Aqua

Tässä mun sunnuntaiaamua aloitellessa hörppimällä vichya lasista ja työntämällä Dumleja nassuun, tulikin mieleen kirjoittaa teille pienestä kuplalaitteesta, joka on vienyt mun sydämen täysin.

IMG_9059

Mulla on aina ollut vähän hankala suhde veteen. Toisaalta rakastan suomalaista vettä yli kaiken, ja aina reissusta tullessani kotimaahan, juoksen aina ensimmäisenä kraanalle juomaan vettä. Mun mielestä pullovesissä on huikeasti eroja ulkomailla, ja mulla onki aina välillä vaikeeta löytää sellainen vesi, josta mä tykkään. Vietnamissa ei tuntunut millään löytyvän vettä, joka ei mun mielestä maistunut viemärille, Thaimassa ja Indoissa on ne 1-2 vesimerkkiä, jotka on musta hyvänmakusia. Joku Evian on esim. Aasiassa ihan kuran makusta. Nyt Lontoossa asuessa oon taas kaukana maailman herkullisimmasta ja puhtaasta juomavedestä. Täällä saa kraanavettä kyllä juoda, mutta ei se kovin hyvää täälläkään ole. (Joko mulla on tosi ylikehittyny makuaisti, tai sitten mulla on pahoja ongelmia :D) Lontoossa siis kaadan aina veden filtterin läpi sellaseen kannuun, joka on jääkaapissa, ja sitten se on maultaa ihan OK. Kuitenkin, huomaan enemmän ja enemmän täällä juovani vichyja tai limuja, koska ne on yksinkertaisesti paremmanmakuisia. IMG_9026

IMG_9029

Penskasta asti mulla on kuitenkin ongelmana ollut juominen. Ei siis alkoholin liikakulutus, vaan veden alikulutus. Mä haluaisin juoda päivässä n. 2-3 litraa vettä, koska tiedän, että vesi on paras janojuoma ja myös iholle hellin ja paras aine. Vesihän on varsinkin naisille tosi tärkee hyvinvoinnin kannalta. Poistaa kuona-aineita ja kosteuttaa kehoa sisältäpäin. Hiusten, ihon ja myös kynsien hyvinvointi on riippuvaista tarpeellisesta vedensaannista. Ja mulla ainakin iho ei tykkää yhtään, jos unohdan juoda tarpeeksi pidemmällä aikavälillä 🙂

IMG_9034IMG_9033

urheiluorientoituneet entiset poikaystävät on oppinu mun unohtamiset aika hyvin ja työntäny aina mun eteen isot lasilliset vettä. “Juo!”. Säälittävää, että parikymppinen ihminen yksinkertaisesti “unohtaa juoda”. Mulla voi mennä helposti kokonainen päivä niin, etten juo vettä lasiakaan. Varsinkin kun nyt täällä kiireessä jos pitäisi kaataa lasi vettä, niin usein se lasillinen vettä on aivan liian haastava suoritus, kun pitäisi pahimmassa tapauksessa odottaa, että filtterikannu filtteröi sen veden ensin. Suomessa mä rakastan vichyja ja voisin elää siellä Novelle Plus Sinkillä, joka maistuu aprikoosilta. Kuitenki tossa kesän mittaan ku kattelin palautettavien pullojen määrää, niin oli se aika huima. Ensin niska limassa himaan pari kolme 1,5 litran pulloa, sitten ne samat pullot keräykseen takas, tyhjinä tosin. Hirvee rahareikä. Täällä sama meininki on vielä epäeettistäkin. Mitään pullonpalautusta ei britit harrastele, joten ne samat vichypullot menee suoraan vaan roskiin. Ei hyvää päivää.

Niinpä kun sain SodaStreamin omakseni, niin on ollut aika iloista tyttöä täällä. En jotenkin ikinä saanut aikaiseksi hankkia tuota SodaStreamia itselleni, mutta nyt kun se on täällä pari viikkoa mulla ollut, niin en ymmärrä, miksi olen pärjäillyt ilman.

