Singapore, pt. 2 – Royal Botanic Gardens & Straits Kitchen

Ensimmäisen päivän Singapore-ohjelmamme jatkui Royal Botanic Gardensilla, ja sen sisältä löytyvällä orkideatarhalla.

Mun äiti rakastaa orkideoja ja on tartuttanut tämän rakkauden myös muhun. Mulla on kotona lähes aina yksi valkoinen orkidea vähintään, ja rakastan kukkien eleganttia kauneutta yli kaiken. Olinkin siis ihan into piukeena tuolla tarhassa. Olin yllättynyt tarhan koosta ja jälleen kerran haluaisin allekirjoittaa miten pirun puhdasta täällä kaikkialla on!

IMG_9309 IMG_9315 IMG_9321

Noin 3 euron sisäänpääsymaksu on todellakin hintansa väärti ja kansainvälisellä opiskelijakortilla pitäisi päästä alle eurolla sisään tarhaan pyörimään. Itse Royal Gardensiin voi tulla ilmaiseksi ja siellä olikin paljon paikallisia lenkkeilemässä ja viihtymässä. Sinne siis vaan jos haluaa viettää päivää pois kaupungin hälinästä! Ravintolaa ja kahvilaakin löytyy, eli nälkiintyä siellä ei tosiaan tarvitse.

IMG_9323 IMG_9326 IMG_9333 IMG_9337

IMG_9339

Singapore6

Orkideoja löytyy ihan joka lähtöön, värejä ja laatuja. Ja ne on kaikki niin hurmaavan kauniita!

IMG_9343 IMG_9344 IMG_9353

Valkoisen lisäksi tämä on aina ollut suosikkini orkideoista. Violetti “silmä” on vaan niin hypnotisoivan kaunis. IMG_9356

Okei okei, kyllä tämä “burgundykin” kävisi omaan kotiini näin syksyllä.

IMG_9363 IMG_9364 IMG_9375 IMG_9377 IMG_9379 IMG_9381 IMG_9385

Jos Singaporessa ylipäätään on kosteaa, niin tuolla orkideatarhassa olo on kuin olisi höyrysaunassa kävellyt!

IMG_9432

Arvelin, että lämpöasteita ja kosteutta riittää, joten ilmavin mahdollinen kesämekko päälle ja menoksi!

IMG_9436

Singapore10

Tuo Hennesin jostain ensimmäisistä Conscious Collecion -mallistoista kotoisin oleva parikymppiä maksanut mekko on yksi ehdottomia vaatekaappini lempivaatekappaleita ja se onkin jokaikisellä etelän reissulla aina ollut mukana. Mukava, kevyt, hengittävä ja malliltaan ihan henkeäsalpaavan kaunis! Ainakin omaan silmääni. Ja mekko siis. Kalkkilaivan kapteenia muistuttava bloggaaja kosteudesta villiintyneellä tukalla onkin sitten aivan asia erikseen.

IMG_9412

Orkideatarhan jälkeen suunnattiin Grand Hyattiin ja siellä Straits Kitchen -ravintolaan. Olin ku lapsi jouluna. Kauhee nälkä, mutta ennen kaikkea tieto siitä, että Suomi-tytöt liittyy seuraan siellä. Vaikka mulle valveilla olokin aiheutti jo tuskaa tohon aikaan, niin oli ihanaa nähdä Juliaa (mä en vaan koskaan pääse yli miten kaunis ihminen voikaan olla!) ja tavata aivan huipputyypiksi osoittautunut Marinella!

IMG_9459 IMG_9464

 Olin koko päivän hengannut seurueessa, jonka kielestä saan yhtä paljon selvää kuin kemiallisten alkuaineiden taulukosta, ja hypin tyttöjä vastaan samalla onnella kuin Simba nakkipakettia kohtaan. Ymmärrettävää tietenkin, että seitsemän ihmistä puhuu keskenään kieltä, joka on heidän ensimmäinen kielensä, mutta siinä tunteja vähän “yksin ollessa” odotin suomea puhuvaa seuraa sangen hartaasti. Loppujen lopuksi taisin olla about yhtä seurallinen kuin jääveistos ja aivosolujeni toiminta oli lähinnä “avaa silmät, pidä ne auki, sulje, mutta vain hetkellisesti”.

