Reseptikorneri: Avocadopasta

IMG_7836 (1)

AVOCADOPASTA MUNGOMAISESTI. Lupailin tuossa viime kuun puolella, että tässä kuussa aloitetaan pari uutta teemaa. Sunnuntaiset reseptikornerit ja keskiviikkoiset arkistoihin syöksymiset. Arkistoja oon kolunnu jo pari kertaa, mutta reseptikorneri jäi kyllä tyystiin unholaan tuossa viime viikolla. No ei se mitään, aloitetaan nyt 🙂

Yksi mun suosikkeja nopeista ruoista on avocadopasta, jonka reseptiä olen muutellut omaan makuun sopivaksi tästä reseptistä. Olen lisännyt reseptiin broilerinsuikaleet ja rucolan, joita alkuperäisessä reseptissä ei ole.

AVOCADOPASTA KAHDELLE
Valmistusaika: noin 15 minuuttia
Tarvitset: 

Puolikas valkosipulinkynsi
Puolikas chiliä (poista siemenet)
1 limetti
1 täydellisen kypsä avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
rucolaa
Oman maun mukaan raastettua juustoa
250 gr spagettia
250 – 300 gr broilerinsuikaleita

IMG_7787

Aloita laittamalla broilerin suikaleet pannulle ja heittämällä spagetti keittymään.

IMG_7826

Sitten “kastikkeen” kimppuun. Tämän voi tehdä suoraan tarjoilukulhoon tai johonkin toiseen astiaan, jos haluaa lopputuloksen olevan nätisti kulhoissa. Muista laittaa spagetin joukkoon suolaa!

IMG_7791

Aloita pilkkomalla valkosipuli todella hienoksi ja pilko chili. Purista joukkoon limen mehu.

IMG_7798
IMG_7803
IMG_7807

Leikkaa avocadot puoliksi, ja poista niistä sydämet. Avocadon saa helpoiten kuoresta, kun leikkaa kuoreen asti suoraan avocadoa kädessä pitämällä ristikon, ja kaapimalla sen kuoresta isolla lusikalla.  Lisää oman maun mukaan suola, pippuri ja oliiviöljy.

IMG_7810
IMG_7788IMG_7814

Raasta joukkoon valitsemasi juusto. Mä käytin pecorinoa, myös parmesaani on pirun hyvää. Voi sekoittaa useampaakin eri juustoa joukkoon 🙂

Sekoita aikaansaannoksesi ja maista. Jos tuntuu mauttomalta, lisää mausteita.

IMG_7828IMG_7830

Heitä kastikkeen joukkoon broilerin suikaleet ja kypsäksi keitetty spagetti. Lisää joukkoon myös vähän pilkottua rucolaa. Sekoita hyvin.

IMG_7846

IMG_7844Annostele kulhoihin, raasta päälle lisää juustoa ja koristele rucolalla. Valmista!

Avocadopasta on supertäyttävää, joten mitään liian suuria annoksia en suosittele tekemään. Mä sain tuhottua tuosta kulhosta n. kaksi kolmasosaa. Muutaman kerran kun olen tehnyt tätä, niin ruokailijat on ollu ihan haltioissaan, eli nopea ja herkullinen lounas esimerkiksi syntyy näinkin helposti! 🙂

Mulle myös silmänilo on puoli ruokaa, eli suosittelen ruoanlaitossa käyttämään hetken myös koristeluun. Kaunis rucola erimerkiksi luo ihan eri fiiliksen tähänkin annokseen!

Ihanaa sunnuntaita lukijoille, palaan illemmmalla asukuvien muodossa!

35 thoughts on “Reseptikorneri: Avocadopasta

 1. Syötkö koskaan mitään ruokaa ilman lihaa? Kokki on itsekin sanonut että tämän reseptin idea on että tämä on vihreä ruoka ja koostuu vaan kasviksista. Kaikkeen ei tarvii tunkea lihaa vaikka ei haluaisikaan olla kasvissyöjä. Kaikissa sun esittelemissä annoksissa on lihaa (jos ei jälkiruoka).