IMG_9039

Soda Streamhan on siis superhelppokäyttöinen ja tosi kätevä. Siinä ei ole piuhoja tai mitään muutakaan rumentamassa keittiötä. Laitteen takana on hiilihapposäiliö, joka pitää vaihtaa aina tietyn aikavälein. Se käy kätevästi SodaStreamin jälleenmyyjillä, jossa se kaasupullo täytetään 10 eurolla. Hiilihapon määrän voi itse säätää vähäisestä kunnon happojuomaan, ja juoman tekeminenn on ihan mahdottoman helppoa. Kaada pulloon vettä, iske kiinni laineeseen, paina yhtä kohtaa siihen asti, kun happoja on haluttu määrä (n. 15 sek – 1 min) ja lisää haluamasi maku. Suomessa laite on mun mielestä erinomainen siksi, että meillä on kuitenkin maailman puhtainta ja parhaimman makuista pohjavettä. Mikä järki on käyttää hirveä määrä rahaa ja luontoa siihen, että ostetaan pullotettua vettä? Lontoossa vuorostaan tää tekee mun vedenjuonnista huomattavasti parempaa, kun saan tuosta kraanavedestä herkullista helposti. Eikä tarvii ton lähikaupan miehen iloksi hiihtää sinne hakemaan ylihintaista vichya Jumpin päällä klo 23 illalla 😀

IMG_9036

Mun laite on Source -malli, joka on siis tosi pelkistetyn näköinen ja sopii sikäli mun keittiöön oikein näppärästi 🙂 Laitteen suunnittelija, Yves Béhar on yksi maailman arvostetuimmista suunnittelijoista ja muotoilun visionääreistä. Béhar tunnetaan mm. Samsungin ja Pradan kanssa tehdyistä yhteistyöstä, ja kestävää kehitystä edistävästä muotoilustaan. Sourcen muotoilu on noteerattu vähän aikaa sitten arvostetulla Red Dot Design -muotoilupalkinnolla. Eikä SodaStreamilla loksuteta leukoja eettisyydestäkään ihan muuten vaan, vaan yritys on sitoutunut vähentämään ympäristöhaittoja ja panostamaan tuotteidensa ekologisuuteen. Ympäri maailman kulutetaan kuitenkin yli miljardi kertakäyttötötölkkiä ja -pulloa päivässä, mikä on aika järjetön määrä. SodaStreamin motto onkin “We don’t ship water. We don’t ship cans. We just ship bubbles”. Näin ollen SodaStreamilla valmistetun virvoitusjuoman hiilijalanjälki on kansainvälisen mittauksen mukaan 65–80 % pienempi kuin kaupasta ostetun pullotetun virvoitusjuoman.

SodaStream1

Näiden lisäksi mm. yhdysvaltalainen talouslehti Fast Company listasi SodaStreamin innovatiivisimmaksi ruokabrändiksi ja yritys kehittää brändiään jatkuvasti eteenpäin. Suomessa SodaStream on aloittanut yhteistyön Mirkka Metsolan kanssa julkaisemalla SodaStreamin promootityöntekijöille Metsolan suunnittelemat vesiaiheiset työvaatteet. Työasuissa on yhdistetty tyylikäs luovuus ja työasujen tärkeimmät ominaisuudet. Asujen kankaan printti on Metsolan suunnittelema, ja se on saanut inspiraationsa veden muotokielestä sekä valon veteen synnyttämistä abstrakteista kuvioista.

Sain myös kasan erilaisia makuja kokeiluun. SodaStreamilla on tosiaan yli 75 makua, joista valita, ja niiden makujen joukossa on erilaisia ryhmiä, joista valita. On täysin luonnontuotteita ja sitten on sokerilla varustettuja makuja.

IMG_9057-001

Vähiten tilaa kaapista vie pikkuruiset makupullot, joissa on vaan ko. hedelmän tai marjan tiivistettä. Täysin luonnontuote, jota lisätään kokonaiseen pulloon n. teelusikallisen verran, ja juomasta tulee siis ihan väritöntä makuvettä. Tällaisesta yhdestä tulee siis n. 20 litraa täysin lisäaineetonta makuvettä.

IMG_9054-001

Mun ja siskon yksi suosikkeja oli Natural-sarjan Lemon & Lime. Pullosta tulee n. 6 litraa makuvettä, ja kyseistä juomaa kaadetaan siis korkillisen verran veden joukkoon. Makuna tosi raikas vichy, joka on myöskin lisäaineetonta.

