä on itse asiassa kaksi saman ketjun ravintolaa ja yksi löytyy sitten lännemmästä, Bayswaterin metroaseman vierestä 🙂

IMG_8377IMG_8382IMG_8385

Mä etsin alunperin asuntoja silloin vuoden 2012 kesällä nimenomaan keskustan länsipuolelta. Silloin kävimme katsomassa yhtä kämppää Queenswayssa, ja se oli suoraan ravintolan yläpuolella. Lontoo-mamani totesi silloin, että siinä on muuten paikka, mistä saa Lontoon parasta ankkaa. Vähän epäilin ravintolan ulkomuodon perusteella. Kun singaporelainen koulukaverini käytti paikasta samaa kuvailua, uteliaisuuteni heräsi, ja pakkohan se oli tutustua paikkaan. Edelleen kaikille uusille kävijöille korostan, miten dodgyn oloinen paikka se on. Mutta, ruoka on vaan niiiiiiin hyvää!! Four Seasonsin ankasta on tehty ihan lehtiartikkeleita ja se on ollut erinäisten TripAdvisor ja Yelp -äänestysten kärjissä.

Hintalaatu-suhde on myös paikallaan. Ankkaa lisukkeineen syö n. 15 punnalla helposti 🙂

IMG_8390IMG_8392IMG_8394

IMG_8388

Suosittelen alkupalaksi Sesame Prawn Toasteja, jotka on rapean herkullisia. Ja pääruoaksi ehdottomasti kahdelle hengelle jaettuna puolikas Roasted Duck Bonelessina. Lisukkeiksi riisiä tai mitä ikinä tahtoo, itse suosittelen myös valkosipulilla ja osterikastikkeella höystettyä Kai Lania. Terveellistä ja herkullista.

IMG_8397IMG_8379IMG_8380

Mistä tietää, että aasialainen ravintola on hyvä? Asiakaskunta on suurimmaksi osaksi aasialaisia ja se on täynnä lounaasta iltaan 😀 Varauksia paikka ei ota, vaan pöydän saa saapumisjärjestyksessä. Suosittelen siis ravintolaan suuntaamista n. 18 maissa, tai sitten myöhemmin 21 jälkeen, ellei malta odotella. Tosin itse olen joutunut odottamaan maksimissaan vartin aina.

Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! En ole vielä tavannut ketään, joka olisi pettynyt ruokaan tuossa ravintolassa.

Psst!! Tsekatkaa toki myös myöhään eilen tullut postaus! 🙂 

14 thoughts on “Chinatown – Four Seasons

 1. Hahhah, ihan kuin oisit lukenut ajatuksiani, juuri tänään mietin, että olisi kivaa, jos tekisit postauksen jostain Lontoon hyvästä ruokapaikasta. Mielelläni lukisin myös jatkossakin vinkkejäsi siitä missää Lontoossa kannattaa syödä, sinne kun on suunnitteilla reissu =)

 2. Tuli mieleeni, että vieläkö sulla on se Nikki-taulu voimissaan?

  Herrahan meni viikonloppuna naimisiinki! C:

 3. Kivoja nämä ravintolapostaukset 🙂 Ootko koskaan huomioinut Lontoon ravintoloissa pyöriessäsi että onko niissä minkälaisia ruokia erityisruokavalioille, esim. gluteenittomalle? Mä olen kesällä Lontooseen matkaamassa ja vähän etukäteen yritän ottaa selvää hyvistä ruokapaikoista 🙂

  1. EN oo kyllä valitettavasti joutunut kiinnittämään mitään huomiota asiaan 🙂 Tosin, saatan joutua jatkossa kiinnittämään asiaan huomiota, jos mun keliakia-kokeista selviää jotain :/

 4. Ottavat kyllä varauksia, mutta usein meille länkkäreille myydään ns. ei oota 😀 kiinaa puhumalla pöytävarauksen saa aina 😉 samaten soittamalla etukäteen ovat varanneet kyllä mulle aina pöydän. Samalle päivälle usein ei mitään mahista.

  1. Oho, outoa! Mun singaporelainen koulukaveri puhuu kiinaa, ja siltikään ei onnistu saamaan varausta tuonne 😀

 5. Vinkki et sun viidestäsadasta kuvasta latautuu ehkä kymmenen ensimmäistä ainoastaan. Sama ipadilla ja iphonella. Kuvien kokoa ehkä voisi rajoittaa.

 6. Chinatown on ehdottomasti myös yksi meidän lempparipaikoista ja olen itse asiassa kuikuillut tuonkin ravintolan ikkunoista sisään. Paremman tiedon puutteessa olen kuitenkin todennut, että paikka on näyttänyt vähän turhan epämääräiseltä, joten ollaan aina ohitettu tämä ravintola 😀 Täytynee siis pikimmiten korjata tilanne ja käydä pistäytymässä viikonloppuna! 🙂

  Onko sinulla jotain intialaista paikkaa, josta tykkäät? Me ollaan poikakaverin kanssa etsitty hyvää intialaista ravintolaa nyt yli puoli vuotta, mutta yksikään ei ole ollut mielestäni hyvä. Ruoka on aina joko aivan liian tulista (which is a lot said from me koska olen tottunut aika tuliseen ruokaan) tai kamalan rasvaista.

  Ja hei, jos koskaan eksyt Baker Streetille, niin aseman vierestä löytyy aivan älyttömän hyvä pieni take-away sushipaikka, josta saa tosi hyvää (myös hinta-laatu-suhteeltaan) ja autenttista sushia. Paljon olen sushia maistellut eri puolilla maailmaa (ja Lontoota hih) ja parempaan en ole vielä törmännyt. Tai no, hesan Sushibar & winet pistää hyvän tappelun pystyyn 😉

  1. Hahaha, joo, kannattaa ehdottomasti! 🙂 Mä en itse asiassa yhtään tykkää intialaisesta :/ Oon allerginen kuminalle, ja inhoon currya 😀 Ei paljoo jää vaihtoehtoja 😀 Hahaha, kiitoksia kovasti, täytyy kokeilla sitä ehdottomasti!! 🙂

 7. Kiitos tästä! Vappuna reissataan kaverin kanssa Lontooseen ja juurikin hyvät ruokapaikat hakusessa. Tää testataan varmasti.

Leave a Reply