Ruokaa oli massiivinen määrä, mutta koska innostuin kuvailemaan sitä, niin en ehtinyt hyökkäämään jälkiruoan kimppuun, ennen kuin lähdimme takaisin hotellille. Huutava vääryys. Elämä on epävarmaa, syö jälkiruoka ensin. Ensi kerralla en unohda!

IMG_9468

Toi buffet on järjettömän monipuolinen ja jaettu maittain intialaisiin, kiinalaisiin, indonesialaisiin jne. sapuskoihin. Ensin mainittuun pöytään en edes koskenut, lähinnä sen takia, että varmasti joka ruoassa on kuminaa. Ja vaikka itseään raapiva yltä päältä punainen bloggaaja, joka pahimmassa tapauksessa tarvitsee piipaa-auton lähimpään international sairaalaan voikin olla ihan jännittävä näky, en kaipaillut tapahtumaketjua ensimmäiseen iltaamme täällä. Vaikka olenkin aika mestarillisesti jo ennenkin tehnyt empiiristä tutkimusta mm. Laosin sairaalan palovamman hoitotasosta (äärimmäisen heikko, Simbakin varmaan olisi tehokkaampi) ja Vietnamin sekä Balin paikallissairaaloiden jännittävistä lääkäreistä ja lääkekulttuureista, niin en siihen lajiin ole mitenkään ajatellut erikoistua. Tän selonteon jälkeen seuraavan kerran kun teen jonkin bloggausrikoksen, eli puen päälleni turkiksen, julkaisen luvatun postauksen myöhässä, tai olen vaikka jotakin mieltä jostain, saatankin saada keskustelupalsta-aktivisteilta kirjepommin, pernaruton sijaan kuminalla varustettuna. Ei se mitään, mun Lontoo-mamakin myrkyttelee mua jatkuvasti vahingossa. Oli tossa taannoin jännä spaghetti bolognese -jälkiseuraus. Mutta ei nyt mennä siihen.

IMG_9472IMG_9483

Siinä se meidän illallinen sitten roikkuu.

IMG_9504 IMG_9517

Ohhh nam nam nam. Mä rakastan aasialaista ruokaa, ja tykkään mielelläni kokeilla kaikkia mahdollisia ruokia ja ruokalajeja aina matkustellessa. Kuitenkin, kumina ei ole suinkaan ainoa lajissa “kryptoniittia meikäläiselle”, ja joudunkin olemaan usein vähän varpaillani ruokatilausteni kanssa, mutta ähkyä se ei torstai-iltanakaan estänyt.

IMG_9479

Mä olen edelleen katkera siitä, etten ehtinyt imuroimaan tota passionhedelmä-pöytää tyhjäksi. Voisin elää tolla hedelmällä. Ja dragon fruitilla. Päivän pähkinä onkin, mikä on dragon fruit suomeksi? Ollaan tässä tyttöjen kanssa mietitty asiaa kaksi päivää (koska googlettaminen on sangen yliarvostettua toimintaa), joten voisiko joku päästää meidät tuskistamme? Lohikäärmehedelmä ei kuulemma ole oikea vastaus. Musta se oli oikein sopiva.

Lohikäärmeistä puheen ollen.. Oon jutellut meidän kiinalaistaustaisen oppaan kanssa pitkiä pätkiä taikauskoista ja uskomuksista ja jos kiinalaisia numerouskoja on uskominen (heh heh, miten hyvää äidinkieltä…) niin mun ois pitänyt voittaa jo seitsemän kertaa lotossa, olla kuolematon ja ainakin osata lentää. 28 on kuulemma onnen numero ja sitä käytetään täällä tosi paljon mm. rakentamisessa ja muussa tuollaisessa täysin uskonasioiden varassa olevassa toiminnassa. Numero kahdeksan on myös sangen hyvänä pidetty. Ja jos syntymäpäivässä on paljon hyviä numeroita, niin on TODELLA onnekas. Maailma koki mun ensirääkäisyt 28.08.1988, joten jo on perhana jos ei kohta ala tippua pilvistä kultasuihkua ja Alex O’Loughlin tule kosimaan.