IMG_9052

Urheilupuolelta en vielä palauttavaa IsoTonic -juomaa oo ehtinyt kokeilemaan, mutta ainakin tuo energiajuoma maistuu ihan samalta ku kaikki energiajuomat, ja vaikuttaakin samalla tavoin. Plussa siitä, että on vähemmän sokeria 🙂

IMG_9050

Clear-sarja on toinen suosikeistani. Tämän kohdeyleisönä onkin aikuiset ihmiset, ja siinä ei ole mitään keinotekoisia väri- tai makeutusaineita ja se on makeutettu fruktoosilla. Oma suosikkini on Passionfruit – Mango, vaikka toi metsämarja-juomakin on musta oikein hyvää. Pullosta tulee n. 10 -12 litraa valmista juomaa.

IMG_9049

Sitten limuja. Red Berry Mix on marjaisa limu, kun taas Ginger Ale on mun ehdoton suosikki. Suomessahan on tosi heikosti Ginger Aleja, eli inkiväärilimuja, ja mä rrrrakastan niitä. Tuota onkin tullut tehtyä ehdottomasti eniten näistä mauista, ja on muuten pirun hyvää tuo SodaStreamin versio. Limutkin on hieman terveellisempia tässä muodossa, näissä on vähemmän erinäisiä lisäaineita kuin kaupan limuissa, ja mm. sokeria on käsittääkseni vähemmän 🙂 Maku on kuitenkin sopivan herkullinen.

IMG_9047 IMG_9043Nyt kun oon intoillut tätä uutta laitetta jo pari viikkoa, niin on kyllä kohdillaan mun vesimäärät olleet. Mulla on juomapullona ihan joku vanha lasinen Vossin pullo, johon kaadain aina aamusin sitä juomaa, mitä oon sattunu valmistamaan ja koulupäivä menee helposti ostamatta yhtäkään pirun muovipulloa täynnä lisäaineita:D

Valtavan suuri kiitos siis SodaStreamille tämän yhteistyön osalta! 🙂

SodaStreamin Source maksaa mallista riippuen 149 e – 169 e, ja niitä saa mm. Gigantista, Stockalta jne.

Sunnuntain tietopläjäys tää postaus, mutta ei kai siinä mitään 😀 Kuka muu on ihan SodaStreamin fani? 🙂 

(Postaus toteutettu yhteistyössä SodaStreamin kanssa 🙂

70 thoughts on “Aqua

 1. Oon kanssa ihan rakastunu tohon laitteeseen. Teen litran kerrallaan vichyä ja juon sen puolen litran tuopeissa. Menee helposti 1-3 litraa päivässä. Tavallista vettä mulla tulee juotua ehkä korkeintaan puol litraa päivässä, eli mahtava laite. 🙂

 2. Vaikka ympäristösta puhutkin, niin huomioon tulisi ottaa myös tämä:
  “SodaStream’s main production site is in Mishor Edomim, an Israeli settlement industrial park located in the West Bank.

  The land where the SodaStream factory is located was illegally confiscated by the Israeli military occupation authorities from Palestinian owners. Israeli settlements are an impediment to peace and violate international law.

  Since 1968 the US government has called on Israel to stop building and expanding settlements in the West Bank.

  Companies should not profit from products that are made on stolen property or that perpetuate the Israeli occupation of the West Bank”
  Lisätietoa löytyy osoitteesta: http://sodastreamboycott.org/

 3. Tuo on kyllä perkeleen hyvä laite! Itselläni on aivan sama, että unohtaa juoda vettä, vaikka treenauksen osalta se olisi aivan välttämätöntä. Tämä oli hyvä postaus, vaikka en yleensä yhteistyöpostauksista pidäkään. Itse tulen ainakin kokeilemaan tuota Isotonicia ja flavor essencejä! 🙂

 4. Täällä ollaan kans tykästytty kyseiseen laitteeseen. Saatiin toi täysin sama malli tuparilahjaksi. Ollaan avomiehen kanssa kovia juomaan vichyjä ja tuo helpottaa kyllä kun ei tarvitse raahata isoja pulloja kaupasta. Ostettiin vasta ensimmäisen kerran tuollaista makua, juurikin ginger alea, mikä on ollut meidän lempparijuoma jo pitkään.