  1. Syön 🙂 Ensinnäkin, kana ja liha on eri asia. Toiseksi, syön tosi usein salaatteja, kasviskeittoja ja muita kasvisruokia 🙂 En kuitenkaan raportoi kaikkea syömääni blogiin. Ja sitä paitsi syön LIHAA aika harvoin, syön useimmiten kanaa tai kalaa 🙂

   1. Kana on myös lihaa. Kana on valkoista lihaa. En eritellyt kysymyksessäni tarkoitinko valkoista vai punaista lihaa vaan puhuin lihasta
    En muista koskaan nähneeni yhtäkään kasvisreseptiä tai kasvisannosta täällä 🙁 yleensä pääosassa on ollut pulled pork tai kana. Aika moni lukija on varmaan kasvissyöjä koska sinulla on niin monta lukijaa, joten joskus voisi meitäkin ajatella eikä muokata jo valmista herkullista kasvisreseptiä lihareseptiksi. Liha ei ole kaikkien mieleen vaan eläimet on. Pahoitteluni jos loukkaannut kommentista mutta asia on häirinnyt jo pitkään resepteissäsi. Jos kerran syöt kasvisruokia niin miksi vain lihareseptejä?

    1. Voi nyt huoh. Ihan oikeesti. Koska sä et muista, että ois ollut yhtään kasvisreseptiä, niin se tarkoittaa, ettei niitä ole ollut? Ja koska sä ja monta muuta lukijaa on kasvissyöjiä, pitäisi munkin syödä kasvisruokia? Tai edes postata niitä tänne? Kannattaa myös ajatella niin, että bloggaaja ei elä elämäänsä bloginsa mukaan, vaan bloggaa elämänsä mukaan 🙂 Eli jos mä syön kanalla avocadopastan, niin mikset sinä kasvissyöjänä voi tehdä samaa ohjetta, ottamalla kanan pois? Tai kun ko. resepti löytyy pelkässä muodossaan n. 158 000 kertaa netistä. Jos mun pitäisi ottaa huomioon muiden kuin omat ruokatottumukseni, niin sittenhän mun pitäisi tehdä myös gluteenittomat ja laktoosittomat ohjeet. Tai oikeastaan kaikkien pitäisi olla. Myös pitäisi huomioida se, että yhdellä voi olla avocado-allergia, ja toinen ei ehkä vaan tykkää asiasta X.
     Miten asia on voinut pitkään häiritä resepteissäni, kun ehkä mun kuuden vuoden blogiuran aikana olen julkaissut moisia n. 20? 😀

     En pahoittanut mieltäni. Mä oon vaan niin turhautunu tuohon lähtökohtaan, että postaukset pitäisi tehdä lukijoiden mieliksi ja lukijoiden elämäntapoja noudattaen ja elää elämäänsä blogia varten ja niillä mittapuilla, mitä blogin lukijat kokee hyväksi. Kun se oikeasti kuuluu mennä toisinpäin, blogi elää kirjoittajansa valinnoilla ja kirjoittajansa mukana 🙂

 2. Tuossa ainesosalistassa lukee, että yksi täydellisen kypsä avokado, mutta tuossa alempana ohjeessa pilkotkin joukkoon ilmeisesti kaksi? Kumpi on oikein? Kiitos superherkullisesta reseptistä! Täytyykin pistää kokeiluun:)

 3. Ensinnäkin, kiitos aivan ihanasta blogista, Anna 🙂 Toiseksikin tahtoisin udella, millä ohjelmalla käsittelet kuvat ja teet kollaasit? Ne ovat nimittäin aina tosi edustavia ja pidän erityisesti käyttämästäsi fontista. Ihanaa kevättä