Kiinalainen horoskooppihan perustuu vuosiin, ja toi superonnekas -88 on lohikäärmeen vuosi. Jos alan selittelemään mun tulta ja tappuraa sillä, uskooko kukaan? Anyway, lohikäärme on uskomusten mukaan onnekkain/onnellisin horoskooppimerkki (no tietty!). Lisäksi kiinalaiset horoskoopit menee sykleissä. Joka 12 vuoden välein muuttuu myös elementti, joita on metalli eli kulta, vesi, maa, tuli ja puu. Metalli eli kulta on parasta parsaa jälleen kerran, ja mulle on joku joskus valehdellut, että -88 oli kultaisen lohikäärmeen vuosi. Kaikki varmaan yllättyy jos sanon, että se on kaikista paras yhdistelmä?! “Golden Dragons can change the course of history should they choose to do so.” Maanisen googlettelun jälkeen (joojoo, hedelmää en voinut selvittää, mutta käytin tunnin tutkiakseni tätä asiaa…) ettei mun kohtalo olekaan muuttaa historiaa. Oon järisyttävän pettynyt. Mä olenkin tylsästi vaan maalohikäärme. Ankeeta.

Lohikäärme on kuitenkin rajattoman voiman merkki. Lohikäärme on pramea (ehh…), viehättävä ja täynnä energiaa ja voimaa (niinku meikäläinen torstaina jet lageissaan erinomaisesti esittikin..). Merkki symboloi valtaa ja varallisuutta.

(Uskon muuten horoskooppeihin tasan niin kauan ku ne on musta kivoja. Olin elämässäni ensimmäistä kertaa myöhässä syntymässäni, vaikka olinkin kaksi viikkoa ajoissa, ja missasin Leijonan kolmella päivällä. Koko elämäni ollu sen takia jumissa tylsässä Neitsyessä…)

Lohikäärmeet on kuulemma tosi karismaattisia ja heillä on lahjanaan voimaa ja onnea (meitsi). Harvoin toiselle sijalle tai vailla huomiota jääviä. Aktiivista mieltä löytyy myöskin, ja tyyppi osoittaa suunnatonta mielenkiintoa ympäröivää maailmaa kohtaan. Itsevarma, “larger than life” (ehhhhhh..), mahtipontinen ja dramaattinen ja kunnianhimoinen lähes megalomaaniseen tasoon asti (miten niin muka..) Mikään ei pysäytä lohikäärmettä. Lohikäärmeet pitävät kuulemma myös kohtalon kruunua ja he voivat saavuttaa mitä tahansa, jos vaan oppivat ohjaamaan valtavaa energiaansa, älyänsä ja taitoansa. (Mihin helvettiin mun ohjekirja on kadonnut?! Äiti!) Ollaan me myös rohkeita ja hyväntahtoisia. Ja toki autetaan aina ystävää hädässä ja muiden vetäytyessä sotatantereelta me hyökätään eturiviin hoitamaan homma kotiin. Vaaditaan paljon itseltämme ja muilta ja ollaan järkyttyneitä muiden heikkouksien edessä. Rakastin muuten sitä osaa, jossa lohikäärmeille parhaiten sopivia töitä oli mm. KUNINGAS (no kuka ei halua olla kuningas!?)

Kuulostaa kauheen kivalta. Voisin siis johtaa tätä maailmaa. Valita maan ja päätyä sen kuningattareksi, onnistua keksimään lääke lasten leukemiaan ja samalla geenimanipulaation, jolla kaupunkirotat piereskelisivät kultahippuja. Teoria kärsii oikeestaan vaan siitä, että tässä maailmassa saattaa olla muutama hassu muukin, joka on syntyny -88. Tai -76. Tai -00. Sitä paitsi noi tuplanollat hakkaa mennen tullen meikäläiset, ku ne on niitä kultalohikäärmeitä. Vesipedot on matemaattisesti lahjakkaita, hyviä organisoimaan, järkeviä ja älykkäitä, mutta heikkoja luovissa tehtävissä ja vähän tylsiä eikä yhtään seikkailunhenkisiä (aha). Tulipedot tykkää luksuksesta, on täysin irrationaalisen mahtipontisia ja hei, ne voisi muuttaa historiankulkua! Niin.

En ehkä sittenkään usko kiinalaiseen horoskooppiin. They lost me at “järkevä”. 

P.S. Kukaan järkevä ihminen ei vaan yksinkertaisesti olisi kirjoittanut juuri blogiinsa n. puoltatoista A4:ta horoskoopeista ja jostain kiinalaisesta mytologiasta, johon ei itsekään usko.