 5. Sodastream on kyllä parhaita keittiökapistuksia. Itse muutin vanhempien luota maalta kaupunkiin ja samalla vedenjuonti jäi. Se jäi siksi, että kaupungin vesi ei tule lähteestä ja maistuu ihan kamalalle :D. Onneksi kämppiksellä on tuo sodastream, koska ilman sitä joisin aivan liian vähän vettä…

 6. Meiltä löytyy tosta se vanhempi malli ja on kyllä äärimmäisen kovassa käytössä! Noita makutiivisteitä en oo vielä kokeillu, täytyis ehkä antaa niillekin mahdollisuus.

 7. Onpas kivan näköinen tuo Source-malli! Äidilläni löytyy ihan se perusmalli, mutta sekin on suurkäytössä heillä. Mulle on kanssa hyvin vaikeaa muistaa juoda riittävästi vettä, mutta oon nyt löytänyt hauskan appin joka auttaa mua! Sen nimi on Plant Nanny (ainakin iPhonelle löytyy), tosi söpö appi joka on auttanut mua muistamaan juomisen hyvin ja hauskalla tavalla 🙂

 8. Oho, 15sek – 1min? Meillä on soda stream, sellainen ihan perus mallinen, ja muutama parin sekunnin painallusta riittää. Ja suosittelen kokeilemaan normaaleja mehutiivisteitä, nuo sodastreamin omat tiivisteet on tosi kalliita :/ Meillä kotona käytetään fun light tiivisteitä jotka ollaan huomattu kaikista toimivimmaksi, koska ne on vähän jytympiä kun joku perus mehukatti 😀 Mehukattia joutuu laittamaan paljon että se maistuu. En sitten tiedä mikä ois parhainta tiivistettä siellä Lontoossa mutta kannattaa testailla 🙂

 9. mulla on sodastream ja oon rakastunu siihen! saa tehtyä limua tai ihan perus hiilihappovettä (josta en kyllä itse pidä mutta vieraat haluaa sitä useinkin). säästää sitten rahaa kun ei tarvii niitä limupulloja kantaa kotiin ja onhan se ekologistakin. olen muuten myös todella nirso veden suhteen. pullovesi ei oikein maistu mutta ulkomailla on pakko juoda sitä. asun savossa ja lähdin kerran reissuun ihan vaan tampereelle ja minusta siellä oli josskain sokoshotellissa todella pahaa vettä.. mies sitten selitti mistä se johtuu mutten muista enää. johtuikohan jotenkin kalkkipitoisuudesta. ja kyllä, minäkin unohdan välillä juoda vettä. 😀 huomaan illalla että on jäänyt taas vesi koko päivältä pois ja on juonut esim. maitoa tai kahvia.

 10. Olen kauhistuneena seurannut tätä SodaStreamin voittokulkua sekä kasvavaa yhteistyötä myös suomalaisten blogien kanssa. Kyseessä on israelilainen yhtiö, jonka tehdas sijaitsee laittomassa siirtokunnassa Palestiinassa Länsirannalla. Yhtiö itse yrittää puolustautua sanomalla työllistävänsä myös palestiinalaisia, mutta totuus on, että käytännössä kaikki taloudellinen hyöty menee israelilaisille. Kansainvälisten sopimusten sekä myös inhimillisestä näkökulmasta on täysin kiellettyä hankkia taloudellista hyötyä miehitetyillä alueilla. Lisäksi palestiinalaisten työntekijöiden kohtelu firmassa ei työntekijöiden mukaan ole parasta mahdollista.

  Tästä kaikesta en tietenkään bloggaajia tai muitakaan kyseisen yhtiön tuotteita käyttäviä voi mitenkään syyttää, mutta toivoisin kuitenkin ihmisten tiedostavan faktat ja miettivän hankintojaan sen pohjalta. Israelin laiton Palestiinan miehitys on yksi pahimmista meneillään olevista humanitäärisistä kriiseistä tällä hetkellä. Tunnen henkilökohtaisesti useita palestiinalaisia ja tuntuu pahalta ajatella, että myös me suomalaiset omalta osaltamme olemme tukemassa laitonta miehitystä ja pahentamassa näin palestiinalaisten jo nyt kestämätöntä tilannetta, samaan aikaan kun Suomen valtio virallisesti paheksuu siirtokuntien rakentamista ja ylläpitoa kuten pitääkin.