 4. Moi! oon ite kiinnostunu tosi paljon Britteihin ja juuri Lontooseen muuttamisesta. Miten ihmeessä sulla on varaa asua asunnossa joka maksaa yli tuhat puntaa kuussa?:/ edes mun brittiystävät ei pysty asumaan moisissa. siellä on se työpaikkatilannekin niin huono, että jos työpaikan onnistuu saamaan niin se on lyhytaikainen minimipalkalla- eikä siis todellakaan riitä tollasten vuokrien maksuun saatika elämiseen. oon vaan tosi utelias sillä haluaisin itekkin siellä elellä.:) ni mitä sä teet työksesi/ootko ottanu lainoja vai maksaako sulle joku muu kaiken huvin? mukavaa loppukevättä! <3

  1. Mun asunto ei maksa tällä hetkellä yli tuhat puntaa kuussa 🙂 Mä maksan ihan itse kaikki huvini, töitä tekemällä 🙂 Ja sen tarkemmin en aio töistäni tai tuloistani blogissani kertoa 🙂

   1. Mä oon jonku verran miettiny, haluanko kertoa vuokraani, koska tiedän siellä toisessa päässä monien pyörittelevän silmiään tälle. Mutta, haluan, että ne jotka haluaa muuttaa tännepäin, osaa ennustaa näitä. Mun asunto maksaa 255 puntaa viikossa, joka on vähän vajaa 1400 €/kk. Se kuulostaa ihan hullulta, mutta täällä mun asunto on melko edullinen. ” ??
    hyvä että oot löytäny sieltä sellasen ihme työpaikan että sulla on varaa elää loistokasta elämää. harmi sinäänsä vaan että annat täällä sun blogissa täysin väärän kuvan nuorille tytöille.. siis siitä että he kuvittelevat että kenellä tahansa on varaa asua lontoossa noin leveästi.:/ todellisuudessa paikka on uskomattoman kallis eikä edes briteillä itsellään ole varaa asua siellä- ellet ole rikas bisnesmies tai kreivin tytär/poika. :/ ois ollu todella kiva että olisit kertonu totuuden eikä vaan pintakuvia. se että joku sinne muuttaa ja elää sun laista elämää meidän ikäisenä on TODELLA harvinaista. just keepin’ it real… ei siis millään pahalla!:)xxx

    1. Tuo on mun edellinen asunto, jossa asuin yksin 🙂
     Minä en anna mitenkään väärää kuvaa kenellekään. Jos esim. mun vanhemmat elättäis mut, mutta väittäisin elättäväni itseni, se olisi väärää tietoa / väärää kuvaa. Kyllä tässä kaupungissa asuu aika moni täysin tavallinen ihminen, kuten kaikki mun ystävät tässä kaupungissa. Tavallisia keskiluokkaisia ihmisiä, tai vastavalmistuneita nuoria aikuisia. Ja hyvin tuntuvat pärjäävän. Mikä totuus minun pitäisi kertoa?! Mä olen kertonut totuuden. Mä teen töitä ja elätän itseni ja elämäni Lontoossa sillä. Sun kommenttis on muutenkin tosi pahaa liioittelua.

     1. missä sä siis oot töissä?? 😀 eikä mun mittapuussa ainakaan merkkivaatteiden ostelu ihan perus opiskelijabudjettiin mahdu. 😀 paljon maksat sit nykyisestä asunnostas? ja nää mun tiedot on ihan vaan sitä mitä oon siellä asuvilta natiivi kavereilta ja heidän kavereiltaan kuullut. eli ihan päteviä nekin. 🙂 mun kommentti ei ollut liioittelua vaan raaka totuus mitä se suurimmalle osalle ihmisistä siellä on.

      1. Millä oikeudella sä tenttaat tuntemattomalta ihmiseltä yksityisasioita? Kysytkö vaikka Westendissä tai Helsingin keskustassa asuvilta, miten heillä on varaa siihen?! “Kerro, miten kehtaat kävellä tuosta rapusta ulos ja luoda meille sellaisen kuvan, että se on ihan normaalia?! Valehtelet selvästi? Ai et? NO missä olet sitten töissä ja paljonko tienaat?”