P.S.2. Anna, mene nukkumaan. Ennen viiltävää analyysia teletappien ruumiinrakenteesta tai yksisarvisten olemassaolosta. 

63 thoughts on “Singapore, pt. 2 – Royal Botanic Gardens & Straits Kitchen

 1. Itsekin juuri Kiinasta palanneena (ja dragon fruittiin rakastuneena) pohdin tänään tuota suomenkielistä nimeä! Google antaa vain sen lohikäärmehedelmän ja pitahayan nimeksi tälle herkulle. Miksei näitä myydä Suomessa kuten tomaattia? Om nom nom, tahtoo!!

 2. Suomessa dragon fruitit kulkee Pitahaya -nimellä käsittääkseni? Ainakin sen kuuluisan Googlen perusteella. Joskus Suomessa oli pitahaya-limua ja ai helkkari se oli mun lempparia ja olin niiiiiiiin katkera et se oli vaan joku limited edition 🙁

 3. Pitahaya taitaa olla suomessa sellainen virallisempi nimitys tuolle dragon fruitille. Mutta kaupassa siihen törmää usein jostain syystä ihan vaan nimellä lohikäärmehedelmä 😀

  1. Mun mielestä lohikäärmehetelmä kuulostaa paljon kivemmalle 😀 Toi toinen kuulostaa tappajakalalta, piranhalta 😀

 4. Mä oon puinen sika, että äläpäs hulehdi siitä maalohikäärmeestäsi… 😀 Googlasin luettuani tän, ja ihmeen hyvin kyllä sopi! Jännä miten noi jutut saakin kirjoitettua niin ympäripyöreesti että kaikille sopii. Tai sitten niissä on jotain perää, mene ja tiedä!

  Tosi ihanan näköisiä ruokia Namm! Pitäis taas viedä oma nassu johonkin aasialaiseen ravintolaan pitkästä aikaa.. Nauti ajastasi siellä, ihan mahtavalta näyttää ja kuulostaa! xx

  1. Hihihihihi. Puinen sika. Taas tällä sekunnilla maailman hauskin juttu mun mielestä 😀 Kiitoksia, aion tietenkin ottaa joka sekunnista kaiken irti 😀

 5. Mun mielestä oli tosi kiva teksti ja rupesin itsekin tutkimaan kiinalaista merkkiäni:) ja tuohon että myöhästyit hieman leijonasta, niin sehän on sitten sun nouseva merkki! ja jostain lähteestä olen kuullut että oikeastaan jos olet syntynyt lähellä sitä aikaa kun merkki muuttuu niin nouseva/laskeva merkkisi oikeastaan määrittää enemmän kuin se oma merkkisi. Itselläni on vähän sama homma, mutta olen syntynyt nelisen päivää sen jälkeen kun oinas muuttuu häräksi ja jumalauta että on kyllä oinaaltakin niitä piirteitä 😀 siis toki en usko horoskooppeihin, mutta.. Hyvää syksyn jatkoa Anna, kiitos kivasta blogista:)

  1. Jahas. Ehkä mun vähän ei-niin-neitsytmäiset piirteeni selittyy sitten tällä, kiitos tiedosta 🙂 Ja samoin! 🙂

   1. Nouseva merkki määräytyy syntymä kellonajan ja paikan mukaan, ei sen, mikä merkki on ollut lähellä 🙂 Anna olisi nouseva leijona jos on syntynyt 28.8. klo. 2.00-4:30 välillä JOS olisi syntynyt Suomessa, mutta muistaakseni näin ei ollut? 🙂 Astro.fi -sivustolla saa ilmaseksi tehtyä kattavan kartan itsestään jos kiinnostaa.

    Ja joo, meikälläki on ollu liikaa aikaa taas googlettaa 😀

    Itse synnyin 12tuntia 20minuuttia “myöhässä” oinaasta ja päädyin häräksi, mutta nouseva merkki on leijona ja kieltämättä olen häräksi hämmentävän huomionhakuinen ja kuningattareksi soveltuva yksilö 😀

    T. Toinen maalohikäärme

 6. Botanic Gardens tarjoaa 3 tunnin opastettuja kierroksia ihan vain orkideoja opiskelemaan. Nähtävillä oli viimeksi myös haamu orkideoja, näitä maailman harvinaisimpiin kuuluvia. Eli jos joskus aika antaa myöden, kannattaa ottaa kunnon opastettu kierros.