  Mutta kaikesta huolimatta tämä on oikein viihdyttävä blogi, ja tarkoitus ei siis ole syyllistää ketään henkilökohtaisesti. 🙂 En vain mitenkään voinut olla kommentoimatta, aihe on hyvin henkilökohtainen minulle. Parasta syksyä sinulle Anna. 🙂

 11. Täällä toinen, joka unohtaisi totaalisesti juoda, mutta minulla huono verenpaine vähemmän ystävällisesti romahtaisi siitä hyvästä. Veden juomisen olen opetellut ihan vaan pakottamalla muutama vuosi sitten. Ei se vieläkään kivaa ole, eikä janoon tule juotua oikein koskaan, mutta kyllä sillä niin miljoona terveysvaikutusta on ollut, että olen oikein tyytyväinen pakottamisprojektiini. 🙂

  Olen samaa mieltä noista pullovesien makueroista. Vietin just Thaimaassa kuukauden ja siellä ostettiin aniharvoin uusi pullo, koska melkein joka kulmassa oli vedentäyttöautomaatti, joita nyt Laosissa on ikävä. Automaateista vettä sai _yhdellä bahtilla_ 1-1,5 litraa (lompakko ja luonto kiittivät). Maut vaihtelivat, parissa oli vähän multainen sivumaku, mutta sekin oli parempi kuin ne ällömakeat kaupan vedet. En siedä makeaa vettä, pitää vissiin alkaa pitää suolapurkkia kaupungilla mukana. 😀

  1. Se on jotenkin ihan käsittämätöntä, ettei aikuinen ihminen vaan “osaa” juoda 😀 Hahahah, mä taas inhoon vaan sitä likaista sivumakua, joka monissa vesissä Aasiassa on :/

 12. Monissa blogeissa on näkynyt näitä SodaStream-postauksia, mut tää oli kyllä kattavin! 😀 Kiitos tästä, oon meinaan ollut ihan pihalla noista mauista ym ja hiukan kutkuttaisi ostaa toi vempele… Luin muuten otsikon varmaan kolme kertaa “Apua” 😀

 13. Uuh, vissyä! Nesterajotuksen (1200 ml/vrk) ja vissyn sisältämän kaliumin vuoksi se on mun kiellettyjen listalla. Kun pääsen elinsiirtoon, juon vissyä ja kaikkea muuta ihanaa litratolkulla! 😛

 14. Kannattaako ostaa noita pikkuruisia lasipulloja? Maistuuko about samalta ku Bonaqua, Novelle sun muut? En oikein tykkää tästä Suomen Sodastream limsavalikoimasta. Lemon&lime on ihan hyvää mut esm kokis taas niin kuraa ku voi 😀

  Ja tohon veden vähyysongelmaan, ootko koskaan aatellu merkitä pulloon viivoja? Esm 1,5 litran pulloon raidat jotka kertoo kellonajan, millon tietty määrä vettä on pitäny juoda 🙂 Oon pohtinu tota itelle ku oon kans yks joka ei vaan tajua juoda tarpeeksi…

  1. Joo 🙂 Kyllä esim. toi granaattiomena tuo kivan pikkulisän siihen vissyyn, samanhenkista ku just joku Bonaqua 🙂 Mä latasin nyt jonku juomis-Appin 😀

 15. Täällä viittaa yks Soda Steam -fani 😉 Meillä on ollut nyt vuoden verran se vanhempi malli ja just pari kuukautta sitten pääsin itseasiassa töihin promoomaan Soda Streamia, joten toi promomekko alkaa olemaan jo mekkovalikoimani tutuin yksilö 😀 Kantsii kokeilla sitä uutta colaa, se on päihittäny jossain makuvertailuissa jopa cokiksen ja pepsin ja on oikeesti tosi hyvää! Ja muuten pakko huomauttaa, että Sourcen ovh on 129€ ja siitä on tosi usein tarjouksia joka puolella paljonkin halvemmalla 🙂 Mut sit toki ne ns. hienommat mallit on kalliimpia 🙂

 16. Mä niin ymmärrän sua! Ei vaan tuu janon tunnetta ja illalla huomaa..hups en oo juonu lasillistakaan vettä :/ Säännöllinen veden ja nesteiden juominen ylipäätänsä on yllättävän vaikeeta 😀 Mitä noihin pullovesiin tulee, niin ostin viime kesänä Nizzassa kaupasta pullotettua vettä ja hyi yök se maistu kuravedelle -.- En pystyny juomaan sitä ja sain odottaa hotellille asti kraanavettä..