       Ei hyvää päivää. Mä ymmärrän, että bloggaajaa usein erehdytään ajattelemaan kaverina tai tuttuna, jolta voi kysyä mitä vain. Mutta sitten pitäisi mennä itseensä ja muistaa, että bloggaaja on tuikituntematon ihminen, jolta ei ole soveliasta udella ihan mitä sattuu, eikä varsinkaan vaatia selvitystä asiaan. Minä en ole Lontoo-bloggaaja, vaikka bloggaan Lontoosta. Mä en siis ole velvoitettu kertomaan Lontoon vuokratasoja ja avaamaan omia tulojani. Vaikak bloggaisinkin vain Lontoossa asumisesta, en siltikään olisi velvollinen niitä asioita kertomaan. Otathan tämän siis huomioon kun luet mun saharavastauksen kysymyksiisi.

       Mä olen töissä paikassa, jonka nimi on “ei kuulu sulle”. Mä en olekaan perusopiskelijabudjetilla elävä. “Perusopiskelijabudjetti” on KELAn tuet ja määrä X rahaa, jonka he antavat sinun tienata ilman kenkkuilua. Minä teen opintojeni ohessa kokopäivätyötä, eli olen kuin kuka tahansa muu kk-palkallinen kokopäivänen työssäkäyvä nuori aikuinen. Maksan asunnostani summan, joka on “ei kuulu sulle”. Yleisesti Lontoossa saa yksiön alle tuhannella punnalla ydinkeskustassa, jos tuuri käy. Kämppiksen kanssa asuessa maksaa zone 1:lla asuminen n. 600 – 1200 puntaa kämpän tasosta riippuen, tuollainen meidän tasoinen kämppä irtonee 900 – 1200 eurolla / hlö.

       Olen täällä asunut nyt pari vuotta ja mun äidin paras kaveri sitä ennen 20 vuotta, kiinteistöalaa hyvin tuntien. Osannen siis epäillä, että sinä tietäisit mahdolliseksi faktan, että Lontoossa on mahdotonta asua mukavasti. Kaikki on mahdollista. Se vaan yleensä vaatii työntekoa 🙂

       Vaikka sinun rahatilanteesi on se raaka totuus sinulle, se ei ole sitä minulle. Ja tämä blogi kertoo minun totuudesta, ei sinun tai suuren osan ihmisistä. Sekin kannattaa pitää mielessä.

       1. en yhtään ihmettele et sulla on niin paljon vihaajia… :D. ensimmäinen ja viimenen kerta ku sun blogia luen haha

        CHEERS

        MATE
        !

 5. Avokado, nupukkinahka, kašmirvilla ja mitä näitä nyt oli. Suomeksihan sinä muuten kirjoitat, miksi nämä sanat väärin?

  1. Mun ksäittääkseni avocadon saa kirjoittaa suomeksi ihan C:llä, en itse asiassa tiennytkään, että se on K-kirjaimella. Mun mielestä vierasperäiset sanat voi kirjoittaa alkuperäisellä kielellä, jos ne on tosi selkeitä. Ja mun mielestä kashmir ja nupukki kuulostaa todella typerältä, ja kun ne ei alunperinkään ole suomea, niin musta se tuskin on kovin iso rikos 😀

 6. ps. kyllä muutkin bloggarit kertoo missä ne on töissä. 😀 en ymmärrä miksi kyseistä tietoa pitää salailla?? kyllähän sä oot kertonu tääl mitä opiskeletki jne. kannattais vähän miettiä miten kohtelee lukijoitaan!:) tällä hetkellä susta saa meinaan tosi törkeän kuvan. onko niin paljoo vaadittu kertoa mikä se duunipaikka on?:D kerrothan sä iänki yms. törkee ämmä.