 7. Mä kuulin joskus, että 8 ois kiinalaisten mukaan nimenomaan varallisuuden numero. Koska oon syntynyt 8.8.88 odotan todellakin sitä lottovoittoa osuvaksi kohdalleni 😛

  1. Onkohan meidän molempien voittajailmoitukset kadonnu postissa? Eiku venaa, mä en koskaan lottoa. Voisin aloittaa. Ja jokaiseen ruutuun 8 valintana 😉 Ja 28 😀

 8. Ainakin pinkihtävän punaisessa Vitamin Waterissa lukee suomalaisittain lohikäärmehedelmä! Ja tähän kysymykseen oot saanut tähän mennessä sen satatuhatta vastausta, mutta ajattelin vain informoida. 😀

  Tuli myös mieleen, kun odottelin sun blogin etusivun latautumista loppuun, että sun postausten kuvapaljoidesta on vissiin tullut jonkin verran valituksia/”valituksia”? Mua se itteäni se ei haittaa, koska osaan kyllä hypätä yli jos kuvien aihe ei kiinnosta, mutta näin webdesignia harrastaneena en voinut olla huomaamatta mun yläpalkin informaatiota, että sitä ladattavaa matskua oli lähes 20 megatavua. 😀 Nopeallakin netillä sen lataamiseen menee helposti se 20 sekuntia, esim. mulla on asuinpaikasta johtuen “vain” kahdeksan megabitin yhteys, eli latausnopeus on parhaimmillaankin tasan yksi megatavu sekunnissa (koska netin nopeuksissa käytetään eri megoja kuin esim. kuvien kokoa mitattaessa…).

  JOTEN. Mietin, että kannattaisiko sun laittaa blogin asetuksista, että yhdellä sivulla näkyy pari postausta vähemmän kuin mitä nyt näkyy? Toki tää on sun blogi, enkä millään tavalla halua mussuttaa asiasta, joka ei mua itteäni ainakaan häiritse, mutta oon parikin kertaa tainnut nähdä kommenteissa nillitystä latausajoista. Kuitenkin sun postauksetkin on useimmiten niin ihanan pitkiä (oikeasti! mä en kestä jos 90 % postauksista on luokkaa “tässä asu, söin tänään kanapastaa, moikka!”), ettei se yhdellä sivulla näkyvä postauksien määrä varmaan vaikuttaisi lukukokemukseen. 🙂

  Kauhea kilometrikommentti noinkin tylsästä asiasta, kiitos ja anteeksi!

  1. Eipä mitään, hyvä idea tietenkin tuokin 🙂 Jotenkin oon aina pitänyt tota 5 postauksen määrää hyvänä, ja harvemminhan ihan näin pitkiä postauksia tulee? Nyt toki Singaporen aikana niitä tulee muutamia putkeen, eli etusivu on aika kuvapainotteinen, mutta takaisin ruotuun palatessa mun mielestä sivu lataa ihan hyvin? Vai?

   1. Miten muka sain yli viisi postausta per sivu, kun laskeskelin näitä? Pitkä matikka ja silleen!

    Oot kyllä siinä ihan oikeassa, että ns. peruspostaukset latautuu aika näpsäkästi ja reissu- & keikkapostauksissa menee sitten enemmän aikaa. Kävinkin tässä aikani kuluksi kymmenkunta sivua läpi ja sain tilastoiksi peruspostaussivuille 5-10 megaa painoa ja enemmän kuvia (joita taisi olla 3/10) sisältäville sitten 15-25 megaa. Kiinteällä netillähän nää ei onneksi ole ongelma ja pelkän mokkulan kanssa eläville hitaus on kyllä niin vakio, että he tuskin huomaavat asiaa. 😀

   2. tai olisiko mahdollista saada vanhempiin postauksiin eli ei kahteene ensimmäiseen joku read more tyylinen juttu? just mietin sitä että jos yritän ettiä yhtä postausta ja skrollailee pitkien postausten läpi niin jos ne automaattisesti muuttuisi niin että tyyliin ekan paragraphin jälkeen tulee read more.
    ja nyt en todellakaan tiedä onko tämä edes mahdollista saada automaatiksi sinulla tuskin on aikaa käydä vaihtamassa aina postaus puoliksi piiloon 😀 mutta jos on mahdollista nii se ois kyllä mun mielestä hyvä!