 17. Tuo laite on kyllä ihan paras! Mua tosin häiritsee, että niin kehutaan “juo kuplavettä” Tuota nimittäin kun joka päivä kiskoo, hampaiden kiille menee aika huolella huonoon kuntoon. Hiilihappo on hampaille mega pahis. :/ Mielellään kun joisin kokoajan kuplivaa vettä kuin kraanasta tylsää kuplatonta. 😀

   1. Itse asiassa hiilihappo ei ole millään tavalla haitaksi hampaille. Mäkin luulin toisin, mutta sitten Hesarin artikkeli valaisi mua 😀 Hyvä niin, koska oon ihan koukussa Sodastreamiin ja hiilihapotettuun veteen 😛 Sen sijaan useimmat noista makuaineista on pahaksi hampaille, koska ne sisältää sokerin lisäks mm. sitruunahappoa..

    1. Jeps! Nimenomaan hiilihappo ei aiheuta kiillevaurioita, mutta sodastream-mauissa, kuten myös terveellisiksi kuvatuissa tuoremehuissa, on sitruunahappoa, joka syövyttää hampaiden kiillettä alentamalla suun pH:ta. Ne maut ja mehut joissa on sokeria, ovat lisäksi ravintoa hampaiden pinnan bakteereille jotka myös syövyttävät kiillettä. Kannattaa suosia, jos vain mahdollista maustamatonta hiilihapotettua vettä! 🙂

     T. Hammaskeiju

 18. Meillä oli (tai no on siis vieläkin:D) kotikotona Sodastream, mutta en oikeestaan ikinä käyttäny sitä! Tykkään paljon enempi juoda vettä suoraan kraanasta. Tai tuokin on vähän sellanen juttu, että mun mielestä jo pelkästään Suomen rajojen sisällä veden maussa on aika isoja eroja. Eli käytännössä kun mun kotikaupungin vesi valehtelematta on varmaan yksii parhaimman makusista Suomessa, niin tosi usein muualla tuntuu, että onpas pahaa vettä:D Kyllä harmitti kun muutti opiskelujen perässä ja joutu totuttelemaan uuteen veden makuun. Tai sitte oon vaan nirso tai kuvittelen nää erot omassa päässäni, mene ja tiedä..

 19. Huh minkä hintasia noi on?! Me ostettiin oma perusmallin SodaStream Citymarketin Mammuttimarkkinoilta viidelläkympillä. Kovassa käytössä on ollut pian 3 vuotta, ihan paras. Halvaksikin tulee, kun se kaasupullon vaihto maksaa kympin eikä tosiaan sitten tartte vissyjä ostella. Kokiksen mies haluaa ostaa edelleen kokiksena, mutta noita pieniä makupulloja on aina rivi kaapissa. 🙂

 20. Meilläkin tulee älytön määrä aina niitä muovipulloja ja niitä ei koskaan jaksa raahata sinne kauppaan. Monesti on aiottu tuo sodastream-laite ostaa, mutta ei koskaan ole saatu aikaiseksi. Olis varmaan kyllä jo korkea aika. 😀
  Kun tuossa mainitsit, että sulla on thaimaassa ne 1-2 pullovesimerkkiä, joista tykkäät niin muistatko yhtään niitä nimeltä? Joulukuussa olis tarkotus suunnata sinne ja olen itsekkin aika tarkka sen maun kanssa niin olisi kiva tietää. 🙂

 21. mun sisäinen materialisti huutaa että tahtootahtoo mutta mitä mä sillä teen ku inhoon just hiilihappoja 😀 ihastuin vaa tohon pitkäaikaiseen halpuuteen ja ekologisuuteen mutta ehkä ei kaikkea tarvitse omistaa….

  ja anteeks mutta mitä helkuttia että englannissa ei kierrätetä pulloja? miksi ihmeessä? nyt anna ensimmäinen bisnesnaisen askel ja mene ja muuta englanti! 😀

  1. Hahahahah, no ehkä ei sitten sun juttus 😀 Ja joo, ei mitään puhettakaan täällä mistään pullojen palautuksesta.. Sehän on muutenkin aika lailla pohjoismainen harvinaisuus 🙁