  1. Tällä hetkellä susta saa lähinnä todella ahdistavan stalkkerin kuvan! On, aivan liikaa vaadittu. Ottaen huomioon, että kun mun työpaikat on ollut tiedossa, on mun lukijoista ne aivokuolleimmat lähetelleet mun pomoille meilejä. Ja yksi bloggaajahan koki ongelmia töissään bloggaajien yhteydenottojen kanssa.
   Kiitos vaan, utelias törkee ämmä.

 7. taidat tienata vaan tän blogin tuloista (iltsarin mukaan yli 80 tonnii vuodessa). sinäänsä ihme sillä kuka näin paskaa blogia säännöllisesti lukee??:D varmaan sun kanssa samanhenkiset ihmiset. mutta hyvä että nykyään voi tienata omaisuuksia asukuvia ja päivän lounaita kuvatessa. ei voi moro mihin tää maailma on menossa…:)

  1. Iltsaris on kuule väärässä 🙂 Mun verotiedot ei ollut täydennetty kun verotiedot on julkistettu, eli siellä on täysin väärä tieto 🙂 Ja nähtävästi sinä jaksat, kiitos vaan, tällähän mä omaisuuksia tienaan sun käynneilläs! 🙂

   Ja voidaan vaikka sopia niin. Voit siis lopettaa kaikin mahdollisin tavoin utelemisen asiasta, en tule sinulle töistäni kertomaan 🙂

 8. Kiitos aivan mahtavasta ruokaohjeesta! Kokkailin itselleni ja miehelleni, ja jopa hän piti siitä! Tätä kyllä tehdään tulevaisuudessa uudemman kerran.

  Ps. Saatiin täällä illan naurut noista uteliaista kommenteista! 😀 Hyvä, että jaksoit pysyä asiallisena, itse en olisi pystynyt. 😀 Voimia sinulle vastaillessasi tuollaisille besserwissereille! <3

 9. Jotenki avocado on jääny sun blogista roikkumaan mun alitajuntaan ja eilen sitä sitten muutamat kaupasta ostin! Huomenna luvassa siis elämäni ensimmäinen kosketus avocadoon ja just soppelisti luin tän postauksen! tuli jo nyt nälkä! 😀

 10. Kiitos, tein tällä reseptillä ja jopa erittäin kranttu, yleensä kokin viittaa kantava poikaystäväni kehui ruokaa erinomaiseksi!

  Päädyin sitten lukemaan kommentteja, kun ne tuohon alle aukesi ja suu loksahti auki. Eikö ihmisillä ole oikeesti a. mitään omaa elämää tai b. yhtään minkäänlaisia medianluku/sosiaalisia taitoja. Tsemppiä hurjasti, pidän sun blogista just sen takia, että se on pysynyt suht aitona eikä muuttunut sellaiseksi “lässynlää kaikki on vaaleanpunaista hattaraa ja neutraalia, etten vaan ärsytä ketään” niin kuin todella moni muu blogi on. GO ANNA!

  1. Ihana kuulla, että maistui! Ja kiitoksia kovasti, ihanaa, että suurin osa teistä lukijoista tykkää tästä mun asenteesta bloggamista kohtaan 🙂

 11. Moi Anna! Kiitos kivasta blogista, varsinkin tuolla Tyyli.comin puolella erityisesti “vaatekaapin peruspilarit” vaimitensenytoli, oli mulle tosi hyödyllinen näin oman tyylin vasta muodostuessa ja corporate lifeen vakavasti otettavana työntekijänä siirtyvänä tyttönä :p aina kiva lukea näitä, kun oon niin selkeitä kokonaisuuksia!

  PS. haluisin myös ottaa aikaa kiittääkseni tosta hauskasta viestiketjusta neiti uteliaan kanssa, piristi hiljasta työpäivää 😀 eikö ihmiset just siks seuraa blogeja, kun niitä kiinnostaa bloggaajien OMA tyyli yms…

Leave a Reply