    1. Read morea ei tule ikinä tähän blogiin, se on kamalinta roskaa, jonka tiedän blogeissa 😀 Mutta lazy loading laitetaan ensi viikolla rullaamaan 🙂

   3. Normaalisti nää sivut latautuu hyvin 🙂 Ja mä tykkään että on useampi postaus samalla sivulla, helpottaa lukemista jos on useampi postaus lukematta. Mun mielestä on ärsyttävää lukea sellaisia blogeja, jossa joutuu vaihtaa sivua joka toisen postauksen jälkeen. Varsinkin jos postaukset on tuota luokkaa “tässä päivän asu, söin tänään kanapastaa, moikka!” tai mainospostauksia.

 9. moikka!:)
  osaatko sanoa että mikä ton mekon mallin nimi on vai onko sillä sellaista edes:D haluisin yrittää jostain ebaysta yms metsästää.. Conscious Collection hakusanalla ei ainakaan löytyny tällä hetkellä:( toi mekko on ihana! ja niin oot säkin!

 10. Itsellä on tuossa horoskoopissa silleen, että jos olisin päivän (kyllä, yhden ainoan päivän) aikaisemmin syntyny ni olisin Oinas. Mut onhan tää Härkäkin ihan kiva. 😀

 11. Vuosimallia -76 tulilohikäärme tässä moi 🙂 Hienoa ajatusvirtaa kiinalaisesta horoskoopistta, me likes! Kyllä on hienoo olla lohikärmes 🙂

 12. Mahtava postaus!! Mun mielestä tällaiset postaukset on jotenkin ihan parhaita. En tiedä, olenko mä sitten vaan ihan vinksahtanut, kun naureskelen täällä yksinäni vai mitä. Mutta toivottavasti tällaisia tulee jatkossakin.

  Kiinalaiset horoskoopit ja ylipäätään mytologia on tosi mielenkiintoinen. Olen ollut Kiinassa häämatkalla ja silloin tuli luettua enemmän asioista.

  Mukavaa viikkoa!

 13. En ollut vähään aikaan lukenut blogiasi ja nyt tuntuu että on niin kivoja postauksia, että kaikkeen haluaa sanoa jotain 🙂 Ihanat burgundyt orkideat ja ylipäätään nähdä niitä kasvamassa tolla lailla muuten kuin 1 per ruukku. Ruokakin näyttää hyvältä, mulle olisi sopinut sitten se intialainen, niillä on niin hyvin kasvisruokaa 🙂

 14. Noi positiiviset horoskoopithan on just parhaita! Toinen maalohikäärme (nyt sitten ilmeisesti) ilmoittautuu ja luin kyllä tekstin nyökytellen, että kylläpä vain, viehättävä ja nokkela ja mitä näitä nyt oli, ihan selvästi mua ajatellen kirjoitettu! Mihinköhän voisin jättää hakemuksen kuninkaan (tai kuningattaren) pestiä varten?

  1. Mulle riittaa muuten ihan prinsessakin!! 😀 Ei tarvii valttamatta olla kuningatar. Ei tuu taistelua kaikkien muiden -88 kanssa 😀

 15. Tuli tosta kiinalaisesta horoskoopista mieleeni kun kesällä mökillä ei ollut mitään tekemistä niin katseltiin netistä kuka oli mikäkin kiinalaiselta horoskoopiltaan, niin mä olen kuulemma joku vuohi =DDD ei!! tai ne kai jotenki vaihtuu joka vuosi..en tiedä..

 16. Täällä ois yks vesi kukko… 😀 ja luin noita kuvauksia ja en kyllä nää yhtään itseäni niissä. Oon sit varmaan joku uudelleensyntyny sielu joka ottaa edellisestä horoskoopistaan kaiken.

 17. Pakko kommentoida uudestaan. Luinkin toisen jutun kukosta ja se oli ihan erilainen kuin ensimmäinen. Riippuu siis vähän jutustakin, että sopiiko vai ei. Toinen teksti oli nimittäin “kyllä…. kyllä…KYLLÄ!!” kun toine taas ihan päinvastoin. Jännä juttu tämä 😮

Leave a Reply