 22. me ostettii soda stream 2 vuotta sitten, jouluna. tosin vanhemmat osti 😀 käytettii sitä toosi aktiivisesti mut sitte hiilihapot loppu ja pullo piti TAAS vaihtaa, niin se vähän jäi… 😀 mutta älyttömän kätevä laite. ite rakastan vihchy-vettä ylipaljon :3

 23. SodaStream on kyllä ekologinen vaihtoehto, jos pullotettuja juomia juo paljon. Siitä laitteessa pidän. Aina täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki juomat missä on makua, myös SodaStreamilla tehdyt, ovat happamia. Happamuus kuluttaa hampaiden kiillettä salakavalasti alkaen hampaiden takapinnoista ja takahampaiden pinnoista. Kiillettä ei saa millään takaisin hampaisiin ja ne voivat aikaamyöden tulla erittäin vihloviksi ja niistä voi olla huimasti vaivaa, johon hammaslääkärikään ei voi auttaa. Ainoastaan vettä, jossa on vain hiilihappo, ei makuja, voidaan käyttää jatkuvasti janojuomana. Tämän happamuus on vielä hyvän rajoissa. Olen itse hampaidenhoidon ammattilainen ja tämä kiilteen kuluminen on muodostunut melko suureksi ongelmaksi varsinkin nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Joka valitettavasti on vain kasvamaan päin.

  Tämä paasaus nyt vain muistutukseksi, että happamista juomista todella on haittaa ja niiden juomista janojuomaksi tulee välttää. Varsinkin täällä Suomessa jossa vesi todella on hyvää ja sitä voi suoraan hanasta juoda. Pelkästä vedestä myös menee jano parhaiten pois. Kaikkea saa nauttia kohtuudella, mutta muistakaa ihmiset ne hampaat myös, kun syötte ja juotte 🙂

  1. Tuo on tietenkin totta 🙂 Enkä mä nyt sano juovani happojuomia enemmän kuin ennen, mutta ne mun juomat on nyt terveellisempiä, myös hampaille, kun on vähemmän sokeria jne 🙂

 24. Moni on kehunu tota laitetta ja kuulemma on tosi hyvän makusta. Ja just toi että ei ole mitään johtoja jotka menee aina solmuun ja on tiellä.

 25. Kuulosti niin mahtavalta toi soda stream-kone, että oli pakko tilata heti oma Gigantista. Eikä ollut edes pahan hintainen, 59,90 e!
  Jee, kyllä tulee paljon halvemmaksi loppujen lopuksi, kuin ne joka kuukausi eteisen nurkassa lojuvat pullopussit:) Kiitos vinkistä!

  En malta odottaa milloin se tulee:)

  Oot ihana, rakastan sun blogia ja sun persoonallisuutta,tyyliä ja juttuja!

 26. Mä en myöskään juo normaalia vettä päivässä paljon ollenkaan, vaikka tiedän, että pitäisi. Jotenkin en tykkää veden mausta edes täällä Helsingissä, jossa juodaan Päijänteen vettä. Olen kotoisin Päijänteen rannoilta, jossa juodaan pohjavettä, joka mielestäni maistuu paremmalle. Joten tuo kuplavesi ainakin tuplasi minun vedenjuontini 🙂

 27. Mä olen alkanut tekemään ruuasta tulista, jotta tulis sitä vettäkin juotua. 😀 Eli aina kun on joku ruoka mihin sopii pieni tulisuus niin habanerot joukkoon… Tietysti hyvän maun rajoissa! Mulla tosin ei ole veden suhteen “makuongelmia”, se on muuten vaan niin pakkopullaa. Toisaalta olen oppinu limuista ym. pois aika hyvin joten makeutetutkaan juomat ei muhun iske enää. :O

 28. Sodastream on kyllä niin paras, mulla kans tapana unohtaa juoda vettä mutta Source on vähän edes auttanu 😀 Tuli muuten mieleen että eikö lasinen pullo oo aika painava raahata mukana? Ite ostin Eva Solon vesipullon, vihaan täyttää jotain vanhaa limu/vesipulloo uudestaan, ton voi pestä koneessa ja tykkään muodosta, ei sisällä bpa:ta.. loistotuote siis 😀 tässä kuva: http://www.habitat.co.uk/pws/client/images/catalogue/products/223320/large/223320.jpg

 29. Mä sain poikaystävän kanssa tuparilahjaksi sen isosiskoilta Soda Streamin (tosin semmonen ihan tavallinen malli vaan) ja oon ihan rakastunu siihen! Eipä tarvii enää ostaa kaupasta kalliita kivennäisvesiä ja ja mä teen tota myös ihan normaaliin mehutiivisteeseen:)

 30. Ihan mahtava laite! Ja mukavaa, kun nostat välillä ympäristönäkökulmiakin esille, suositulla bloggaajalla oikeesti on aika paljon vaikutusvaltaa tarpeiden ja mielipiteiden luonnissa:) (hyi tuo kuulosti vähän pelottavalta mutta tarkotin hyvää) yks juttu vähän vaivas: käytit paljon sanaa eettinen, mutta ympäristöstä puhuessa ehkä ekologisuus on parempi valinta. Ellen sitte tajunnu väärin ja viittasitki eettisellä ihmisoikeuksiin tms.

 31. Tähän hammasasiaan liittyen, eikös maustamaton vissy ole kuitenkin hampaille ok? Mä olen ymmärtänyt niin, että hiilihappo ei ole pahaksi hampaille, koska sen ph-arvo on neutraali, mutta esim makuvesiin lisätty sitruunahappo laskee juoman happamuustasoa.

  Anyway, lisäsit mun Sodastream- ja suomalainen hanavesi-ikävää entisestään! Jännää että ulkomailla asumisessa vaikeimmaksi asiaksi on oikeasti muodostunut se vesi. Belgiassa on nimittäin järjettömän kalkki- ja (kylpyveden sinisyydestä päätellen) klooripitoista hanavettä, joten en tosiaankaan uskalla kyseiseen myrkkyyn koskea kuin hampaita pestessä ja silloinkin kuvittelen mun suolistoni kalkkeutuvan kaikkien vesiputkien tapaan. 😀 Kaupasta raahataan kotiin pullotolkulla Eviania, mutta ei se ole samaa kuin suomalainen hanavesi, vaan oikeasti tosi pahaa. ):

 32. Valitettavasti Sodastreamkin hölisee eettisyydestä myös huvikseen. Korostaa hyvia puoliaan peittääkseen isoimman epäeettisyyden toiminnassaan. Taloudessamme on lahjaksi saatu Sodastream-laite ja olen pitänyt siitä todella paljon, mutta nimenomaan ettisistä syistä päätin jättää tyhjentyneen patruunan täyttämättä ja juoda jatkossa hanavettä.

  “SodaStreamin internet-sivuilla kerrotaan, että yrityksen valmistamia hiilihapotustuotteita valmistetaan Israelin lisäksi 20 kohteessa ympäri maailmaa. Tosiasiassa suurin osa tuotteista valmistetaan Länsirannalla Mishor Edomimin siirtokunnassa. Israelin puolella valmistetaan makusiirappeja ja muualla maailmassa sijaitsevat ”tehtaat” toimivat lähinnä hiilihapposäiliöiden täyttöpisteinä.

  Kansainvälisen lain mukaan miehittäjän on huolehdittava miehitetyn alueen väestön tarpeista miehityksen aikana. Miehittäjä ei saa ottaa maata tai miehitetyn alueen resursseja tai luonnonvaroja omaan käyttöönsä. SodaStreamin päätehdas kuitenkin sijaitsee, kansainvälisen lain vastaisesti, miehitetyllä alueella. Tuotteisiin laitetaan merkintä ”Made in Israel”. Tämän seurauksena tuotteet voidaan tuoda esimerkiksi EU:n markkinoille Israelin ja EU:n sopiman tullisopimuksen mukaisesti siten, ettei täysiä tullimaksuja tarvitse maksaa. Verot maksetaan Ma’aleh Adumim -nimisen suuren siirtokunnan kunnalliseen budjettiin, tämän seurauksena SodaStream tukee suoraan siirtokuntien infrastuktuurin juurruttamista. Tämä tekee rauhanneuvotteluiden aloittamisesta ja siirtokuntien purkamisesta entistä vaikeampaa.

  Lisätietoja:

  http://www.whoprofits.org/sites/default/files/WhoProfits-ProductioninSettlements-SodaStream.pdf

  Lähde: http://www.vasemmistonuoret.fi/?//palestiina/boikotti/sodastream

Leave a Reply